Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2014 14:04 - Варненци, изберете сами – новогодишната заря на Кирил Йорданов или амбициозната работа на Иван Портних
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 619 Коментари: 0 Гласове:
0



 

„Виждам, че бул. „Владислав Варненчик“ е готов, а също така Варна е разкопана в момента. Имайте малко търпение, защото всичко това е за добро, градът ще стане по-хубав”- каза във Варна, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. С тези си думи, той задочно отговори на появилите се скептици, че кметът на Варна Иван Портних няма да завърши в срок започналите ремонтни дейности в града. Да, на варненци не им е приятнода се разминават със строителна техника, да попадат в задръствания или да дишат прах, но как по друг начин да се случат ремонтите в града?

13 години при управлението на Кирил Йорданов не бяха пипнати основни пътни артерии, не беше обновено Ларгото, не бяха реновирани централните градинки на Варна, не дойде един нов автобус или тролейбус. Варненци свикнаха с безвремието, в което ги вкара предишния кмет и логично са стресирани от усилията на Иван Портних да свърши максимално проекти, за краткия мандат, който спечели. Може да ни е некомфортно, но за пръв път от 25 години във Варна се прави нещо ново. Подменя се остаряла ВиК мрежа, асфалтират се улици и булеварди, а не се кърпят с подобие на асфалт, който пада на първия месец. Сменят се потрошените тротоарни плочки, нещо което варненци не помнят от 40 години. И колкото и да роптаят завистниците и скептиците, Иван Портних ще реализира амбициозната си строителна и ремонтна програма, ще реши изцяло проблема с местата в детските градини. И едва ли в края на мандата си ще издаде луксозна книга, като Кирил Йорданов, в която да описва всичките си постижения. Когато човек разглежда този скъп PR продукт, ще си помисли, че не живее във Варна, а в друг град. Мотото на Иван Портних да не политиканства, а да работи се случва и когато стана кмет на града. Обновяването на малките и големи Римски терми, изграждането на опорни паркинги и велоалеи, привличането на туристи във Варна са цели, които кметът реализира. За разлика от бившия, който ни замазваше очите с коледна украса и пищна новогодишна заря. Всеки варненци сам трябва да прецени, кой от двата работни подхода му допада повече. Популисткият или този на работохолика, който желае Варна да заприлича на европейски град!

www.barometar.net



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2179476
Постинги: 1201
Коментари: 1287
Гласове: 1664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930