Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2016 13:57 - Лято 2016: Златната рибка предава послания на варненци до кмета Иван Портних
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 442 Коментари: 0 Гласове:
2



Варненци са известни с изобретателността си към местната власт. Помним дупките по улиците по времето на Кирил Йорданов, които бяха кръщавани на имената на местни управници, традицията не подмина и сегашния кмет Иван Портних. След негов пост в социалните мрежи, по повод новата пластика "Рибарят и златната рибка", който гласи: "Намислихте ли си желания ?! Златната рибка ще ги изпълни.", варненци започнаха да предават съобщения до кмета чрез златната рибка. Посланията са свързани със занемарената чистота , заринатите казани с боклук, ровещите в тях клошари, неокосените градинки и междублокови пространства, бездомните кучета. Както е известно договорите на сметопочистващите фирми изтичат през есента и те не полагат усилия Варна да изглежда чиста. Казани, кофи, контейнери са препълнени с боклуци - грозна гледка в разгара на лятото, с която сме свикнали, но която според кмета ще се промени с влизането в сила на новите договори. Глобите, които наложи община Варна не дадоха резултат и варненци се принудиха да призоват на помощ "златната рибка" да почисти града. Но освен да го почисти, тя /или общината/ трябва да въведе разделното събиране на отпадъци, подземни контейнери /както в Бургас/, регулярно миене на улиците. Много работа има за златната рибка във Варна и това е в резултат на 14 годишното безхаберие на Кирил Йорданов и екипите му. Той сключи дългогодишни договори със сметопочистващите фирми, които се почувстваха недосегаеми и занемариха работата си. Всяко лято Варна бе зарината от боклуци, воня и мръсотия, наследство което се стовари върху Портних и екипа му. Варненци се надяват, че с новите договори ситуацията ще се промени и другото лято няма да изпращат послания за чистотата на Варна на кмета по златната рибка. 

И ние имаме послания, които златната рибка да предаде на зам.кмета на община Варна Тодор Иванов и Комисията за безопасност на движението по пътищата: Ако обичате върнете на старото й място пешеходната пътека на ул.Д-р Пискюлиев /до входа на Рибната борса/, докато не е отнет човешки живот на нея. И ако обичате пребоядисайте пешеходните пътеки в града! Много от тях са заличени и шофьорите не ги виждат! 

Към началника на ОДМВР – Варна, комисар Даниел Пашов: Ако обичате вземете мерки спрямо водачите на автомобили и мотористите, които всяка вечер си правят гонки по централните варненки булеварди, карат с висока скорост и са потенциални убийци на пътя!

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2179348
Постинги: 1201
Коментари: 1287
Гласове: 1664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930