Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2015 14:06 - Духът на Иван Портних витае над коалиция „Живот за Варна“
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 1265 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В динамичен, манипулативен стил, с цитати от „Хамлет“ се проведе вчерашната пресконференция на коалиция „Живот на Варна“. Кандидатът за кмет на Варна, Данаил Папазов започна с това, че няма да падне на нивото да обсъжда навиците на някого с алкохола или наркотиците. Той си знае защо. Но да преминем към Шекспир – заради отсъствието от кампанията на кандидата на ГЕРБ Иван Портних, Папазов каза, че е принуден да говори с духа му. Лошо няма, духът на Иван Портних витае и над други кандидати, но същото важи и за други кметове на ГЕРБ – Димитър Николов, Иван Тотев, Данаил Панов, които не участваха в дебати-говорилни, а предпочетоха на спокойствие да представят програмите си за управление. Адвокат Милен Ралчев изтъкна, че Иван Портних не е изпълнил 8 от свои 9 предизборни обещания. Да видим дали е така?

Първо предизборно обещание: Продължаваме с ремонта на основните булеварди, улиците, тротоарите – ИЗПЪЛНЕНО

Бяха ремонтирани 8 булеварда, по други 5 се работи и в момента, като в 90% от случаите реконструкцията включва пълна подмяна на подземната инфраструктура, ремонтирано осветление, озеленяване и зацветяване, а където е нужно – хидроизолация и укрепване на подлезите.
По това обещание на Иван Портних, адвокат Ралчев отказа да вземе отношение, което е напълно разбираемо, предвид видимата промяна на инфраструктурата във Варна.

Второ предизборно обещание – Край със строителството и колите в Морската градина на Варна – ИЗПЪЛНЕНО

Една от първите заповеди на Иван Портних като кмет бе за забрана на движението на коли в Морската градина на Варна. Последваха епични съдебни битки с бившия областен управител Иван Великов и собственици на имоти в местността „Салтанат“. В крайна сметка съдът се произнесе, че според Закона за движение по пътищата е забранено преминаването и паркирането на коли в паркове, алеи, градини и детски площадки. До пристанището бе изграден и нов паркинг за желаещите да се разхождат в парка. Няма и ново строителство в Морската градина, на каквото се нагледахме при предишния кмет.

Трето предизборно обещание – Нови работни места, по-високи доходи, помощ за малкия и средния бизнес. Ще поискам да бъде учредена институцията на бизнес омбудсман. Работя по създаването на Общински гаранционен фонд, който да улеснява получаването на кредити от страна на дребния бизнес. – НЕИЗПЪЛНЕНО

Тук адвокат Милен Ралчев има основание да критикува кмета и администрацията му.

Четвърто предизборно обещание – По-дълъг сезон, нов пасажерски терминал на пристанището – ИЗПЪЛНЕНО – 60%

Беше отворена част от Варненското пристанище, на неизползваемите от години кейови места, бе създадена Атракционна зона, която се влива в пешеходния ринг, обикалящ около основните забележителности в града. Градът се оживи, туристите в него бяха повече от минали години. Но нов пасажерски терминал няма.

Пето предизборно обещание – Нов облик за центъра на града, завършване на пешеходния ринг – ИЗПЪЛНЕНО

Пешеходната зона на Варна е реновирана изцяло, няма ги плочките за баня на Кирил Йорданов, на площад Независимост без създаден най-големият пеещ фонтан в България. Работи се по присъединяването на нови улици към пешеходния ринг, ремонтират се старите сгради в центъра, както и туристическите забележителности.

Шесто предизборно обещание – Градът заслужава и ще има модерен и удобен обществен транспорт – ИЗПЪЛНЕНО 70%

Варненци се возят на 70 нови автобуса и 30 тролейбуса. Изграждат се 16 км. велоалеи, работи се по внедряването на новата билетна система и по изграждането на системата за контрол на трафика. Срокът за изпълнение на проекта бе удължен до края на 2015 г. Според адвокат Ралчев, проектът е в катастрофално състояние и ни очакват сериозни санкции. Дали това е така ще стане ясно в края на годината.

Седмо предизборно обещание – Електронни общински услуги, прозрачна и ефективна администрация - ИЗПЪЛНЕНО 50%

Все повече документи, недостъпни досега за гражданите, могат да се намерят на сайта на общината, всички заседания на общинския съвет и комисиите му са отворени за граждани. Въведени са 11 електронни услуги по проект “е-община Варна – ефективна и прозрачна общинска администрация. Според представителите на коалиция „Живот за Варна“ в град Попово предлагат 23 електронни услуги на гражданите, във Варна са само 11.

Осмо предизборно обещание – Проблема с местата в детските градини и ясли – ИЗПЪЛНЕНО
Този безспорен успех на Иван Портних и екипа му бе признат и от адвокат Милен Ралчев.

Относно кандидатурата на Варна за Европейска културна столица – Това не е предизборно обещание, защото през 2013 г., Иван Портних каза: „Приемам процедурата за кандидатстване /за титлата Варна Европейска културна столица 2019/, като катализатор на процесите, които трябва да
завършим в културния живот на града….“
Кметът не обещава, че Варна ще спечели в надпреварата, но от коалиция „Живот за Варна“ тълкуват думите му, както дявола евангелието. Те не казват нищо и за спечелената титла „Варна европейска младежка столица 2017 г”. – изключително престижна победа за морската ни столица, която ще даде воля на креативността на хиляди младежи от цяла Европа във Варна.

Девето предизборно обещание – Сериозна реконструкция на Двореца на културата и спорта - ИЗПЪЛНЕНО

В напълно обновената зала „Конгресна“ вече преминаха Световната купа по спортна гимнастика и акробатика, както и срещите от финалите на Световната лига по волейбол, тук се провежда и Европейското по волейбол за мъже.
Относно ремонта на ДКС – той струва 13 млн.лв., а не 22 млн., като са изчислили НПО-та, експерти и кой ли не във Варна.

И десето предизборно обещание, което умишелно не бе спомената от коалиция „Живот за Варна“: Варна – зелен град- ИЗПЪЛНЕНО

Направени бяха ремонти в Морската градина, които продължават. Приключила е процедурата по изработката на паркоустройствен план на Аспаруховския парк. Готови са проектите за нови паркове в „Чайка“, „Младост“ и „Възраждане“. Завършен е нов парк в кв. „Владиславово“ – хиляди квадратни метри с цветни килими. Нов ред и контрол е наложен на строителните фирми за изпълнението на компенсаторните програми за озеленяване. Вече е действащ регистърът на зелените площи в града.

От коалиция „Живот за Варна“ умишелно не споменават и изключително успешното провеждане на регатата „Тол шипс“ във Варна, която привлече десетки хиляди туристи.

Изводът, който се налага от предизборните обещания на Иван Портних е следният. От 10 такива – 6 са изпълнени напълно, 3 частично и само едно не е изпълнено на 100%. Което за политик от съвременната ни история е постижение.

barometar.net


 



Гласувай:
0



1. appen13 - Наистина НЯМА НИЩО ПО-СМЕШНО от ПЛАТЕНА СЛУГИНСКА МУТРО-Герб предизборна пропаганда...ха-ха-ха...
15.10.2015 14:33
За кой ли път се убеждавам, че НЕО-НАЦИСТКАТА ГЕРМАНСКА АНТИ-БЪЛГАРСКА ФОНДАЦИЯ "Ханс Зайдел", рекрутира за КРИМИНАЛНАТА си туземната ОКУПАЦИОННА АДМИНИСТРАЦИЯ на евро-германското гау"България", възможно НАЙ-НЕГРАМОТНИЯ, НАЙ-ПРОДАЖНИЯ и НАЙ-СМЕХОТВОРНИЯ чиновнически офисен планктон, готов ВИНАГИ да ЛЪЖЕ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2184384
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930