Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2017 13:18 - Омраза
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3737 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

С тази дума може да опишат настроенията и действията на хора, които са си присвоили етикета "патриоти" в България. Омраза към едно сирийско семейство, което иска да живее нормално в градчето Елин Пелин. Същото градче, където се оказа от 30 години живее ливанец, живеят други араби, които "патриотите" са приели. Тази сутрин Виктор Николаев попита Валери Симеонов - прави ли разлика между емигранти, които взривяват социалния мир и мирни семейства - или неговата задача е да скрие тази разлика? Популистът Симеонов манипулира аудиторията, като каза: Кой щял да носи отговорност, ако някой драсне клечката на семейството сирийци в Елин Пелин? Популизъм и омраза, това са крайъгълните камъни в теориите на такива като Симеонов. И изтъркани клишета от рода: Като толкова обичаш бежанците защо не ги вземеш у вас? Защо да не ги взема? Ако имам условия да живеят нормално, защо да не ги взема?

Права е Миролюба Бенатова, която написа днес: „Не може да сравняваш едно семейство, без никакви противообществени прояви, с престъпници като Зрънкови и Рашкови. България на българите, казва Валери Симеонов. Това е България на лампите – убийци, мутрите – биячи, хвърления боклук от прозореца в „Люлин“, българите, които говорят само турски в средата на България, българите, които пребиват до осакатяване малко дете без причина. Българи, които взимат Оскар. Българи, които са мулета на наркотици по света. Българи, които от десетилетия осигуряват Балканския път на хероина от Афганистан. И на кокаина – с яхти от Латинска Америка. България с всякакви българи не иска някакви хора от Сирия, които не са направили нищо лошо.“

Тези изтерзани сирийци да не са по-лоши от нас? Какво са виновни, че империята САЩ ги подлъга с "арабска пролет" и им разби държавата? Ако утре САЩ решат да има война в България и ни прокудят от родните ни места, къде ще отидем? В друга държава, където ще ми излязат "патриоти", като тези в Елин Пелин и ще кажат: "Махайте се, не ви искаме, вие сте българи, втора категория хора!" Тогава ще ги питам такива като Валери Симеонов каква песен ще пеят! Българите били най-важни за него, турците и циганите и бежанците не са?! Омраза. Това е целта на нашите политици. Те не искат да обичаме ближния, да му помагаме, те искат да го мразим. Заради вярата му, заради цвета на кожата, заради убежденията му. Делят ни на русофили и русофоби, искат да сме разделени, плащат на малограмотни хейтъри да сеят омраза в интернет. Защото така по-лесно ни управляват. Политиците ни не искат българите да са сплотени, защото ще бъдат силни и ще ги изметат от хранилката. Но и това ще стане. Българинът е търпелив като вол, но накрая разбира че го лъжат и надига глава. Тогава ще дойде часът популисти и "патриоти" да си вземат шапката и кой, откъдето е дошъл.




Гласувай:
2



1. tres1 - такава истина
16.02.2017 10:28
Има и такава истина за която пледираш, но напомня за чифте пищови на гол тумбак. В християнството се казва ако имаш две ризи дай едната на....Това добре, но ако нямаш и една риза какво правиш тогава? Освен това по научному - количествените натрупвания водят до ... качествени изменения. Пример с увеличаване процента на циганите у нас какво се получава - оциганчване на българите /каквито и да са те/ Сега на въпроса за омразата - да има и такъв елемент, но това е и страх, че неоправили се още от едно зло /родните дерибеи-изедници политици и управници/ ще трябва да приемем и друго, за което едва ли дедите ни са воювали на тази земя. Като как да ги посрещаме тези нещастни хора - да споделят нашата участ и мизерия или ние да споделим тяхната мъка и нещастие защото ние си нямаме такива. Аман вече от такива плоско разбрани цивилизационни модели с претенции. И един въпрос с отговор от историята - защо ли ще да са строили някога тези туристически атракции китайската и индийската стени ? Вероятно не ще да е защото са се чудели с какво да се занимават и в какво да инвестират излишният им потенциал - та да подсигурят някакво що годе бъдеще за потомци като нас.
цитирай
2. apostapostoloff - Да не объркваме нещата:
16.02.2017 10:39
думата популист нищо не означава- това първо.

Второ: в България от край време има истински патриоти и ШОВИНИСТИ.

Истинските патриоти са Раковски, Левски, Ботев, Бенковски...

А шовинисти са лайненца като Волен, Валери и ония джелати от Елин Пелин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2183779
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930