Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2017 19:27 - Провокаторът Емил Джасим да опита гавра с националните герои на Ирак, не с Апостола
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2880 Коментари: 2 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Учителят по история Емил Джасим задълба под дъното на собствената си самонадеяност. Кандидат-депутатът от партийката на Христо Иванов и любимец на фондация „Америка за България“ си позволи подигравателни коментари за Апостола на свободата- Васил Левски. На форума TEDхBG, Джасим казва, че Левски измествал комиксовите герои и паметникът на Апостола в родния му град Карлово заблуждавал децата, че Васил Левски бил “супергерой, който имал за домашен любимец лъв.” За да докаже снобските си теории, учителят  Джасим  умишлено цитира диалог между две деца, едното от които нарича Левски „лайно“.

 Тази постъпка на Емил Джасим е абсолютна гавра с паметта на Апостола и може да се коментира така: Жажда да бъда оригинален, да принизя Васил Левски в калта и да покажа колко нестандартно разбирам българската история. Нищо не разбира Джасим, а за да разбере трябва да прочете книгата „Възхвала на глупостта“ на Еразъм Ротердамски и да се открие в нея. Трябва да си много самонадеян, нагъл и провокативен, за да илюстрираш теориите си за Апостола с разговор между деца, които нямат реална представа за делото, идеалите и значението му в българската история. Тази идиотщина на Емил Джасим не бива да бъде простена! Човек, който принизява умишлено образа на Васил Левски не може да бъде учител по история! Това егоцентрично момче, което прокарва политиката на фондация „Америка за България“ да си плещи теориите на снобарските им семинари, но няма място в нито едно българско училище.

Образът на Левски отдавна не е идеализиран в нашите представи. Историците ни разполагат с факти, които показват Апостола, като човек със своите недостатъци, съмнения и грешки. Но да представяш национален герой и да го обиждаш чрез разговор между две деца е върховна глупост.

Бащата на Емил Джасим бил от Вавилон, който днес е на територията на Ирак. Да го питам Джасим може ли да отиде в Багдад и да нарече някой от националните герои на Ирак с обидна дума? Иракчаните на секундата ще го нарамят заедно с всичките му снобарски теории и ще го изхвърлят като мръсно коте извън страната. Но в България сме толерантни към такива провокатори и ги търпим. Дори, когато се гаврят с Апостола.




Гласувай:
7



1. chavdar01 - ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БОКЛУЦИТЕ НЯМАТ СВЪРШВАНЕ!
05.03.2017 20:13
ПОЛУ-ИДИОТ,ПОЛУ-БЪЛГАРИН,А СЕ ДОКАРВА НА ПОЗНАВАЧ!!!
КАТЪР!!!
цитирай
2. getmans1 - Като маркирате ето това в скобите / ...
05.03.2017 22:44
Като маркирате ето това в скобите / форума TEDхBG / и потърсите с Гугъл ще имате възможност да гледате видеото а текста във в. „Труд“ е предизборен компромат.
Толкова т.н. „русофили“ тук в блога плюят по нашите си Възрожденци и национални герои, че тоя пред тях е „самата вода ненапита“.
За пример мога да дам коментарите в постинга на „ batogo “ от тази вечер.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2188646
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930