Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2019 15:02 - Нишката на Ариадна. Лекари-търговци и пациенти – парчета месо.
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 459 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Сапунената опера с имотите на овластени хора, която се разплита като нишката на Ариадна е водевил. Прах в очите, върха на айсберга. Публична тайна е, че властимащите в България се ползват с привилегии, купуват имоти на ниски цени, правят заменки, правят далавери, уреждат родата до девето коляно. Преди години видях вилата на Рамадан Аталай под връх Снежанка и няма нужда да ме баламосват с някакви апартаменти и тераси. И мними оставки от парламента. Как така за едно и също нещо Цветанов и Делян Добрев са принудени от Борисов да подадат оставки от парламента, но остават на висши длъжности в ГЕРБ? Колко морала има Борисов? Един, два, три? Мижава история, която показва, че е време Борисов да подготви заместник, който да изчисти не къщичката, а палатите на тези, които забогатяха край ГЕРБ. Но доколкото познавам психиката на Борисов, /подобно на Наполеон/, той поема повече отговорности, отколкото може да изпълни. Скоро няма да има заместник, няма Томислав Дончев или друг читав политик да замести Краля-Слънце. Това си е проблем на Борисов. Нека чака ГЕРБ да се сгромоляса и тогава да помисли за заместник. Защо не си зададе въпроса – Как така БСП, без да правят нищо, овъртолени в скандали и липса на идеи застигнаха ГЕРБ? Да си отговори Борисов на този въпрос и тогава да иска оставки от парламента, но да ги оставя да командват в ГЕРБ.

Здравословно за Борисов е да отиде и в една болница. Да види каква безнадежност цари там. Грубостта на лекарите се предава от поколение на поколение. Отглеждат я в саксиите на кабинетите си. За да вземат пари от Здравната каса те вкарват в омагьосан кръг от клинични пътеки – ти ставаш тяхна собственост. Това ми се случи в една варненска болница. Не ми се навлиза в подробности – схемата им е отработена, смазана. Приемат те с една диагноза, излиза че е друга. Оперират те. После искат да те оперират пак. По нова клинична пътека. И да вземат пари от Здравната каса. Това е нашето здравеопазване. Лекари, превърнати от държавата в търговци. Пациенти, които се разглеждат като парче месо. Това е здравната ни система, г-н Борисов!



Гласувай:
4



1. havel - ugov Споделям написаното от Вас !
11.04.2019 15:31
По старата генерация лекари се възмущаваме от статуквото . За съжеление трябва да играем по свирката ако искаме да изкарваме мизерните си заплати и заплатите на средният медицински персонал. Вредата на тази система едва ли някога ще може да се изкорени. Системата е идиотска и е във вреда на пациенти и лекари.Облагоденстваните са малцина но те диктуват нещата за съжаление.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2179307
Постинги: 1201
Коментари: 1287
Гласове: 1664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930