Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2015 11:36 - Какво ще постигне акцията пред „Гранд мол Варна”, когато държавата я няма?
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1124 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.03.2015 13:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

В неделя пред Гранд мол Варна ще има акция, организирана от група във Фейсбук, която призовава хората да се явят на протеста облечени в стари дрехи. Защо в стари дрехи, след като убитият Нягол винаги е бил спретнато облечен не е ясно, както и не е точен адресатът на протеста. Ръководството на Гранд мол Варна носи отговорност за това, че е наело фирмата "Джи ем секюрити", която си е позволила да назначи трима служители, които се превърнаха в убийци. Но основната вина е в ръководството на фирмата „Джи ем секюрити” и в контролните органи на МВР, а не в мола. Щекотлив момент в цялата история е, че между собствениците на охранителната фирма и Гранд мол Варна има роднинска връзка, но и това не оправдава безобразното управление на ръководството на фирма "Джи ем секюрити". Контролът върху работата на охранителните фирми се осъществява от МВР, в лицето на звеното му "Охранителна полиция" и областните дирекции на МВР. Така е по Закона за охранителната дейност, където в член 27 пише: Изследванията за психологическата пригодност за осъществяване на частна охранителна дейност се извършват от Института по психология на МВР, от психолозите към центровете за психично здраве, от други лечебни заведения, които разполагат с психолози, както и от специализирани агенции за психологичен подбор." Явно тримата охранители на фирма  "Джи ем секюрити" са преминали тест за психологическа пригодност, който обаче не е уловил техните садистични наклонности. Вина за това носи ръководството на фирмата "Джи ем секюрити", което не е взело мерки, не е наблюдавало своите служители и не предотвратило жестокото убийство на Нягол. Вина имат и контролните органи от МВР, които не са проверявали дейността на фирмата и пригодността на нейните служители да работят според установените правила. В случая вината на Гранд мол Варна е най-малка в сравнение с вината на фирма "Джи ем секюрити" и на МВР. Така че по-логично беше акцията-протест да бъде пред офиса на фирмата или пред Областната дирекция на МВР във Варна.

А държавата е време да помисли за създаване на специализирани учебни заведения за обучение на охранители. Не може всеки младеж със средно образование, хванат от улицата да става охранител и да избива комплексите си върху невинни хора. Колко хора трябва да бъдат убити още, за да се събуди държавата?

 

Б.Р. – Това е позиция на редакцията на www.barometar.net. Медията не е имала и няма рекламни отношения с Гранд мол Варна.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167982
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031