Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2014 14:30 - БСП искат ритуалната смяна на успешния мениджър на ВиК Варна Валентин Вълканов
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 1124 Коментари: 0 Гласове:
2



 

Ритуални действия за смяната на директора на ВиК Варна Валентин Вълканов предприемат от БСП и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Въпреки отличните финансови резултати, постигнати от Вълканов и безрезервната подкрепа, която получава от служителите и работниците в дружеството, кадровиците на БСП са решили да опитат да го сменят за трети път. И едва ли случайно са избрали датата за Общо събрание да е 19 февруари - денят, в който е обесен Васил Левски. До сега действията на МРРБ и БСП издават паника и неадекватност, като на последното Общо събрание, представителят на министерството Христо Станков обяви, че за смяната на управителя мотиви няма?! Абсолютна демагогия демонстрират от БСП, след като техни висши активисти неведнъж обявиха, че не правят кадрова чистка на успешни мениджъри. А Валентин Вълканов е точно такъв, за което красноречиво говорят финансовите резултати на ВиК Варна. През 2009 г. той оставя дружеството с 10 млн.лв налични средства за разплащане. Когато се завръща на поста след 30 месеца, ВиК Варна има 7.5 млн.лв. задължения към преки доставчици, а общите задължения са 8 918 000 лева. Вълканов впряга целия мениджърски потенциал на екипа си и резултатите не закъсняват - изплаща 770 хил.лв. такси за водоснабдяване завещани от бившето ръководство до 2011 година., завежда 1903 дела към длъжници за 1.5 млн. лв., 9-месечието на 2013 г. ВиК – Варна приключва с печалба в размер на 1 184 000 лева, а наличните парични средства са 4.5 млн.лв. Любопитен би бил отговорът на кадровиците на БСП на въпроса - Защо желаят смяната на успешен мениджър, който е постигнал тези впечатляващи резултати? Не е трудно да се досетим, че исканата смяна е изцяло политическа, лишена от икономическа логика и цели единствено овладяването на ВиК Варна от БСП и ДПС. От синдикатите на дружеството, които застават твърдо зад Вълканов обявиха, че "Дружеството работи по най-мащабните за Варна проекти: обновяване на инфраструктурата на централната градска част  и ремонта на ул. „Брегалница” и с действията си принципалът /МРРБ/ създава риск за срочното приключване на ключовите за града проекти, както и за провокиране на социални напрежения.." 

В същото време председателят на секцията на КТ „Подкрепа“ във „Водоснабдяване и канализация – Варна“ Лидия Димитрова, изпрати сигнал до Варненската районна прокуратура, Комисията по предотвратяване на конфликт на интереси, премиера, председателя на Народно събрание и МРРБ за подаването на декларация с невярно съдържание от страна на налагания от държавата и БСП Пламен Стоянов. В сигналът се упоменава, че „Декларираните в декларациите обстоятелства са неверни и това е видно от обикновена справка в Търговския регистър на името на Пламен Стоянов. Към дата 21.06.2013 г., както и към 22-и декември 2013 г., т.е. ден след подписване на втората нотариално заверена декларация, той е управител и собственик на капитала на „МИПС“ ЕООД, „ПСМ- ТРАНСПОРТ“ ЕООД, и член на Съвета на директорите на „МИПС- ИНВЕСТМЪНТ“ АД. На 18.12.2013 г. Стоянов е подал искане за ликвидация на дружествата. Ликвидация обаче няма нито към датата на подписване на декларацията – 21.12.2013 г., нито към следващата дата – 22.12.2013 г. Същото е фактическото състояние и към датата на първото общо събрание на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД, проведено в София на 23.06.2013 г., когато той също е подписал идентична Декларация по чл. 20 от Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие и капитал, без дори да е задействал процедура за заличаване от търговските дружества, на които е собственик и управител“.

Интересно -  как ще се измъкнат от БСП и как ще защитят параноично налагания от тях Пламен Стоянов, при това явно погазване на законите на Република България? Който познава методите на партията-столетница и неистовото желание на кадровиците й към властта знае, че не биха се спрели пред нищо, за да наложат протежетата си. Но в случая ще трябва да обясняват с какви мотиви сменят успешния мениджър Валентин Вълканов и налагат попадащия под ударите на закона Пламен Стоянов. А това дори за червените демагози ще е трудна задача. Нали така, другарю Станишев?

barometar.net


Тагове:   ВиК Варна,   Варна,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2184021
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930