Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2009 10:51 - Типове жени-извънземни, претенциозни,домакини
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8694 Коментари: 22 Гласове:
6

Последна промяна: 08.11.2009 12:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Типове жени
 откъс от новия роман на Иво Югов "Забранено за жени"

Първият тип жени, които обитават нашите географски ширини са "извънземните". Думата е точна, защото те не са наясно със себе си, живеят в паралелен свят и имат объркана ценностна система. Неприятното е, че  оплитат и нормално мислещите хора в своя лабиринт от дълбоки емоционални проблеми. Тези нимфи преживяват едно или повече любовни разочарования и загубват реална представа как да се държат, когато насреща си имат мъж на място. Имах "шанса" да изляза с такава жена, когато на втората ни среща тя внезапно попита "Ти би ли се оженил за мен?". Какво да отговориш на такъв въпрос?  Очевадно е, че девойката има вкоренен комплекс, че никой няма да се ожениза нея. От 20 до 30 годишна възраст днешните жени имат богат избор от мъже. Поради "химични" причини често попадат на неподходящи "мачовци" и след това се объркват. Дамите започват да живеят за себе си - тръгват на аеробика,латинотанци, бойни изкуства, йога, четат феминистични книги. Обикновено завършват седмицата в дискотека или бар на 3 водки в компанията на приятелки. Превръщат се в егоисти и когато случайно се появи "рицарят на бял кон" се оплитат в безумни постъпки и той изчезва яко дим. Следва заключението - "Няма свестни мъже, аз съм обречена от съдбата да бъда сама!". На помощ идват приятелките, които я убеждават, че е страхотна, но няма кой да я оцени. Загубила реалната преценка за нещата "извънземната" се превръща в бродница, която чака принца, който все не идва. Сайтовете за запознанства са окупирани от такива жени, които под предлог, че убиват време тайно се надяват да срещнат човека, който ще ги извади от поредната черна дупка. Шансовете това да се случи са минимални, защото не може да се помогне на емоционално нестабилен и комплексиран човек......................

 
Вторият тип са "претенциозните". В разговор с представителка на този тип се удивих от високите претенции, които има тази жена към мъжете. Тя не можеше да се погледне отстрани и да види колко нереални са те и какво предлага насреща - критикарство, претенциозност, капризи. Затова й препоръчах да си вземе куче, което ще е тихо и послушно и ще отговори на високите й изисквания. Претенциозните жени много добре знаят какво искат от живота. За тях мъжете са средство за постигане на определени цели. Смесица от "златотърсачки" и "претенциозни" са жените  от малките градчета и села.................

Другият типаж са "домакините". Те са два вида - първият са типичните жени-домакини, а вторите са принудени да бъдат къщовници. Обикновените домакини са непретенциозни девойки, които искат да имат покрив, хляб на масата, семейство и деца. Обикновено се женят млади и по любов. В много случаи попадат на груби, авторитарни типове, които превъвръщат живота им в ад. Но те търпят заради децата и криво разбрано чувство за срам, че хората ще ги одумват, ако се разведат. Техният живот не е за завиждане, но е за предпочитане пред този на домакините-мутреси. Това са бивши "златотърсачки", които с много ходене по барове, дискотеки и купони са успели да съблазнят заможен мъж. Повечето от тях достигат до ниво "любовници", но има и майсторки на ухажването, които се омъжват за богати мъже. И точно, когато започват да си мислят, че са ударили бинго, започват танталовите им мъки............

 



Гласувай:
6



1. miaa - И сега какво? Аман от такива жени, ...
17.10.2009 11:22
И сега какво? Аман от такива жени, като нас.Излиза, че мъжът все по- трудно ще си намери нормална жена? Всъщност, какви качества притежава такава жена?! Такива, каквито не бяха упоменати в този откъс ли?Този автор определено е женомразец.За него всички жени са извънземни, злобни и незаслужаващи вниманието му.
цитирай
2. анонимен - dosta vqrni ne6ta ima. . . . noooo...
17.10.2009 11:25
dosta vqrni ne6ta ima....noooooooooooooo napi6i ne6to i za tezi jeni..koito sa4etavt v sebe si..dobrata maika. strastnata lubovnica, grijovnata domakinq...vse pak ima i takiva jeni...dosta ot tqh sa umni i inteligentni..i sa4etavat tova i s dobra kariera..
цитирай
3. miaa - Аз лично не бих си позволила да давам ...
17.10.2009 11:34
Аз лично не бих си позволила да давам оценка на мъжете .Не бих ги разделила на типажи, критикувала или превъзнасяла.Защото всеки човек е индивидуален по своему , притежава и доброто в себе си... и трябва само да го видим и оцениме. Изключвам престъпниците и насилниците.Не е лошо да поглеждаме повече откъм позитивната страна на живота, иначе рискуваме да се превърнем в параноици.
цитирай
4. strannica - miaa,
17.10.2009 12:06
Аз не останах с впечатлението, че авторът е женомразец :)
Много точно и реалистично си го е написал човека.
Пише за "типове жени", а не казва "Всички жени се делят само и единствено на тези три типа" :)
Типовете като категория си съществуват, колкото и да сме уникални като индивидуалности...
цитирай
5. miaa - Аз не обичам разделям хората на т...
17.10.2009 12:33
Аз не обичам да разделям хората на типажи.Защо в очите на мъжете всички жени са интересчийки? Ако един мъж тръгне към една жена с предварителната нагласа за това, той ще се отнася с нея по начин, който му изнася. Има и такива мъже, които не се спират пред нищо за да постигнат користни цели....Не може да правим преценки без да познаваме човека до себе си, без да сме сигурни в това. Аз лично не бих си позволила да лепя" етикети" на хората. Не смятам, че е правилно.
цитирай
6. анонимен - :)
17.10.2009 13:15
Хареса ми. Наистина е възможно разделението на жените в подобни "класове", като разбира се те не изчерпват многообразието, което съществува :)
цитирай
7. анонимен - мамините синчета
17.10.2009 13:33
Ти виждал ли си поне двама стабилни и неразглезени мъже, които обаче да имат и прекрасни жени? В България? Аз не съм виждал.
цитирай
8. lubopitstvo - Беше интересно.
17.10.2009 13:59
Има истина, но само да отбележа, че няма чисти типове.
Извънземната може да е домакиня и обратно. Освен това типовете търпят промяна с времето.
цитирай
9. анонимен - намерете си християнки
17.10.2009 15:28
Има и друг тип жени. Те не са просто тип или класификация. Те са истинските жени, тези , които обичат мъжете си и им се подчиняват, защото така е казал БОГ ! Такава жена никога не би те изоставила, нито за пари, нито защото има нмого работа или грижи. В Библията се казва, че има право на развод само по повод на прелюбодейство или изоставяне от мъжка страна. Защо си търсите съпруги в баровете? Човек винаги може да се окаже на неправилното място, но мислете преди да правите класификации. Има много добри и красиви жени в църквите!
цитирай
10. rpatel - Май си пропуснал един тип жени. Н...
17.10.2009 15:36
Май си пропуснал един тип жени. Нормалните. Жени с добро образование, с добри възможности да се справят и сами в живота, но имали късмет да срещнат любовта и да създадат дом и семейство! И при това да родят деца, защото и двамата с партньора им го искат. Това са просто жени, които знаят какво искат и най-важното са щастливи от живота си. Не са нито разглезени богаташки съпруги, нито феминистки, а просто щастливи съпруги и майки, на които не им тежи да делят и радост и болка със съпрузите си.
И повярвай ми, тези жени са доста повече от колкото изглежда на пръв поглед. Но те просто са по-незабележими, защото тях няма да ги срещнеш в някой бар посред нощ, нито ще ги видиш по цял ден да киснат в салона за красота. Те са си вкъщи при мъжете и децата. И времето им е разпределено между ходенето на работа, домашните задължения, грижата за децата и т.н., но на тях това не им тежи! Те са щастливи от този живот!
цитирай
11. анонимен - хах
17.10.2009 16:01
"Те са истинските жени, тези , които обичат мъжете си и им се подчиняват, защото така е казал БОГ ! "

Ами ако не съм вярваща, обичам мъжа си, но съм абсолютно против сляпото подчинение и липсата на собствена воля - това прави ли ме по-малко жена?
цитирай
12. tania006 - Напълно съм съгласна с автора. В...
17.10.2009 16:39
Напълно съм съгласна с автора. Всички жени са лоши, алчни, извънземни и егоцентрични, дори и тези, които изглеждат нормални – не се заблуждавайте, те са „скрити лимонки”(ха-ха). Дори и вярата в Господ няма силата да промени подлата женска природа. Затова, мили мъже, обръщайте резбата докато е време. Има и друга алтернатива - „и сам воинът е воин”, въпреки че „и сам воинът е сам”, но пък поне няма да се притеснява, че някоя „златотърсачка” ще му яде от манджата, а и вече всеки знае, че от мастурбацията не се ослепява. Е, може за рождения ден да си поръча проститутка за разнообразие, но задължително по-евтина; не трябва да се харчат излишни пари все пак, и то по жени, грехота си е.
Всъщност, това, което прочетох ме навява на мисълта, че истинският алчен, егоистичен и извънземен тук е точно авторът, че и „скрита лимонка” на всичкото отгоре. Иначе ми беше интересно. Не е лош писател; личи си, че пише от душа и сърце. ;)
цитирай
13. анонимен - Vsi4ko e mnogo pravilno opisano,i e normalno jenite da ne si haresvat profila
17.10.2009 17:11
miaa написа:
И сега какво? Аман от такива жени, като нас.Излиза, че мъжът все по- трудно ще си намери нормална жена? Всъщност, какви качества притежава такава жена?! Такива, каквито не бяха упоменати в този откъс ли?Този автор определено е женомразец.За него всички жени са извънземни, злобни и незаслужаващи вниманието му.

цитирай
14. анонимен - ожени се да луднеш
17.10.2009 17:26
Така си е. 99 процента от омъжените дамии са жалки гледки, а дали са и дами. ..
Подролбностите са неописуеми, но все пак авторът заслужава голяма похвала дето се е заел с тая и тъжна и тежка, и жалка и жестока тема.
цитирай
15. miaa - Обръщам се към tania006 за да я по...
17.10.2009 18:06
Обръщам се към tania006 за да я попитам това черен хумор ли е, или написаното от теб е истина.?! "Дори и вярата в Господ няма силата да промени подлата женска природа. Затова, мили мъже, обръщайте резбата докато е време."
Затова ли мъже не останаха.Жалко за младите момичета..Чувала съм много от тях да казват , че напоследък попадат на мъже с обратна сексуална ориентация. Аз лично нямам нищо против хомосексуалистите ..но в природата наистина трябва да има баланс.
цитирай
16. анонимен - хора всякакви
17.10.2009 18:32
Както беше написал един автор "жените са от Венера, а мъжете са от Марс", така че нормално е да сме различни и жените и мъжете.
Най- важното е хората да се обичат независимо какви са- лоши или добри. А и като има разнообразни типажи живота е по-интересен и вълнуващ.
Аз съм жена и това много ми харесва.
цитирай
17. ugov - за романа
18.10.2009 08:14
Идеята на романа е да направи портрет на съвременната българка. Използвани са лични наблюдения и разговори с десетки жени.
цитирай
18. анонимен - По-скоро останах с впечатление,
18.10.2009 17:14
че не е портрет, а критика. Няма описан позитивен модел. При негативните модели липсва позитивната част от оценката.
Конструктивната критика е готино нещо, но ако фокусът е изцяло на 100% върху "кривото", се получава нещо кофти.
цитирай
19. анонимен - Готин форум!
18.02.2011 10:10
Браво! Евала ти казвам, човече! Много правилно си описал жените! Аз съм излизал с единия тип жени - ИЗВЪНЗЕМНИ!!! Много вярно има в описаниета им!!! Браво, пич!!!
цитирай
20. анонимен - page rank tool backlink service
04.08.2011 17:23
buy backlinks seo uk <a href=http://xrumerservice.org>backlinks</a> backlink builder
цитирай
21. анонимен - Most powerful&cost effective SEO service in world get up to 100K backlinks now!
24.08.2011 21:38
Best Xrumer service - we publish your marketing post up to 100K forums worldwide price starting only form $29
Get large web traffic using superb xrumer service today. We can post your custom message up to 100K forums around the web, get insane amount of backlinks and large web traffic in shortest time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!!
Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website will get insatnt traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks. Order now:
<a href=http://xrumerservice.org>xrumer service</a>
цитирай
22. анонимен - buy backlinks backlink building service
26.09.2011 03:17
improved search engine rankings seo basics <a href=http://xrumerservice.org>search engine seo</a> backlinks seo
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167011
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031