Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2012 13:22 - Прокурорка от Варна сключва споразумение с убиец и прикрива пиян следовател
Автор: ugov Категория: Новини   
Прочетен: 1791 Коментари: 0 Гласове:
1



Новото попълнение на Варненска окръжна прокуратура Катя Петрова е тази, която сключи споразумение с убиеца на Лора Диян Станчев.
Когато майката на убитото момиче разбра за този срамен акт на родното ни правосъдие каза: "Искам да питам прокурор Катя Петрова колко са й платили? И ако беше нейното дете как щеше да постъпи? Ще се боря докрай, по корем ще се влача, но няма да оставя нещата така." Делото приключи без знанието на близките на Лора, в пълно информационно затъмнение и за адвокатите им. Бащата на момичето получил призовка да отиде в съда да си вземе документите и от там разбира, че шофьорът, който отне живота на дъщеря му си е признал вината и получил условна присъда. Прокурор Катя Петрова се замеси в скандал през зимата, когато пиян следовател потроши с автомобила си две коли на кръстовище във Варна. Тогава около 22 ч на мястото на инцидента се озовават районният прокурор на Варна Цветанка Гетова, зам. окръжният прокурор Радослав Лазаров, дежурният прокурор Катя Петрова и шефката на Окръжната следствена служба Галина Бакалова. Вместо да пратят пияния следовател в ареста или изтрезвителя, те взели мерки срещу очевидеца Димитър Кунев, който описа случката така: "Дежурният прокурор Катя Петрова дойде при мен и ми забрани да снимам, когато видя, че фотоапаратът е насочен към Михайлов. Тя и зам. окръжният прокурор Радослав Лазаров не искаха да документирам, че следователят е пиян. Не е вярно, че не съм се легитимирал. Точно обратното – още с пристигането си казах, че представлявам сайта си и ще снимам за в. “Труд”, каза Кунев. Според него Катя Петрова наредила, а Лазаров изтрил 12-те кадъра. На въпрос защо е поискала да бъдат заличени фотосите вчера прокурор Петрова казва: “Не съм длъжна да ви давам обяснения. Прочетете НПК – преди да е извършен оглед, частни лица нямат право да снимат на местопроизшествието”.
Прокурор Катя Петрова извършва и проверка на действията на собственика на кораба "Ина", чиито моряци бяха задържани в Гърция. Техните семейства подадоха жалба в полицията, срещу действията на корабособственика Георги Мишков и след 7 месеца проведената проверка според юристи завършва с абсурдни положения в постановление на прокурор Катя Петрова. Въпросното постановление, целесъобразно е написано неграмотно, като в едно изречение съществуват действия осъществени в различни времена (сегашно, минало, бъдеще), от няколко лица, което е недопустимо от професионална гледна точка, са заявили юристи пред сайта Maritime.bg. Прокурор Катя Петрова дни след като постановява повторен „пинг-понг“ към Софийска градска прокуратура избягва от репортер на Maritime.bg с презрителното изказване – „що да се виждам с журналисти“. Дни по-късно, същата склонява да се срещне с журналист на Maritime.bg, обяснявайки, че въпросната преписка по случая вече не е работа и никога не е била на варненската прокуратура. В разговора колега на прокурор Петрова, абсолютно безцеремонно и надменно изразява неразбирането си, че журналисти се интересуват от случая. Още повече – въпросният казва, че няма право да дава консултации и трябва да таксува репортера на Maritime.bg и един от пострадалите от аферата „Ина“ със скромната сума от 100 евро!?  Проверката на Окръжна прокуратура – Варна се явява преразказ на събития и участие на лица, без нито едно доказателство върху което да почива „преразказът“ на наблюдаващия прокурор, смятат юристи. barometar.net



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167121
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031