Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2020 17:35 - Пътуване във времето
Автор: svetovnimisterii Категория: Други   
Прочетен: 948 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Пътуването назад във времето или напред в бъдещето е една мечта на човечеството. То е и сред най-експлоатираните теми в научната фантастика. Но ако подобен феномен е възможен, поради самата му същност има голяма вероятност вече да е бил наблюдаван.В тази връзка напоследък в световната мрежа все по-често се появяват снимки и видеа, които претендират, че са документирали появата на хора от епоха, различна от тази, в която са заснети. Фалшиви или не, на тези изненадващи изображения може да се видят хора, които разговарят по мобилните си телефони в началото на 20 век или пък са облечени по последна мода, докато другите носят дрехи, характерни за отдавна отминали времена. Но както в съда, така и в науката, за да се приеме подобно явление за доказано, е нужно много повече от обикновен кадър. Все пак не е малко, че за подобни възможности някои открития в областта на физиката на елементарните частици изглеждат обещаващи и в скоро време могат да потвърдят тази невероятна възможност.
А и гениалният Айнщайн, който откри относитителността на времето, говори за него като за “четвърто измерение“. 

В своята специална теория на относителността великият учен допуска подобни парадокси да се случват, поне що се отнася до микрокосмоса. Но се оказва, че отдавна има и документирани случаи, които сякаш показват, че фантастичните пътешествия вече са се случвали.

Пътуващ във времето хипстър?

image

Мъжът на снимката от церемонията по повторното отваряне на моста Саут Форкс в Голд Бридж, Британска Колумбия, Канада 1940 г., често е наричан Пътуващият във времето хипстър. Макар и външният му вид да изглежда странно за времето си, този тип очила се използват от 1920г., освен това носи тениска на хокеен отбор, вместо модерна фланелка и въпреки това, снимката е страхотна!


Астронавт в катедрала в Саламанка

image

На колона в катедралния храм в Саламанка, Испания, има изобразен астронафт. За завършването на храма са били необходими близо два века (1600-1800г.), каква е причината да е изобразена такава фигура на камък? Истината е, че фигурата на астронавта е добавена в новата катедрала, по време на реновирането й през 1992 г. 


Електрическа крушка в Древен Египет

image

Релеф, открит в храмът на Хатор от Дендера, Египет, изобразява фигури, стоящ около голям предмет, подобен на крушка.  От къде са взели тази технология? От бъдещето?
Ерик Фон Деникен, който е автор на „ Колесницата на боговете“, създава модел на крушката, който работи, когато е свързан с източник на електричество, излъчващ зловеща червена светлина. 

Улфберт
image

Когато археолозите откриван викингският меч Улфберт, който датира от 800 до 1000 г. Сл.Хр., те остават поразени. Не могат да разберат, как технологията за изковаването на този меч, която е открита 800 години по-късно, е била известна на хората!

Експериментът „Филаделфия“
image

Експериментът „Филаделфия“ е име, дадено на военноморски експеримент, който се предполага, че е проведен в корабостроителницата във Филаделфия, около 28 октомври, 1943 г. Според сведенията Американският Navy destroyer ескортира USS Eldridge, за да го направят невидим за врага, технология, която според мнозина е доказателство аз пътуване във времето. Експериментът е известен още като Project Rainbow и масово е смятан за измислица.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: svetovnimisterii
Категория: Други
Прочетен: 51248
Постинги: 17
Коментари: 7
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031