Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2016 11:45 - Да срещнеш себе си в местността Узана
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 791 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В западната част на Шипченския дял на Средна Стара планина, на 20-на километра от Габрово се намира уникалната местност Узана.  Тя е най-широката билна поляна в Стара планина, а на нейна територия е природният парк "Българка". Букови и борови гори, огромни поляни, екопътеки, чист въздух и красиви гледки примамват туристите зиме и лете в Узана. Тук се намира и географският център на България. Но може би най-красивата гледка се открива от хотел "Балканци", кацнал като къща от приказките на голяма скала. Когато застанете на терасите на хотела не може да откъснете поглед от изумителната гледка, която се простира пред очите ви. Човек остава запленен от нея и има чувството, че върховете, билата, горите дори за миг  му принадлежат. Този миг продължава дълго и създава усещането за безкрайност и мощ на духа.

Хотел "Балканци", бивша общинска станция е превърнат от новите собственици в уютен семеен хотел. Като легенда се разказва как Тодор Живков е пушил пури в "Червения салон" на хотела, който сега е кът за отмора. В ресторанта на хотела си заслужава да се опитат специалитетите на родната кухня, домашно приготвената торта и богатата палитра от вина.

Но това, което отличава хотел "Балканци" от другите хотели е духът, който носи. До хотела е изграден параклис, в който може да запалите свещ и да останете насаме със себе си. Във всяка една от стаите, в ресторанта, в бара има книги. Те, заедно с изящните картини и уникалните сувенири придават неповторим уют на "Балканци". Няма я онази повтаряща се стерилност в обстановката на големите хотели, където гостът се чувства, като поредният спуснат на конвейра. Книгите са ключът към разбирането на философията на хотела: "Заповядайте при нас, но не само, за да хапнете и пийнете, но и да се обогатите духовно!"

Уникален е и бар "Куцият елен", с полилея от еленови рога, красивите кресла и уютната атмосфера. В хотел “Балканци” има и СПА център, вписал в себе си скалите на местността, с инфрачервена сауна, финландска сауна и джакузи. За малките палавници има изградена модерна детска площадка, на която могат да лудуват на воля.

Философията на хотела е въплътена и в неговия управител Христо Гъдев. Висок, чаровен мъж, около 30-те, той намира време за всеки от гостите на хотела, въпреки натоварената си работа. Контактен, сладкодумен Христо е от Габрово, познава всяко кътче в Узана и разказва интересни истории свързани с местността. А Узана наистина е красива. Когато се разхожда в нея, човек вдишва чистия й въздух, любува се на горите й, радва се на нови усещания. Природата му дава нещо, което големият град не може да му даде: да преоткрие и срещне себе си.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2185156
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930