Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.03.2016 12:47 - Чакаме Джон Макейн и НАТО да ни кажат защо Париж и Брюксел са облени в кръв
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 1345 Коментари: 2 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди да анализираме ситуацията с наплива на мигранти в Европа, терористичните атаки и неспособността на европейските правителства да се справят с тероризма и мигрантската вълна нека припомним някои факти:

През май 2013 г. сенатор Джон Макейн отиде в Сирия, за да се срещне с лидерите на „въоръжената опозиция“. Срещата му остана в тайна до завръщането му във Вашингтон. На разпространена снимка от срещата на Макейн с лидерите на „Сирийската свободна армия“ се вижда присъствието на терориста Абу ал Багдади, който от 4 октомври, 2011 г. е сред петте най-издирвани терористи от Съединените щати. За съдействие за залавянето му се предлагат $ 10 милиона долара. Само месец преди срещата си с Джон Макейн Абу ал Багдади създаде „Ислямска Държава в Ирак и Леванта“и обяви създаването на ислямски халифат.

В края на 2015 г. директорът на ЦРУ Джон Бренън призна, че „Арабска пролет“ не само , че не е укрепила демокрацията в света, но и напротив, засилила е нестабилността. Анализаторите от ЦРУ смятат, че през последните три години е имало повече изблици на нестабилност, отколкото в което и да е време след разпадането на СССР. „Резултат от нестабилността са не само смените на правителства в Сирия, но и възходът на използващите насилие бунтовнически движения и особено сривът на способността на много страни за държавно управление. За нагледни примери служат конфликтите в Сирия, Ирак, Украйна, Йемен, Либия и отделни райони на Африка“, добави Бренън.

Какво излиза? Според международни анализатори, арабските държави не са били готови за „арабска пролет“, която по-късно бе наречена „есен“ и „зима“. Башар Асад не сдаде властта в Сирия, разрази се жестока гражданска война, която предизвика мигрантска вълна, която заля Европа. Тези, които обвиняват Ангела Меркел, че е поканила мигрантите в Германия, трябва първо да си зададат въпроса: Кой предизвика „Арабската пролет“. Основна роля имат НАТО и САЩ, които обаче не посрещат милиони мигранти, а само съчувстват на Европа след поредния терористичен акт. Какво са очаквали САЩ и НАТО след като разрушиха държави, предизвикаха граждански войни и пробудиха радикалните групировки в държавите от арабския свят? Какво би станало, ако някой разруши целостта на Германия, например? Дали нямаше да се активизират радикалите и да извършат терористични актове? Мирните граждани на Европа понасят недалновидните решения на НАТО и САЩ на гърба си, плащат с кръвта си за грешни решения на политици и военни. Ислямистите няма да спрат да воюват, те са радикализирани до крайност и атентатите в Брюксел и Париж са техният отговор на грешната политика на НАТО да „пробужда“ Арабска пролет без да се интересува от последиците. Европа се задъхва с мигрантската вълна, но не може да се справи с тероризма. Къде са „великите“ умове, които разбуниха Сирия, Ирак, Либия да ни кажат какво да правим, когато взривяват хора в Брюксел и Париж? Няма ги, няма и да се появят.
Иво Югов





Гласувай:
6



1. bojinkata - Нали това е целта на сащ - нестаби...
23.03.2016 18:17
Нали това е целта на сащ - нестабилност по целия свят! И го постигат!
цитирай
2. apostapostoloff - Проблемът комай е доста по- голям-
23.03.2016 19:05
десетилетия наред 1 милиард хора пируват, а 5 милиарда гладуват. Това идиотско статукво нямаше как да продължи вечно. "Арабската пролет" като че ли взриви тази тлееща бомба.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2178261
Постинги: 1200
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930