Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2016 12:09 - Заложници в очакване на Спасителя
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 517 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Срещнах се със Слави Трифонов във Варна през 1992 г. Тогава той беше разглезен от славата хлапак. После израсна, премина през машината за мачкане на Иван Костов, оцеля с предаването „Хъшове“ и запази екипа си. В БТВ започна да прави своето шоу, което беше качествен продукт, отличаващ се от другите предавания в ефира. Близо 10 години за мен беше удоволствие да гледам Слави, после сценаристите му се изчерпаха и заложиха на конкурси и повтарящи се битови скечове. Шоуто позапази заряда си, но Слави се умори и започна да се държи фриволно в ефир. В един момент залитна към лансирането на отделни политици. Някои му бяха приятели, други врагове. Пиша това, за да стане ясно как се стигна до идеята за референдума на шоуто.

 Всеки работещ човек в даден момент достига своето ниво на некомпетентност / Принцип на Питър/  и има два варианта: да продължи да тъпче на едно място или да смени попрището си. Според мен Слави тъпче на едно място, но не сменя попрището си. Направи референдум, което му прави чест, макар че не е работа на телевизионно шоу да се занимава с референдуми. Но у нас няма кой друг да го направи. Студентите ни мислят как да отидат да работят и учат в чужбина. Те са аполитични. Работещата средна класа /ако средна класа е човек с 1000-1500 лева доход/ не е организирана и се бори за оцеляване. Бедните са… бедни и слаби. Богатите не искат промени, те се нагаждат към всяка власт. Остана едно шоу, което се опита да промени част от правилата в политиката. И дано го направи, защото вече 27 години сме свидетели как политиците ни работят основно за своето благо и не им пука за хората. А ако Слави реше да смени попрището и влезе в политиката ще има проблем с егото си. То е голямо и не се знае докъде ще го доведе.

Видяхме докъде доведе голямото его на Бойко Борисов. Властта се търкаля по улиците, но никой не иска да я вземе. Борисов се обиди, като малко дете и 7-8 месеца държавата няма да е стабилна. Борисов никога няма да признае, че забърка тази каша поради своята егоцентричност. Той смяташе, че който и кандидат да предложи за президент, българите ще го изберат. Не стана. В момента цялата държава, всички ние сме заложници на егото на Бойко Борисов. Явно това заслужаваме. Заслужаваме „балансьора“ и олигарх Доган, лъжепророка Симеон, безхаберния Станишев, авторитарния нарцис Костов. Заслужаваме и Борисов, но за разлика от горепосочените, той поне признава част от грешките си.

Никой не ни е виновен, че постоянно очакваме Спасителя. Такъв няма. Спасението е в самите нас. Да осъзнаем как живеем, как искаме да живеем и да заложим на политици, които ще ни осигурят качество на живот, какъвто имат „роднините“ от Европейския съюз. Такива политици има, но никой не ги допуска до централната власт. Те са кметове, общински съветници, лидери на малки партии.



Гласувай:
1



1. apostapostoloff - Слави Трифонов хал хабер си няма от шоу бизнес.
12.12.2016 15:17
Шоуто му е слабо и жалко, но вие не можете да проумеете това, защото нямате база за сравнение. Ако посетите едно истинско шоу в Лас Вегас, направо ще онемеете за дни. Траифонов забогатя от простотията българска.

Отношението към собствеността определя принадлежността към една класа. Българската средна класа е най- заможна в целия ЕС, защото почти всеки притежава сериозна собственост.
Освен това българските заплати са най- високите в ЕС, защото 1500 лева имат покупателната сила на поне 3000 евро. Толкова не получават в Германия и най- добре платените лекари.

Но вие няма как да знаете това, защото отново нямате база за сравнение. Казано другояче, вие сте затънал до гуша в своята некомпетентност.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2178983
Постинги: 1201
Коментари: 1287
Гласове: 1664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930