Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.03.2020 12:39 - Да изкарваме този гадняр Covid19. И да се свършва зомбирането.
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 248 Коментари: 0 Гласове:
0



Чувството, което изпитвам към микроорганизма Covid 19 е гняв. По-точно бяс, защото обърка работата ми и плановете на семейството ми. Този гадняр ни накара да се страхуваме, стесни житейските ни хоризонти. Макар че какво е виновен този вирус, че съществува. Той е част от микровселената.

Но когато прочетох малкото разкази от първо лице как се прекарва се успокоих. Гаден е, с неприятни симптоми – но се преживява. 81% от заразените го изкарват с леки и умерени симптоми. Това шефът на Кризисния щаб, ген.Мутафчийски не го казва. Той е сложен в парадната си униформа да стряска народа с цифри. Не го гледам този човек, не ми е приятна физиономията му. И след като разбрах, че стои зад уволнението от ВМА на един от най-добрите ни пулмолози проф.Коста Костов – ми стана още по антипатичен. Военен в униформа, в комбинация с медии, които бълват информация за починали хора в Италия и Испания – идеалната комбинация шашнатия народ да се зомбира тотално. Да не мисли. Да се презапасява с храни. Да му свършат парите. И накрая – гладен и отчаян да излезе на улицата. Където ще го чакат полицаите. С палки. Ще му теглят лек бой и гладният българин ще се прибере обратно в кошарката си.

С жена ми Меги си говорим за Covid 19. Тя е в ужас, че може да го хване и да изакара 14 дни под карантина. Мен толкова ме е яд на проклетия вирус, че не се замислям какво ще стане, ако го лепна. Стигаме до извода, че е по-добре да го изкараме и страхът да изчезне. Тъп, гаден вирус, но част от вечната битка между микро и макро организмите. Човекът, който се мисли за голямата работа е побъркан от микроскопично вирусче – това е реалността. Няма мърдане. Има извънредни мерки. Затваряне на градове. И само един беглец от междуградската карантина – свободолюбивия Владо Каролев.

Тотална правителствена и медийна пропаганда. Различните гласове – на проф.Дидие Раул, проф.Сушари Бакди са заглушени от папагали, които повтарят като упоени – в Италия стотици умрели, в Испания също….А че за смъртта само на 12% от починалите в Италия причина е Covid-19 – никой не споменава.

Стадото е наплашено до откат. Овчарят е спокоен. Стадото скача според тоягата. Колкото по-високо се вдига тоягата, толкова по-високо скача стадото. Накрая – ще си отидат по-слабите овчици, ще фалират и ще хванат пътя към чужбина или ще станат наемници на любимците на властта – Пеевски, Домусчиев и сие. Ще изкарат и вируса – щат не щат. Такива са прогнозите на специалистите.

Всичко е толкова просто. И изчислено. Covid 19 няма да обърка сметките на държавата и богатите. Ще направи бедните още по-бедни. И уплашени. Което е целта на всяка власт. От веки веков.

Иво Югов

barometar.net


Тагове:   COVID19,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2193228
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930