Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2014 15:00 - Иван Портних не е виновен за нерешените проблеми в ромските махали. Защо държавата и партиите абдикираха?
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 608 Коментари: 0 Гласове:
2



Очаквано, след трагедията в квартал Аспарухово, вечните врагове на кмета на  Варна Иван Портних започнаха да се вживяват в ролята на полиция, прокуратура, съд и Божии наместници. За нас обаче е по-важно е да поставим  въпроси, които ще бъдат полезни на разследващите органи:

 

1. Кога е започнало незаконното строителство в квартал Аспарухово?

2. Къде са били десетки години районната администрация и контролиращите звена в Община Варна? Защо не са си свършили работата?

3. За 13 години Кирил Йорданов и подопечените му районни кметове, предприели ли са някакви действия относно незаконното строителство и незаконна сеч?

4. Защо специалистите по геодезия в районните кметства и Община Варна не са предупредили за проблема?

5. В нормални граници ли е било изсичането на гората в местността Джанавара, както твърдят от Изпълнителна агенция по горите?

6. Дори да е нямало незаконни къщи и изсичане на гората, можел ли е да се избегне потопът?

 

Това са част от въпросите, на които обществото трябва да получи отговор. Както е известно ромите строят незаконно къщи и бараки в цяла България. Ще се намери ли държавна институция, която да се заеме с проблема? Ще има ли законодателни промени? Или ще си затваряме очите до следващия потоп? Ромите секат незаконно горите от години. Няма ли да има промяна в законите, която да ги накара да спрат? Защото трагедията в Аспарухово можеше да се случи във всеки квартал в страната. Много е лесно за всички натрупани проблеми, нерешени през годините да бъде обвиняван кметът на Варна Иван Портних. Той е кмет от десетина месеца, къде бяха Кирил Йорданов и администрацията му 13 години? Къде бяха предишните управници? Някой няма ли да попита - в национален мащаб как се справяме с незаконното строителство и незаконната сеч? Защото, когато някой кмет се опита да събори незаконни ромски къщи става скандал, ромите викат и крещят и нищо не се случва. Не може Иван Портних да отговаря за проблеми трупани десетки години. Не може Иван Портних да е виновен, че държавата абдикира в борбата с ромските своеволия. Знаем защо е така. Ромите са най-евтините гласоподаватели. Затова не плащат ток, вода, данъци и строят незаконно. Правят, каквото си искат, защото са нужни на партиите. На евроизборите във Варна ДПС получи 80% от ромските гласове, а на извънредните избори за кмет, кандидатът подкрепен от  ДПС и БСП Христо Бозов получи 90% от ромските гласове. Как при това положение да очакваме БСП и ДПС да накарат ромите да не строят незаконно и да не секат горите?

Иван Портних започна да преобразява Варна и този факт не допада на тези, които искаха безвремието на Кирил Йорданов да продължи.  Ако има пропуски на администрацията на кмета във връзка с бедствието в Аспарухово, те ще бъдат оповестени. Виновните ще си понесат отговорността. Иван Портних няма да избяга от своята отговорност, ако компетентните органи открият такава. Но трупаните проблеми в ромските махали не започват с кмета на Варна. Те са от десетки години. И никой не е направил нищо, за да ги реши. Затова враговете на Иван Портних няма смисъл да търсят изкупителна жертва, там, където няма да я намерят.
www.barometar.net




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167800
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031