Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.03.2016 13:16 - Срам и позор за съдиите от ВКС – отсъдиха, че Лора е съпричинила смъртта си!
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1041 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Срам и позор!!! Дори тези две думи са слаби, за решението на Върховния касационен съд, който намали ефективната присъда на Диян Станчев, убил на пешеходна пътека през лятото на 2011 г. Лора от Варна. Мотивите на ВКС за намаляване на присъдата са абсурдни, съдиите считат, че от страна на Лора е налице съпричиняване, „тъй като пострадалата без да се огледа, е предприела пресичане, не се е съобразила с разстоянието до приближаващия мотор и неговата скорост и е попаднала в опасната зона за спиране. За сведение на безхаберните съдии от ВКС, убиецът Диян Станчев е карал мотора си с  87,9 км/час, а  вещите лица по делото във Варна установиха, че ако Лора се е движила с нормална, бавна походка на пешеходец, е имало време за реакция от 2,19 до 2,37 секунди и ако убиецът Станчев е карал мотора си с 50 км в час, нещастието е можело да бъде избегнато.

 „На пешеходеца не е предоставено правото да не държи сметка за приближаващите превозни средства. В случая пострадалата е следвало да се огледа и да прецени, че подсъдимият се е движел бързо и е на близко разстояние.“ – пише в решението на съдиите от ВКС.

Какво излиза от тези абсурдни твърдения на съдиите: че Лора е виновна за смъртта си, а не Диян Станчев, който я помита на пешеходната пътека?!

Тоталните безхаберници от ВКС отсъждат, че „В заключение ВКС намира, че „на подсъдимия следва да се определи наказание при превес на смекчаващите обстоятелства – под средния предел на предвиденото в закона, а не в близост до него, както са сторили ВОС и Апелативен съд Варна.“ ….и му отсъждат 2 години затвор, за убийство на пешеходна пътека.

Това решение е срам и позор за съдебната ни система, тези съдии от ВКС трябва да свалят тогите и да се махат от съда. Те не заслужават да са съдии, те са безхаберни и некомпетентни! Има обаче светъл лъч във ВКС –  съдия Севдалин Мавров, който е подписал с особено мнение, не споделя приетото от състава на съда и предходните инстанции съпричиняване на престъпния резултат от страна на пострадалата. Съдия Мавров счита, че „ударът е бил непредотвратим, поради навлизане на Лора в опасната зона за спиране на мотоциклета, но това се дължи единствено и само на движението на Станчев с превишена скорост от 87.9 км/ч в рамките на населеното място. Не може да се изисква от пешеходците вярна преценка за всички характеристики на приближаващи МПС, които могат да рефлектират върху спирането им преди пешеходната пътека. Още по-малко, да са в състояние да преценят скоростта им на движение, поради възрастови особености, житейска зрялост, и др.”

За нещастие на близките на Лора, на нейните приятели, на хората които изстрадаха съдебната сага по осъждането на убиеца Диян Станчев, съдия Севдалин Мавров е малцинство в състава на ВКС, който даде 2 години лишаване на свобода на убиеца на младо момиче на пешеходна пътека. В „европейска“ България. Срам!!!  И позор!!!



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2184653
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930