Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2009 12:17 - Типове жени -,Силни,златна среда
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2072 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 18.10.2009 08:10


откъс от новия роман на Иво Югов
"Забранено  за жени"


 
Третият тип са жените отдадени на кариерата си, да ги наречем "силните". В днешно време мъжете и жените размениха ролите си. Много жени станаха по-силни от половинките си, което поражда нови модели на поведение. Има семейства, в които жената  има стабилен бизнес или професия и се превръща в открита заплаха за мъжа си. "Силните" жени се опитват да носят няколко дини под една мишница, но тази прекомерна амбиция им изиграва лоша шега. Искат да градят кариера, да създадат семейство, да имат положение в обществото и да отглеждат деца. В малко случаи успяват да свършат всичко - едното винаги е за сметка на другото. "Силните" жени имат сериозни проблеми с мъжете, които не искат да бъдат с толкова напористи и силни дами. В природата си мъжът е податлив на прикрито, но не и на пряко манипулиране. Грубата сила на тези жени в своята същност е мъжка сила, която отблъсква и не подхожда на нежния пол. При контактите си със "силни" жени съм имал чувството, че общувам с мъж - те дотолкова са свикнали да се справят сами в живота, че са загубили женското в себе си. Но искат да имат до себе си мъж, който е по-силен от тях, нежен, любвеобилен и да ги закриля. Малките момиченца от детството живеят в тях, но колцина са кандидатите да имат жена-мъж до себе си и да се преборят с твърдия й характер и самочувствие. Тези дами имат много висока оценка за себе си, трудно приемат чуждо мнение, често са безпардонни и цинични. Животът ги е направил такива, за да покаже на хората, че мъжът и жената имат отредени роли в природата и трябва да ги спазват. Нормално е съвременните Еви да реализират потенциала си, но не и да превръщат кариерата си във фикс идея. Жените в много отношения са по-добри в работата си от мъжете. Те имат по-малко пороци - не мислят за алкохол, хазарт, жени и са привързани към семейството си. Изпълнителни, коректни и лоялни за разлика от много мъже, които се надпреварват да докажат кой е по-велик и с по-голямо его. Но от жените зависи да намерят баланса между кариера и личен живот, за да не се превърнат в прекалено "силни" или в послушни и скучни домакини. Познавам дами, които имат успешен бизнес и брак, но до тях стои стабилен мъж. Обратният вариант, когато мъжът е слаб и неинициативен поражда дисонанс във връзката. "Силната" жена и инертният мъж се разминават по пътя и логично се стига до разрив и вината е в мъжа, който не намира сили да се реализира и да бъде на равнището на успялата си половинка. Не е случаен факта, че днес момичетата са по-агресивни от момчетата - в семействата си те виждат как майките им се справят по-добре от бащите. Усвояват поведението на "силната" жена, която може да се справи с всичко в живота. Тази размяна на ролите в патриархална България, която само външно изглежда модерна е феномен. Това са новите реалности и възможностите, които дава обществото за реализация на жените са факт. Мъжете трябва да се съобразяват с това и да увеличат оборотите, ако искат да са на нивото на половинките си.
 

Следващият тип са жените от "златната среда", които са характерни с това, че се придържат към умереност в живота. Завършват училище и университет без да блестят с нещо особено. Ходят облечени в елегантни дрехи, които подчертават формите им. Стараят се да не прекаляват в нищо - учение, купони, алкохол, мъже. Наясно са с възможностите си и никога не се надценяват. След като завършат висшето си образование започват работа, но не са кариеристки. Обикновено между 25 и 30 години се омъжват и раждат деца. За съпрузи избират скромни, работливи момчета, които печелят добре. Жените от "златната среда" познават мъжката психология и с вещина управляват семейната ладия. Когато децата им поотрастнат се връщат на работа и доизграждат кариерата си. Обличат елегантните дрехи и отново показват част от бюстовете си. С този ход искат да докажат на самите себе си, че още ги бива, а не с цел да търсят любовник. Тези амазонки не желаят нищо прекалено в живота, може би освен доходите на мъжа си. По принцип са добри майки и съпруги и на тях може да се разчита. Възпитани са в нормални семейства, имат добри обноски и реални очаквания за себе си. За предпочитане са пред "златотърсачките" или "скритите лимонки", защото целта им не е да ви разорят или сложат рога. Те искат спокойно плаване в морето на живота и знаят как да го постигнат.



Гласувай:
1



1. miaa - Боже Господи, този автор наистина е ...
17.10.2009 14:23
Боже Господи, този автор наистина е женомразец. Той никога няма да е щастлив с една жена.Като я погледне в нея ще вижда само коварната прелъстителка и интересчийка.
цитирай
2. strannica - :)))
17.10.2009 18:06
:))) miaa,
Поне това, което е написал за "златната среда" не ти ли хареса?
цитирай
3. miaa - Мила strannica, не ми харесва те...
17.10.2009 18:13
Мила strannica, не ми харесва тенденциозното отношение спрямо жените. Нямам нищо против авторът, но според мен, той не е имал добра жена до себе си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2185895
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930