Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2012 13:35 - Места във Варна, които не бива да се посещават
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1238 Коментари: 0 Гласове:
3



Местата във Варна, които са опасни за живота на гражданите се увеличават с всеки изминал ден. Ето някои от тях, като се надяваме кметът или служители на адмистрацията му да прочетат този материал и да вземат адекватни мерки, преди да бъде взет човешки живот.

1. Кръстовището до обръщача на тролеите на бул.Генерал Колев

На това опасно кръстовище няма светофар, колите които идват отгоре карат с висока скорост и през лятото почти всеки ден стават катастрофи.
Една от причините за пътните произшествия е знакът STOP, който не се вижда от короната на дърветата и е въпрос на време на това кръстовище да бъде отнет човешки живот. Може би тогава от Община Варна ще поставят светофар?

2. Пешеходната пътека на ул. Д-р Пискюлиев, до рибната борса
Тази пешеходна пътека отдавна е изтрита и шофьорите си мислят, че там няма такава. Колите карат с висока скорост и пешеходците прибягват като зайци, за да пресекат шосето.

3. Крайбрежната алея
Далечен спомен останаха времената, когато кметът на Варна беше забранил преминаването на автомобили по алеята. Сега да се разхождаш там е изпитание - коли минават пред теб, зад теб, надуват клаксони. Обвит в прахоляк пешеходецът прави всичко друго, но не и да се разхожда на място, което е отредено за тази цел. Ясно е, че до заведението на ТИМ "Рапонги", баровците, които не вървят пеша трябва да стигат с коли, но оттам-нататък какво пречи на кмета да забрани в посока Централен плаж да няма автомобили? Явно нещо или някой му пречи, защото на последната си пресконференция каза, че не можел да ограничи достъпа на автомобили по крайбрежната алея. А преди време как успя? Да не би сега да имаме друг кмет и други наредби?

4. Тъмните улички в района на Колхозния пазар
Такива улици във Варна има стотици, но в района на Колхозния пазар има улици с една лампа и не знаем кметът минавал ли е някога по тях?
Може би в детството си, но сега, когато се стъмни за сама жена не е здравословно да мине по подобна улица, защото може да бъде ограбена, пребита или изнасилена.Тези дребни несгоди явно не интерсесуват общинската администрация, която или живее в друг град или на осветени булеварди.

5. Огромната локва на пресечката между улиците "Черни връх" и "Стара планина"
Когато завали по-силно дъжд тази локва става огромна и жив пешеходец не може да премине по улицата. От предаването "Господари на ефира" я бяха показали преди време, ловиха риба в нея - но ефектът е нулев. Дали от Община Варна не чакат локвата да стане голяма, колкото басейн и да започнат да пускат деца да плуват в нея?

6. Тротоарите
Във Варна голяма част от тротоарите не са ремонтирани от 30-40 години и са се превърнали в бабуни, пресечени местности, корени на дървета стърчат, плочки хлопат и по време на дъжд, ако стъпиш върху тях те оплискват. Кметът, както е известно не върви по тротоари, той има служебна кола, но не е зле да помисли за хората, които живеят във Варна и ходят пеша. Кога ще стане това не е ясно - както е известно Варна има десетки милиони заеми, но няма пари за асфалтиране на улици и ремонт на тротоари.

7. Дупките по улиците
Тук и боговете мълчат. Варна прилича на град след марсианска атака - кратер до кратер.

8. Незаконното сметище зад бар "Бисер" до Колхозния пазар
От 7-8 години в центъра на Варна има незаконно сметище, което през лятото мирише ужасно, от отдел "Екологичен контрол" в Община Варна,  знаят за проблема, но не могат да издирят собственичката на строителната фирма, която го е предизвикала. Такива чиновници да имаш- тъпани да ги наречеш все тая!. Ако плъзне зараза и умори 100-на души, може би ще намерят митичната жена, която живее в местността Разсадника край Варна, а дъщеря й на улица Баба Тонка - на 200 метра от сметището.

9. Подлезите в града
Мръсни, тъмни, опикани - това са голяма част от подлезите на Варна. В бившият най-добър град за живеене е по-добре да не се минава през тях.

Ще продължим да ви информираме за местата опасни за посещение в града и очакваме вашите сигнали на адрес - novinite@briz15.com






Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167263
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031