Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2015 15:54 - Борислав Гуцанов раздава оценки за Варна, а забрави как доведе разрухата в града
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 579 Коментари: 0 Гласове:
0



  

Във връзка с инициативата на Дарик радио и „24 часа” за определяне на най-добрия град за живеене в България, градският лидер на БСП, Борислав Гуцанов е дал своите оценки за Варна. С ирония Гуцанов, който беше председател на Общинския съвет в морската ни столица пише, че Варна все още я имало на снимката с номинираните 27 български града. В категорията "Икономика", социалистът поставя оценка „слаб 2” на Варна. С тази оценка Гуцанов безобразно си затваря очите за инвестициите в инфраструктурни проекти в града за десетки милиони лева и предстоящите проекти за реализация през 2015 г. Ще припомним на другаря Гуцанов, че през 2014 г. започна ремонтът на Двореца на културата и спорта, стартира ремонта на Ларгото и проектът за Интегриран градски транспорт. Къде беше Гуцанов като председател на Общинския съвет и защо по негово време във Варна нямаше нито един голям инфраструктурен обект? Оценката "Слаб 2" е за него, а не за екипа на Иван Портних. Другарят Гуцанов знае, но се прави на "ни чул, ни видял", че през 2015 г. Община Варна очаква безвъзмездно финансиране от фондовете на Европейския съюз в размер на 120 млн. лв. по изпълнението на проекти, чиято обща стойност е 290 млн. лв. Социалистът, който стартира предизборната си акция за кмет на Варна ли не е наясно, че за 25 години Варна не е усвоила и договорила толкова европейски средства, колкото за година и половина. В категориятя „Баланс - работа/свободно време”, Гуцанов е по-щедър и поставя оценка добър 4. Тази категория включва - "възможности за спорт в града, активни занимания, баланс между работа и свободно време; алеи за велосипедисти и инвестиции в тях и др. Гуцанов умишлено забравя реновирането на детски площадки във Варна, велоалеята в Аспарухово, 15-те километра нови велоалеи, които ще се изградят, както и ремонта на 233 детски площадки във Варна. Защо другаря Гуцанов, като председател на Общинския съвет не успя да реализира тези проекти е ясно. Той и Кирил Йорданов работеха в пълна симбиоза и оставиха Варна да затъне в спиралата на безвремието и разрухата.

В категорията "Семейство", която включва откриването на нови детски градини, достатъчен брой за всички деца, ремонти и др.,Гуцанов поставя оценка среден 3. Това вече е абсолютен цинизъм?! При положение, че за година и половина кметът Иван Портних и екипът му успяха да разрешат проблема с местата в детските градини и ясли, построиха се нови детски градини, реновираха се стари и останаха свободни места, да поставиш оценка "среден" е абсолютна демагогия. По времето, когато другарят Гуцанов беше председател на Общинския съвет, родителите във Варна се редяха на опашки посред нощ, за да имат минимален шанс да запишат децата си в детските градини и ясли. Теглеха се томболи, родителите бяха изнервени до крайност - това вече е минало, но другарят Гуцанов има къса памет. Относно ремонта на Ларгото, социалистът има известно право, но да пише, че всички търговци на главаната улица са фалирали, разбира се е пресилено. Никой не е фалирал, имаше пренареждане на паветата, но как да се ремонтира Ларгото, ако не се затвори част от него?

 Следва друга политическа наглост на Гуцанов. За състоянието на пътната мрежа, той дава оценка "слаб 2". Първо, Гуцанов е забравил на какво приличаха улиците на Варна по времето на съвместното му управление с Кирил Йорданов. Кратери, дупки, разбити тротоари, лунен пейзаж. Варненци трябваше да кръщават дупки и на негово име, защото не си мръдна пръста на подобряване на пътната инфраструктура като председател на Общинския съвет. А днес услужливо "забравя" основните ремонти на булеварди и улици във Варна, изграждзането на нови тротоари през 2014 г. Гуцанов прогнозира, че скоро ще скрият и висящите кабели във Варна. А защо не ги скриха по времето, когато социалистът имаше възможността да го направи? Защото двамата с Кирил Йорданов бяха заети с друго - да съсипят Варна тотално, да не реагират на наболели проблеми, като този с висящите кабели, затова! Няма смисъл да се коментират всички оценки, които другарят Гуцанов дава на Варна за 2014 г. Те са толкова нереални, йезуитски и изсмукани от пръстите, че човек, докато ги чете си мисли: Другарят Гуцанов живее в друга реалност и в друг град, а социалистите нямат и милиметър напредък в наглото си желание да не признават успехите на опонентите си. За огромно съжаление на Гуцанов, варненци нямат йезуитското му мислене, не са партийно обременени и не споделят негативното му отношение към управлението на Варна. Другарят Гуцанов вече пропусна своя шанс за остави нещо след себе си в историята на Варна и ще си оставе с вечната мечта за преместване на Пристанище Варна. Мечта, която по мнението на специалисти не е икономически и стратегически обоснована.  Така, че оценката „Слаб 2” е за Гуцанов. И му е дадена от варненци, които не го припознаха като кмет на града още преди години.

 barometar.net




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2178257
Постинги: 1200
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930