Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2017 13:46 - Валери Симеонов срещу Мутрите от Слънчака – може ли от територия да станем законова държава?
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 479 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На вчерашното заседание на правителството, премиерът Борисов най-накрая подкрепи вицепремиера Валери Симеонов в битката му с децибелите и мутрите в Слънчев бряг. Премиерът казва,  „борим се с шума“, а днес в Пловдив коментира, че Симеонов е действал в рамките на закона и правомощията си. „Ако това е дебат, трябва да се пренесе в парламента и да се смени или не закона. В същото време законът е за това, да се изпълнява. Симеонов действа с правомощията на закона. Законът е такъв, че не позволява да има шум след 23.00 часа. Някои заведения имат по 10 и по 20 нарушения“, категоричен е Борисов.

Крайно време беше премиерът да изрази категорична позиция и да подкрепи /или не/ Валери Симеонов. Не можеш да оставиш един човек, било то и вицепремиер да се бори съм със собственици на дискотеки и барове, мутри, алко „туристи“ от София и дошла да пиянства в Слънчев бряг и Златни пясъци западна младеж! Борисов взе страна в спора, прокуратурата също започна да проверява общините Шабла, Каварна, Варна, Несебър дали се спазва Закона за защита от шума в околната среда! На път ли сме от територия да се превърнем в държава, където законите се спазват или това са фойеверки – ще видим!

„Десетилетия институциите не са получавали необходимата подкрепа. С появата си на проверките исках да докажа, че когато държавата и общината са на една позиция, няма как нарушителите да се противопоставят на проверяващите органи.“ – каза Валери Симеонов.

На този фон, коментара на колегата Кеворкян, че млади хора, „красиви и видимо свестни“, излезли да протестират срещу справедливите и законови действия на Валери Симеонов ми звучат абсурдно. Тези млади хора работят в дискотеките, които вгорчават почивката на стотици хиляди туристи и са излезли на протест, за да пазят работните си места. Те протестират подтикнати от своите шефове, които искат анархията да продължи, да продават промишлени количества алкохол и дрога в дискотеките си, тийнейджърите- западняци и мутрите от София да се напиват, дрогират и да им пълнят джобовете. Да, ама – НЕ!

„Тия млади хора са истинска сила – да го знаете. Сега бранят работата си – макар донейде тя да включва и продажба на шум.“ – гъне се Кеворкян в опита си да манипулира общественото мнение. Работата на тези младежи включвала и „продажба на шум“ ?!?!  А включва ли безсънни нощи за жителите на Несебър, на стотиците хиляди туристи дошли на нормална почивка в Слънчев бряг????

 Хайде, дотук с популизма и евтините трикове?! Крайно време е в тази държава да се въдвори ред –  мутрите по курортите, потенциалните убийци с пистови мотори и мощни коли, дрогираните шофьори, които си правят гонки, самозабравилите се мамини синчета и дъщери да разберат, че в България има закони! Които трябва да спазват!? В противен случай ще си носят отговорността, както е в белите държави?!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2182983
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930