Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.07.2014 12:31 - Шефът на ДНСК-Варна да не се прави на вода ненапита, а да отговори на неудобните въпроси
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 611 Коментари: 0 Гласове:
1



Наводнението в „Аспарухово" се дължи на комбинация от няколко фактора, сподели пред медиите миналата седмица началникът на ДНСК-Варна Николай Христов. Голямото необичайно количество дъжд е допринесло за случилото се, но основната причина за човешките жертви и материалните щети е друга. „Изхвърляне на строителни и битови отпадъци на територията на дерето, което трябва да служи за отводняване, извършване на незаконно строителство също по бреговете на това дере. Това е допринесло за тежките последствия", обясни той.

Питаме г-н Христов, който се появява като света вода ненапита и последна инстанция, защо години наред не е взел мерки срещу незаконните постройки в дерето над улица Горна Студена? Проверка на www.barometar.net установи, че в дерето роми са построили незаконни постройки, в които гледат животни. Жители на квартал Аспарухово, които живеят в съседство на вонящите сайванти са писали десетки жалби до ДНСК-Варна, но без никакъв резултат. Къде бяхте г-н Христов и защо не взехте мерки за премахването на незаконните постройки? Като голям специалист по наводненията, шефът на ДНСК-Варна съобщава, че наближавайки зона с незаконни постройки, по ул. Горна студена", водата е набрала скорост и нямало къде да се оттече. Ако ги е нямало тези къщи, водата е щяла да се оттече спокойно и на сутринта, щяло да има една-две отнесени коли?!

Г-н Христов явно говори наизуст, защото свидетели на наводнението, живеещи над дерето на ул.Горна Студена, разказаха пред www.barometar.net, че преди да удари първата къща, водната струя е била висока около 2-3 метра. И е станала толкова висока, поради безразборната сеч в гората, където се намира дерето. Тази гора е част от Държавния горски фонд и е оставена да се сече безконтролно, отсечените дървета са образували бентове, които са усилили водната струя. Предпоследният бент е незаконното сметище в края на дерето и не е зле г-н Христов да каже какво е направила ДНСК-Варна за премахването на това сметище? Нищо не е направила. И г-н Христов вместо да се прави на експерт по наводненията не е зле първо да отговори къде е спала ДНСК-Варна и не е премахнала незаконните постройки за животни и незаконното сметище.

 

сайвант - навес за селскостопански цели




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2184387
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930