Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2015 19:24 - Летен сън ли спят господата Тодор Иванов и Петко Камбуров и подопечените им полицаи?
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1300 Коментари: 0 Гласове:
2



Нито Пътна полиция-Варна, нито Общинска полиция за пореден път се отзоваха на сигнал за шофьор паркирал нагло върху пешеходна пътека. Случката се разигра днес на ул.д-р Пискюлиев, до Рибната борса във Варна. Бяло Ауди с рег.номер В3306 ВВ бе паркирано върху пешеходната пътека, като създаваше непосредствена опасност за  пешеходците, които бяха принудени да го заобикалят, за да преминат. В 17.29 бе подаден сигнал до 112 за наглия шофьор, но до 18.20 не се появи полиция, която да го санкционира. Шофьорът междувременно излезе от съседния блок, запали лъскавата си кола и отпраши, без да плати глобата, която заслужава. Припомняме, че този е поредният случай, когато Пътна и Общинска полиция-Варна не реагират на сигнал до 112. Преди време шофьор с регистрационен номер В5851 СР от фирма “Ласиа”, най-безцеремонно се беше “разположил” върху същата пешеходна пътека. Санкции срещу него нямаше. През месец май подаден сигнал до телефон 112  за паркирал върху тротоар автомобил във Варна остана без реакция от Общинска и Пътна полиция-Варна. Сигналът бе подаден за автомобил заел почти целия тротоар на ул.Марин Дринов 44. Два часа по-късно, репортер на www.barometar.net видя, че автомобилът си стои на мястото, а реакция от Общинска и Пътна полиция-Варна няма. 

Къде спят служителите на Пътна полиция-Варна, ръководена от Петко Камбуров? Летен сън ли спи самият Петко Камбуров, след като на два подадени сигнала неговите подчинени не се отзовават? Летен сън ли и спи зам.кметът по сигурността в Община Варна, Тодор Иванов? Къде са прехвалените му общински полицаи? 

Напомняме на зам.кмета по сигурността в Община Варна, Тодор Иванов /който ръководи Общинска полиция/ да си върши работата и да упражнява контрол върху подчинените си. Тодор Иванов не е зле да им припомни, че със заповед на кмета на Варна Иван Портних служителите на Общинска полиция могат да издават фиш за неправилно паркиране на автомобили по тротоари и пътни артерии. Фишовете се издават в три екземпляра, като това може да стане както в присъствието, така и в отсъствието на водача. В случаите, когато фишът се съставя в отсъствието на собственика, първият екземпляр трябва да бъде закрепен към автомобила, като закрепването му се приема за  равносилно на връчване. Вторият екземпляр се изпраща по пощата, а третият остава на съхранение в службата по контрол. В случаите, когато лицето оспорва извършеното от него нарушение или размера на наложената му глоба, или откаже да подпише фиша, се съставя акт. Заплащането на фиша се извършва от посочената в него банкова сметка или на касите на Община Варна.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2179667
Постинги: 1202
Коментари: 1287
Гласове: 1664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930