Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2018 14:47 - Комплексари с пиратки, джипове и власт
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 892 Коментари: 2 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Преди настъпването на Нова година, около 20 часа, един мъж от отсрещния блок започна да хвърля пиратки. Печеше скара на балкона и подхвърляше мощни, като бомби пиратки в съседния двор. С жена ми му направихме забележка да престане, пиратките гърмяха оглушително в затвореното пространство, а той отговори „че не чувал какво му казваме“. Обадих се в полицията, дойдоха двама полицаи, които отидоха до отсрещния блок и мъжът спря да хвърля пиратки, дори в 12 часа не се показа на балкона си. Що за идиот и комплексар трябва да си, на 40 и кусур години да си купиш мощни пиратки и да ги хвърляш в съседния двор? Да си ученик с бушуващи хормони разбирам, но зрял мъж? Хвърлянето на пиратки от подобни типове е избиване на натрупана агресия, проява на комплекс за малоценност и превъзходство над другите. „Колкото е по-мощна пиратката, толкова по-голям пич съм!“ – иска да каже комплексара на околните. По-време на гърмежите, никой не се показа и не му направи забележка. В „европейска“ Варна е нормално часове преди Нова година, някой идиот да стряска хората с пиратки. Всички са свикнали с тази изродена форма на празнуване, както са свикнали и с комплексарите с джипове и автомобили, които спират по тротоарите. Колкото е по-голям джипа, толкова по-малко човече излиза от него. Комплексарите са взели Варна за Тибет или Андите и са си купили мощни джипове, с които показват първобитно превъзходство. Варненци, с редки изключения търпят тези идиоти, които запречват тротоарите и не позволяват на пешеходците да се движат нормално. Да не говорим за майките с детски колички?! Чудя се какво чакат майките и не направят протест пред общината, полицията, които трябва да санкционират наглите шофьори, а не го правят? Но дори майките да протестират, дали ще се промени нещо? Най-вероятно не – както не бяха озаптени пишлеметата с пистови мотори, които цяло лято тормозиха варненци. Няма никаква воля да се наказват комплексарите с пиратки, джипове, автомобили и пистови мотори! Има бездушие в институциите и примирение сред хората, които не вярвам скоро да се променят! Няма воля за това, няма гражданско общество, което да промени статуквото! Явно ни е добре да живеем в подобна кочина, не желаем да бъдем европейци, а предпочитаме да сме туземци!

Неприятни са и комплексарите облечени с власт. Имаше един зам.кмет на община Варна, Бандутов, който си беше повярвал, че е голям властимащ и веднъж ми се направи на интересен. Поставих го на място, но скоро един действащ зам.кмет, Базитов живуркал дълго в котилото на Кирил Йорданов показа комплексарщината си. И него поставих на място, но се запитах: Как ли се държи този с подчинените си? Как управлява, когато се прави на велик пред страничен човек, а какво остава пред служителите на общината? И колко страшно е от такива типажи да зависи управлението на един град и съдбите на хората!?

Няма лек за комплексарщината. Но тези типове не трябва да се отминават. Трябва да бъдат поставяни на място. Светкавично! Само така ще разберат, че не са безнаказани, само така се лекува наглостта им.




Гласувай:
2



1. germantiger - да
04.01.2018 15:37
Преди да взема такси за нова година някой хръвли пиратка, аз моментално мощно изпсувах:

да еба тъпите ви българи да еба

отговор не последва, кой метна пиратката не видях, не се показа и не я хвърли по мен, но това с пиратките ме дразни - имам възрастна майка и това я плаши

за джиповете и 40 кусур години също си прав
цитирай
2. morskipesni - Варна е сред първите най-опростачените градове В СВЕТА
04.01.2018 17:06
Радвам се, че навреме го напуснах-макар да пиша за морето и Варна от моите ранни години с удоволствие. Никой властимащ не си взема урок от това, че някой го е "поставил на място". Това са абсолютни уроди, вредни за другите и себе си. От най-красиво и мило място такива като кметьовете, съветниците и антуража им от ЦИНИЧНИ БАНДИТИ за мен Варна стана символ на изродщината и тоталната мръсотия. Германците, по стечение на обстоятелствата посетили Варна и с които съм говорил по темата неизменно потвърждават, че подобно място и отношение на жителите му към цивилизацията са срам за всяка държава.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167608
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031