Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.11.2016 13:34 - Мамините детенца на прехода
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1057 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Те са успели, те са талантливи, те са завършили в чужбина или са специализирали там. Те са мамините детенца на прехода. Дъщери, синове, скоро и внуци на богопомазаните ни политици и бизнесмени ще ни управляват. Нищо, че на тяхно място в семейните фирми и партии може да работят много по-кадърни момчета и момичета. Какво разбира Ива Софиянска от журналистика? Краткият отговор е нищо. Но тъй като е дъщеря на Стефан Софиянски и снаха на Васил Божков /крупен бизнесмен и рекламодател/ тя се изявява като журналистка в Нова телевизия. Където интервюира друго мамино детенце, /дъщеря на хотелиера Стефан Шарлопов/, което ни разказва захаросаната си история как израснало във фирмата на баща си и как ежедневно се бори за неговото одобрение?!

Крак в това повсеместно налагане на дъщери и синове повлече Сергей Станишев /син на члена ЦК на БКП Димитър Станишев/, който без един трудов стаж стана министър-председател на България. И всички знаем как трагично приключи този експеримент. Иван Костов и Георги Първанов не лансираха децата си в политиката, но им осигуриха безметежно бъдеще, с хотели или собствен бизнес. Надежда Михайлова заложи на колежа „Льо Розе“ в Швейцария и дано дъщерите й не влязат в политиката, където майката няма да бъде запомнена с нищо, освен с тоалетите си. Особено арогантна е дъщерята на Димитър Цонев – Деси, която се възползва от смъртта на баща си, за да се лансира като журналистка, каквато едва ли е била някога. Няма смисъл да изреждаме имената на всички мамини детенца, на които родителите проправят път в бизнеса и политиката. Това е грозно и уродливо явление, което се наблюдава у нас, явление което се извършва пред очите ни. Нагло и безпардонно. Какъвто е и така наречения преход. Но кой се е съмнявал в наглостта на нашите политици и крупни бизнесмени? Те се считат за богоизбрани, вкарали са българите в тяхната Матрица и безчинстват на наш гръб. Те са по-нагли и от Орешарски, който въпреки протестите, една година не подаде оставка. Те са по-нагли и от Ахмед Доган, който се води депутат, но не стъпва в парламента и казва, че разпределя порциите. Те са новите варвари, които „управляват” България. И разчитат на овчедушието и волското търпение на българите. Това е техният коз, но всяко търпение си има граници. Дори на българина.



Гласувай:
5



1. apostapostoloff - Управляват те, ама
19.11.2016 18:26
на баба ми хурката. Никой не бръсне тия посерковци за слива.

Те нямат и няма да имат никакво влияние. Бащите им бяха утайки, изхвърлени от бурята на времето на повърхността, а отрочетата им са некадърни, бездарни и глупави. Досущ като бащите си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2192575
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930