Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2018 14:06 - Ердоган ли трябва да дойде във Варна, за да няма безчинстващи мотористи по улиците?
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 736 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От няколко лета Варна не е същата. Самонадеяни младежи с пистови мотори правят, каквото си искат по улиците на града. Организират си гонки, форсират, карат на една гума, профучават с над 100 км/час. Опасни са за себе си и околните. Но не и за варненската полиция. Тя не ги залавя и глобява. Тези нагли младежи с мотори за 10-15 000 лв., купени от мама и татко стават все повече. Наричат ги донори. В социалните мрежи шофьори на автомобили дори злорадстват, когато някой донор катастрофира. Колегата Красен Костов предложи Валери Симеонов  да задейства данъчните, които да изискат от мотористите да докажат доходи и платени данъци. Костов предлага и драстично вдигане на глобите при нарушение на Закона за движение по пътищата. Питам: Няма ли полиция във Варна, че Валери Симеонов трябва да се занимава и с пишлеметата с пистови мотори? Няма ли местна власт във Варна, която да ги санкционира? Няма ли Варна депутати, които да предизвикат промени в ЗДП?

 Тъжната истина е следната: във Варна няма работещи институции, които да се справят с проблема. Онзи ден за трети път видях и АТВ по улиците на Варна. И това ли доживяха варненци: АТВ-та по улиците на града. БТР или танк трябва да подкара някой идиот, за да се размърдат полиция и местна власт?

Полицията във Варна знае по кои булеварди и улици мотористите нарушават правилника за движение. След като нямаме система за видеонаблюдение, толкова ли е трудно на 10 кръстовища във Варна да има полицаи, които да засичат нарушителите с радари и да им съставят актове? Толкова ли е трудно това,  комисар Даниел Пашов? Вие и Вашият екип се справихте с търговците на цигари без бандерол, залавяте дилъри на наркотици /имате близо 70% разкриваемост на тези престъпления / и крадци. Не вярвам, че не можете да се справите и с наглите мотористи, които тровят живота на варненци. Вчера минавах край общината, когато един моторист мощно изфорсира мотора си. Две малки деца с майка си вървяха по тротоара. Децата се стреснаха и уплашиха, по-малкото се разплака. Това ли трябва да се случва във Варна, г-н Пашов? Това ли заслужават децата на Варна? Оставяйки проблема нерешен се обезмислят и усилията на община Варна да подобри инфраструктурата на града, след като по реновираните булеварди и улици ще фучат и безчинстват младежи с пистови мотори.

И това лято ще има десетки катастрофи с мотористи във Варна. И това лято в социалните мрежи шофьори ще злорадстват, че донорите намаляват и така им се пада. Това и тъжно. И абсурдно. Защото заради бездействието на отговорните институции умират хора, други остават инвалиди за цял живот. Но на кого му пука? Нали заплатите вървят. И скоро не се очаква турския президент Ердоган да идва във Варна. При посещението му варненци видяха как през 50 метра имаше полицаи. Които после изчезнаха яко дим. Но младежите с пистови мотори останаха. По-нагли и безцеремонни от миналото лято.

Иво Югов



Гласувай:
1



1. apostapostoloff - Те наистина са донори.
17.04.2018 14:25
В моя блок живееше Дими (от Сленг) с жена си Ива Екимова. И макар че Дими беше дипломиран лекар, той не спираше да си играе с живота си. И така един ден се превърна в донор. Защото преди няколко години катастрофира фатално с мотора си и остави вдовица с малко дете...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2184523
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930