Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.01.2014 15:40 - Лалугери се спотайват в ДПС и БСП, трудни решения в ГЕРБ
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 958 Коментари: 1 Гласове:
-1

Последна промяна: 13.01.2014 16:04



Трудна година очаква БСП, ДПС и ГЕРБ. Столетницата и ДПС, които зависят от "златното пръстче" на Волен Сидеров се самопоставиха в поза партер. Тази поза е характерна с това, че каквото и дивотии да върши Волен, от БСП и ДПС са длъжни да си мълчат и да се спотайват, като лалугери. Точно това правят Станишев и Местан. Никога не бива да забравяме лалугерските им физиономии, когато на Консултативния съвет по национална сигурност Сидеров нападна по недопустим начин президента Плевнелиев. Срамна история, която показва до колко ниско ниво е паднала българската политическа класа! А огромните полицейски сили, които управляващите струпват на всеки протест показва само едно - СТРАХ!  Невиждан страх да не загубят властта, в която са се вкопчили и която ще струва политическото бъдеще на Станишев и компания. Защото от тъмния ъгъл се надигна Георги Първанов с пореден опит за вътрешнопартиен преврат в БСП. Дали бившият президент ще успее още не е ясно, но е факт нарушената хегемония в партията, която е известна с послушанието на своите активисти. Татяна Дончева също прави пореден опит да се реанимира, като политик, но трудно ще успее да създаде боеспособна партия. Тя години наред говори половинчато за проблемите в БСП, недомвлъвките й станаха пословични и това поведение я обезличи в очите на недоволните от БСП.
В ДПС привидно цари спокойствие, но обвързването с партия Атака няма да остане безнаказано за Лютви Местан и сие. Трудно е да се предположи защо Ахмед Доган, който управлява в сянка партията се е съгласил на подобна зависимост. Явно, подобно на Станишев и той е преценил, че партийните активисти трябва да бъдат захранвани с държавни служби, защото иначе ентусиазмът им за работа ще спадне до нулата. Недостатъчно бе анализиран доклада на Доган пред Националната конференция на ДПС. В него той изрази песимизма си от бъдещето на Европейския съюз и очерта тенденциите в енергийния сектор. Доган винаги е бил в крак с новите технологии и научни открития, друг въпрос е дали идеите му се реализират на практика. Неслучайно Бойко Борисов за пореден път го определи като най-подготвения български политик. Пред партия ГЕРБ стоят трудни решения и предизвикателства. Борисов заяви, че бъдещето на партията е в негови ръце и поема цялата отговорност за нейното развитие. След месец на конгреса на ГЕРБ ще стане ясно какво има предвид лидерът. Ще запази ли Цветанов властта си в партията или правомощията му ще бъдат ограничени? Ще излезе ли ГЕРБ от самоизолацията, която си наложи? Ще изгрее ли звездата на нови лидери на партията? Адекватна ли ще бъде политиката на ГЕРБ в опозиция? Напускането на парламента, в началото на мандата не беше най-добрия ход, излишните дрязги с БСП, ДПС и Атака също. На Борисов не му е лесно да е в опозиция, той трябва да се пребори с егото си на управник, който очакваше втори мандат. По места партията му наистина работи добре, кметовете на Бургас, Варна, Стара Загора, Пловдив, които са от ГЕРБ реализират европейски проекти и доказват, че са добри управници. Но дали това ще бъде достатъчно ГЕРБ да убеди избирателите, че заслужава втори шанс? Евроизборите няма да са барометър за това. Средният българин, работещият българин, който вече не вярва на обещания иска реални действия. Него не го интересува кой ще го представлява в Европарламента и ще получава огромна заплата в евро. Българите искат работещи политици, които правят нещо за града или селото, които управляват. Празнодумците в родната политика са известни и колкото по-бързо партиите се отърват от тях, толкова по-добре. Това още не е разбрал Волен Сидеров, който поставен в кръгова отбрана от конкурентите си в сектор "Националисти" - НФСБ, ВМРО, Павел Чернев и др. продължава да вдига пушилка, за да остане в публичното простарнство. Но избирателите вече знаят, че на Сидеров не може да се разчита. Той се бори за държавната субсидия, с която да си осигури луксозен живот, послушни активисти и бъдеще за партийната си телевизия.
Иво Югов


Тагове:   ДПС,   БСП,   Доган,   Станишев,   борисов,   бойко,   ГЕРБ,


Гласувай:
0



1. apostapostoloff - Не се самозаблуждавайте-
13.01.2014 15:47
Сидеров НЯМА НИКАКВА конкуренция. Той провежда една образцова предизборна кампания и ВСИЧКИ останали партии трябва да се поучат от него. Сега е моментът ВСИЧКИ да гласуваме за кандидатите на "Атака", защото САМО тези хора могат и ще ни защитят в Европарламента от изроди като Фараж.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167363
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031