Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2017 13:22 - Търпението на овцата
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 669 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В центъра на Варна, в продължение на месец един мъж ряза дърва, шперплат, шкафове и какви ли не чудесии. Отидох да говоря с него и му казах, че тротоара не е дъскорезница и наблизо живеят и работят хора. Човекът, седнал удобно на стол насред тротоара ми отговори, че най-малко на него му се искало да реже дървениите, но нямало как?! Никой друг не му направи забележка, само един мъж му се развика една съботна вечер. Без резултат - дървосекачът си наряза необезпокояван шперплатите, които ще гори през зимата. Съседи ми казаха, че имал материални затруднения, но това не го оправдава да реже дърва насред Варна цял месец. Никой не подаде оплакване, смилих се и аз, предвид тежкото му положение. 

Друг "юнак" реши да пали барбекю в двора си. Направи го няколко пъти, гъст дим се стеле върху балконите на хората, опушва прането им, задушава ги. Никой не реагира. С жена ми решихме да подадем оплакване до РИОСВ, РЗИ и общината. Тя ще събира и подписка срещу този димен терор. Като знам колко "активни" са съседите ни, какви среднощни гуляи изтърпяват й казах, че трудно ще събере и 5 подписа. Търпението на българина е безкрайно. Може да му режат с ъглошлайф до главата, да крещат, да го обгазяват - той търпи. Не се обажда в полицията, не търси правата си. Така е свикнал. 

Варненци търпят от години и наглите мотористи и уличните джигити, които си правят гонки по улиците. Форсират, ежат се, стресират хората, но никой не реагира. Чакаме някой джигит да помете 5-6 човека и тогава да се събуди гражданското съзнание. Така стават нещата в България - трябва да се случи голяма трагедия, за да излезем от овчедушния си комфорт. 

В сутрешните блокове на телевизиите, вместо да ни разведрят с позитивни новини, развлекателни теми – всяка сутрин ни облъчват с политика. Едни и същи политици, омръзнали до болка физиономии ни занимават с проблемите си, които касаят само тях. Тази идиотия я няма в западните телевизии, в тях сутрешните блокове създават настроение на зрителите, не ги натоварват с проблемите на политиците. Като прибавим и уморените, изхабени лиза на водещите – трагедията е пълна. Но изтърпяваме и това.

 




Гласувай:
1



1. apostapostoloff - Проблемът като че ли е следният:
12.06.2017 20:03
Страхливи ли са българите по природа или са наплашени?

В тази връзка един виц:
Повели двама българи към бесилката, а единият предложил на другия да бягат. Той го възпрял с думите:
- Недей, ще стане по- лошо!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2183260
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930