Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2016 12:04 - Нечути викове за помощ
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 802 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 В България винаги се случва така: става трагедия, свързана с убийство, самоубийство, катастрофа и едва тогава се активира общественото мнение. Такъв е случаят с гимнастичката Цвети Стоянова. Близките й, треньорите са виждали, че тя има психологичен проблем, но никой не е реагирал адекватно. Едва след като Цвети скочи от 6-я етаж, нейният вик за помощ беше чут. И започна традиционното прехвърляне на топката и търсене на вина. Роднините обвиняват федерацията и треньорите, те от своя страна се оправдават. Но който и да е виновен няма да върне времето назад. Няма да върне здравето на Цвети и болката от неразбирането, което е срещнала. 

Сходни ситуации, свързани с човешка немарливост и заплаха на човешки животи имаме по кръстовища, улици и магистрали. Не се обезопасяват пътни участъци, липсват светофари, не се боядисват пешеходни пътеки. Едва когато загине човек, институциите се размърдват, прехвърлят си вината един на друг, но вече е късно.

 От една година алармираме община Варна и персонално председателя на Комисията по безопасност на движението Тодор Иванов за изключително опасна пешеходна пътека на ул.д-р Пискюлиев, до Рибната борса във Варна. Беше внесена и подписка от граждани, но комисията съставена от експерти прецени, че пешеходната пътека не трябва да се върне на старото си място, а да остане на завой, върху който връхлитат коли от три улици: д-р Пискюлиев, Ангел Кънчев и Капитан Райчо. Казахме на зам.кмета Тодор Иванов, че ако убият човек на пешеходната пътека /която вече е изтрита и не се вижда/ ще тежи на неговата съвест и членовете на комисията. Иванов се оправдава с мнението на "експертите", но нищо не може да оправдае чиновническото бездушие. Пешеходната пътека от години, беше на 10-на метра от завоя, но търговски интереси на собственици на павилиони предизвикаха преместването й. Сега Тодор Иванов се оправдава с решение на комисията, на която дори не бяха поканени вносителите на подписката. По ирония на съдбата зам.кметът Тодор Иванов минава по тази пътека, която при по-силен дъжд се превръща в огромна локва. Питаме: Тодор Иванов ли трябва да блъсне някоя кола, за да се върне пешеходната пътека на старото й място?



Тагове:   Варна,   Цвети Стоянова,


Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Нехайството и немарливостта са едни
16.06.2016 15:16
от най- отвратителните характерни черти на българите. Всички се възмущават от порядките в тази страна, но те не са ни наложени от извънземни. Те са наше, немарливо и безотговорно дело.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2177293
Постинги: 1200
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930