Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2015 13:23 - Скандално: Бургер на "Макдоналдс" стана на 2.4 години без да се развали
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1336 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Мария Пенкова от Троян публикува в социалната мрежа фейсбук две интересни снимки на бургер и картофи от веригата "Макдоналдс" със следния текст: "Скоро не съм ви ги показвала. Бургера ми стана на 2 години и 4 месеца, картофките на 1 година и 4 месеца. Няма и следа да се развалят, картофки- без миризма, бургер- избледняла миризма на макдоналдс. Добър апетит!"

Както стана известно от Руската комисия за защита на потребителите поискаха да се забранят кралският и обикновен чийзбургер, пилешкият бургер и този с филето от риба във всички вериги на Макдоналдс в страната. Като причина за желанието си от Русия посочиха неподходящи физико-химични параметри в съдържанието на продуктите, предлагани от Макдоналдс. Комисията за защита на потребителите е завела дело. Ако успеят да го спечелят, производството и разпространението на бургери, шейкове и сладоледи ще бъде наказвано от закона.

Готвачът Джейми Оливър доказа в съда, че бургерите в Макдонълдс са негодни за консумация от хората

Готвачът Джейми Оливър спечели дело срещу една от най-големите вериги за бързо хранене в света McDonalds. След като Оливър разобличи от какво се състоят хамбургерите в Макдонълдс, те обявиха, че ще променят своята рецепта. Въпреки това Оливър има какво още да ни покаже от пикантната кухня на Макдонълдс!

Готвачът в продължение на години обяснява какво съдържат продуктите на тази верига, участва в документални филми за тях, телевизионни предавания, интервюта. Според Оливър храната в Макдоналдс преди да претърпи химична обработка с амониев хидроксид е негодна за консумация от обществото.  Според Джейми храната в Макдоналдс е един евтин и скапан продукт, който се дава първо на кучетата и после е предлаган на хората. Освен ниското качество на месото, амониевият хидроксид е вреден за здравето, допълва още Оливър.  Този готвач е известен още с това, че разкри „ процеса на розовата тиня“ на веригата за бързо хранене Макдоналдс.

„Как може хората да дават месо на своите деца с амоняк?“ се пита той. В една от неговите демонстрации, той показва на децата как се правят „нъгетс“. След като се изберат най-добрите части на пилето, останките – мазнини, кожа и вътрешни органи се обработват за да се получат тези вкусни за всички пържени храни. Оливър призовава децата в различни училища да ядат здравословни храни и колкото и да е вкусно, да забравят за отровната храна продавана им във веригите за бързо хранене като Макдоналдс, Бургер кинг и други.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2183608
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930