Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2015 14:40 - Стадион Варна – кой крив, кой прав...мандалото хлопна
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 964 Коментари: 1 Гласове:
1



Изпълнителният директор на „Спортен комплекс Варна” Марин Митев днес заяви , че ако не се пречи до 2017 г. стадион Варна трябва да е готов. Той призова да се спре с политическия пиар относно строежа на стадион „Варна”. „Зад стадиона аз съм човекът и Съветът на директорите. Ние можем да даваме отговорите. Не трябва да се търси някаква вина в бивши, настоящи и бъдещи кметове, както и в председатели на Общинския съвет”.

Марин Митев е прав, че отговорността е негова и на Съвета на директорите, но защо 10 години липсваха отговори за забавянето на проекта не е много ясно? Имаше промяна в плановете, обещания за крайни срокове и толкова. В Съвета на директорите винаги е имало представители на Общински съвет-Варна - Димитър Димитров, Благой Калфов, доц. Стефко Иванов,  Красимир Ботушаров и Стен Лазаров . Къде бяха 10 години тези хора и защо не даваха отговори пред общинските съветници и гражданите на Варна какво става със строежа на стадион "Варна"?  Общинският съветник Ивайло Митковски заявява пред вестник "Капитал": "Години наред от дружеството показват една и съща справка. Аз искам да знам защо го няма стадионът. През 2005 г. е регистрирано дружество, в което всеки участва с това, което има - община Варна с терени, а "Химимпорт" с потенциал за реализация на мащабния проект.” Марин Митев вече обясни, че плановете им са претърпели промяна заради световната финансова криза. Този аргумент на инвеститора е логичен, както и не бива да се пренебрегват и други инвестиции на икономическата група ТИМ - строежът на стадион "Младост" и издръжката на ФК "Черно море". Тези инвестиции нямат пряка връзка със стадион "Варна", не е логично да се свързват с него, но показват, че ТИМ имат желание да помагат за развитието на спорта във Варна. На финала, след днешното решение на Комисията по собственост и стопанство, на което съветниците одобриха предложението на Марин Митев за продажбата на 17 дка терен от дружеството „Спортен комплекс Варна” /земя, собственост на Община Варна/, за да започне грубия строеж -може да обобщим. За 10 години от ТИМ инвестираха 20 млн.лева за събаряне на стадион "Юрий Гагарин", за технически проекти и експертизи, представителите на Общински съвет Варна в дружеството "Спортен комплекс" Варна мълчаха като риби и не защитиха интересите на варненци, финансовата криза обърка плановете на ТИМ...и се стигна до тяхното предложение Община Варна да продаде 17 дка. от апортната си вноска. В случая да бъде обвинена групата ТИМ за 10 годишното забавяне на строежа на стадиона е най-лесната работа, но не бива да се отрича тяхното желание да изпълнят ангажимента си. Като прагматични бизнесмени, за тези 10 години те инвестираха в други сфери, където разчитаха на сигурна печалба - стадион Варна се оказа несигурна инвестиция, с неясни финансови резултати. ТИМ, притиснати от финансовата криза, забавиха реализацията на тази инвестиция, за да се стигне до днешното им предложение да продажбата на част от апортната вноска на Община Варна. От друга страна - през тези 10 години варненци не показаха, че искат нов стадион, не протестираха, че сагата се проточи - сега и да се търсят виновни, това няма да построи стадион Варна. Така че, не ни остава друго освен да гледаме напред и да очакваме през 2017 г. стадион Варна да бъде построен.

barometar.net



Гласувай:
1



1. tonistanchev - ---
26.03.2015 15:04
Забавянето ако не се лъжа беше вследствие на икономическата обстановка, 2008-ма целия сектор го удари кризата. Но се вдижат нещата, даже дано се направи и по-рано. 2017-та е добра прогноза, аз поне съм оптимист.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167038
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031