Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2016 12:18 - Чувство за вина ли подтикна Цвети Стоянова да посегне на живота си?
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1132 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Продължават взаимните обвинения и обяснения на Илияна Раева, Ина Ананиева и роднините на направилата опит за самоубийство гимнастичка Цветелина Стоянова. Медиите не поставят филтър на изказванията и наливат масло в огъня на личната драма. За мен ключовият момент е: имало ли е натиск върху Цвети да участва на олимпиадата в Рио де Жанейро и колко силен е бил той. Защото по думите на нейни колежки, треньори и близки тя е била изключително отговорен човек. Когато е усетила, че не може да се справя с тренировките е поискала да се откаже и тогава сигурно е започнала да изпитва чувство за вина към съотборнички и треньори. Цвети е смятала, че ги предава и това е възможната причина да посегне на живота си. Ето какво казва Илиана Раева: „След световната купа в София за първи път тя /б.р. Цвети Стоянова/ каза, че не иска да тренира повече. След Световната купа в Испания тя дойде при мен и каза, че не иска да тренира. Не е имало натиск, имало е разговори. Това стана в последната седмица. В момента, в който видяхме, че няма никакъв шанс и отказва да тренира, трябваше да подготвим документите на резервата."

Кофи с помия се изсипаха върху главата на Илияна Раева, която бе принудена да отговаря на абсурдни въпроси и да понесе тежки обвинения. Никой от колегите не се замисли как се чувстват момичетата в Израел, как се чувстват всички състезателки по художествена гимнастика след обвиненията, които заляха треньори и ръководители. Този изключително труден спорт бе подложен на унищожителна критика, каквато не заслужава. Много спортисти от други спортове са изпадали в депресия, отказвали са се, посягали са на живота си, но случаят с Цвети разпали низки страсти в медиите и сатанизира художествената гимнастика. 

И въпреки ужасните медийни атаки българският ансамбъл спечели бронзов медал на европейското първенство по художествена гимнастика в Холон, Израел. Ансамбълът в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова показа, че въпреки трагедията с Цвети има характер и не се предаде.

 Но по-важното е друго: ще успее ли Цвети Стоянова, когато се възстанови и разбере каква буря е предизвикал нейният опит за самоубийство да се пребори с чувството си за вина? Тогава тя ще има нужда от своите близки, които трябва да й помогнат да се пребори със себе си, съотборничките й също трябва да бъдат до нея.

 А нейните треньори и Илияна Раева, ако не са я притиснали да участва на олимпиадата не заслужават подобно отношение. Те бяха обвинени, без да имат 100% доказана вина. Ако не са упражнили натиск върху Цвети, кой ще им върне изхабените нерви и накърнено достойнство? Медиите, които ги набедиха? Едва ли.




Гласувай:
2



1. reader - Къде е заровено кучето?
20.06.2016 12:36
Чистите по сърце имат чувство за вина. Останалите са винаги прави. Нешка Робева и нейната Ванга - там е заровено кучето.
цитирай
2. krassko - В цялата история нещо смърди много лошо :(
20.06.2016 13:56
Казаното от Илиана Раева до сега звучи много фалшиво.
Същото се отнася и за Ива Ананиева.
И накрая остава факта, че с действията, или с бездействието си допуснаха едно дете да скочи от шестия етаж.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167024
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031