Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2010 12:01 - Политически обзор на 2010 г.
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 1554 Коментари: 2 Гласове:
0



Отиващата си 2010 г. ще остане в историята, като успешна за управлението на ГЕРБ и ще се запомни с жалните вопли на опозицията за какво ли не. БСП не можа да преглътне факта, че Борисов и правителството му разкриха повечето от грешките на Станишев и гръмко ги оповестиха. Недоразуменията „Цанков камък“ и „Водното огледало “ в Кърджали са достатъчни социалистите да потънат вдън земя от срам, но не би. Те си играят на активна опозиция и премълчават факта кой е отговорен за безмисленото наливане на пари в тези два проекта. Роди се нов експерт по всичкология – Мая Манолова, която се изказва по въпросите на здравеопазването, икономиката, културата и пр. Тя е копие на Татяна Дончева с тази разлика, че не критикува с половин уста БСП. Острието Манолова прикрива вътрешната немощ на БСП да предложи алтернатива на сегашното управление. Социалистите, както и Иван Костов се опитаха да яхнат протестите на различни съсловия, но никой не им обърна внимание. Лекари, учени от БАН, работници от фалирали предприятия бързо разбраха, че държавата няма пари да задоволи претенциите им и се кротнаха. Кой от тях е луд да повярва на компрометиран политик, като Иван Костов или на Станишев, който за 4 години управление основно игра ролята на балансьор между три партии? След като не успяха да се качат на гребена на вълната, от БСП започнаха персонални атаки срещу Цветан Цветанов. Вместо да се вслушат в гласа на хората, които одобряват акциите на МВР те се опитаха да внушат, че България е станала полицейска държава. Това е нелепо, защото полицията в САЩ действа по същия начин, но никой не е обвинил Барак Обама в полицейщина. След като тази атака не успя, от БСП с подкрепата на говорителя на Алексей Петров нападнаха лично Цветанов и общинския шеф Андрей Иванов. От червената трънка не изскочи заек и Яне Янев замлъкна, както много пъти е правил след поредната си клевета. Бойко Борисов, който за разлика от Станишев и Костов е мъжкар и има сили да признае кадровите си грешки го направи – Румяна Желева, Божидар Нанев, Анна-Мария Борисова, Калива Илиева. Иван Костов да е казал защо махна половината си министри? Да е разказал как в нощен бар на „Златни пясъци“ набиваше обръчите на „олимпиеца“ Славчо Христов? Или Станишев да е казал за заменките, ояждането на Доган и обкръжението му, което позволи?
На този фон дребните заяждания на Първанов с премиера са комични и жалки. Президентът не можа да надскочи себе си, остана си президент на БСП и за капак си създаде движение, което ще му гарантира оставането в политиката. Охранен с власт, заобиколен от верните си олигарси, Първанов не може да бъде алтернатива и много добре го знае. Той тръгна да защитава посланиците от ДС, като за сетен път доказа пристрастието си към тези структури. Бюджет 2011 бе остро критикуван от червени и сини без да се дадат логични съвети как да работи държавата в условия на криза. Както винаги в България е по-лесно да критикуваш, отколкото да управляваш, но това едва ли смущава съня на Борисов. Той има подкрепата на ЕС, ползва се с доверието на избирателите и е единственият премиер досега, който говори открито и ясно за това което прави. Това ме могат да му простят от джавкащата опозиция, която бе слабо конструктивна през 2010 г.

Иво Югов

briz15.com



Тагове:   Доган,   Станишев,   борисов,


Гласувай:
0



1. logistics - : D
28.12.2010 12:12
Ама пич, това е кино преглед от '48. Охохох. Липсва ти Сталин, усещам : >

Малко повече трябваше да го похвалиш, как разбива подривните елементи и "Съюза" е зад него. Толко прекрасно ще се получи след 50 години съпоставката ти с изгряващите звезди в комсомола. Никаква еволюция.
цитирай
2. анонимен - И после един мармот завива шоколада в станьол
29.12.2010 21:09
А да си кажем ли за кортовете Академик,в които има дървета посъдени още 19ти век, но ББ ги продаде набързо на частници. "Спасеният" басейн "Спартак" , който преди беше пълен с деца от всички възрасти, а сега ... събира прах.
За да се оправим трябва да спрем да робуваме на лидери и да ходим на сляпо. 1 път гаф със СДС, после с НДСВ, сега и с ГЕРБ ... БСП не ни е виновно, защото ние им даваме баницата ... не знам дали си правят усилия дори да убеждават някой, че струват много - нещо което ББ обаче се скъсва да подчертава. Предпочита да реже лентички вместо реално да решава проблеми : самият той дрънкаше, че е много важно 1во да се разширят булевардите за 1 лято и после да се хвърлят 100 пъти повече пари и време за метро. Но с решаване на проблеми не се печелят кифленски гласове, трябва рязане на лентички. И сега какво, пак задръствания, пак мизерия пълна на всяко ниво с транспорта, дори за 1 отиване пеша до магазина, но пък кво му дреме ... политика си е, сигурно и аз да бях, пак щях така да направя, ама само ако си давам сметка, че народа е достатъчно прост да се впечатли от рязане на лентички, а не от решаване на проблемите си :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167753
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031