Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2014 12:11 - Пловдив ще бъде Европейска столица на културата с фантазирани проекти за братята роми
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 777 Коментари: 1 Гласове:
1



Чиновниците от Европейския съюз така и не разбраха, че ромите в България не желаят да се интегрират. Но продължават с напразните си усилия да съветват българските институции да работят за тази невъзможна мисия. Основната част от ромите в България живеят в свой свят и не дават признаци, че искат да се образоват, да общуват с българи и да се интегрират в нашето общество. Но тези факти са убягнали и на журито, което оценяваше кандидатурите на четирите български града, претенденти за Европейска столица на културата 2019 г. Гледах презентация  на част от екипа на Пловдив за включването на ромите в квартал Столипиново в проекта Европейска столица на културата. Бяха представени меко казано фантазирани проекти, които да включат ромите в събитието. Беше ясно, че идеите на екипа са насочени към невъзможното желание на Европейския съюз да интегрира ромите у нас. Ето са част от мотивите на журито да предпочете Пловдив за  Европейска столица на културата 2019:

„Кандидатурата на Пловдив активно търси различни гледни точки от цяла Европа – подход, който журито приветства. То се убеди, че в  разработването на кандидатурата са участвали гражданите от различни сфери на обществения живот. Журито беше впечатлено от възприетия  подход към ромите, заемащи основно място в общността. „Европейското измерение” беше застъпено във всичките три направления от  критериите. Специално внимание бе отделено на проектите, свързани с използването на кирилицата и с ромската култура, които се вписват в 
критерия за представяне на общите черти на европейските култури и на тяхното многообразие."

За сведение на журито при последното преброяване, ромите в Пловдив са около 60 000, при население на града от 338 153 души. Какво основно място в  общността заемат те, господа еврочиновници? Основното място се заема от българите живеещи в Пловдив, но когато някой иска да изопачи фактите, чете евангелието като дявола. Една четвърт от ромите в квартал Столипиново са неграмотни, може би, когато Пловдив стане Европейска столица на културата, с измислените мероприятия в квартала ще ги ограмотите? Истината е следната - Европейският съюз и  подопечените му журата, чиновници и прочие гледат на България, като на варварска страна, която не интегрира ромите и не им дава шанс да се  развиват. Нито един еврочиновник не си е направил труда да разбере, че ромите НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ, не е проучил причините за  това. А те са: На ромите така им е по лесно. По-лесно е да не работят и да живеят от социални помощи. По-лесно е да ходят в чужбина, където  просят и проститутират. По-лесно е да не плащат данъци и сметки за ток и вода, защото родните ни политици ги закрилят. А ги закрилят, защото по  време на избори са най-евтините им гласоподаватели. Това е горчивата истина, господа еврочиновници!

И Пловдив спечели кандидатурата за Европейска столица на културата, защото екипът му бе наясно с нагласите на чиновниците от Европа. Не си мислете, че кандидатурите на Варна и Велико Търново са бяха по-слаби.  Не бяха, но прословутата интеграция на ромите е отсъствала. София няма нужда да я коментираме - правило е при избора на Европейска столица на културата да не кандидатстват столици на държави. Но софиянци искаха да докопат и тези 100-на милиона, които сега Пловдив ще харчи за проекти, в които ще включва братята роми, които не знаят що е това Европейска столица на културата - яде ли се, пие ли се?!
barometar.net


Тагове:   българи,   роми,   Европа,


Гласувай:
1



1. apostapostoloff - Трябва преди всичко и
09.10.2014 15:53
най- вече да се консултират с големия пловдивски културтрегер и блогер Кухел.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2168420
Постинги: 1200
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031