Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2016 12:33 - Докога Борисов ще търпи Радан Кънев и протежетата му?
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 1061 Коментари: 1 Гласове:
-1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
През лятото на 2013 г. с мой познат разговаряхме за политика. Той има дребен бизнес, поддържа ДСБ и темата ни беше Иван Костов. Място на действието: малко магазинче в центъра на Варна. Поддържах тезата, че Костов е причината СДС да се разпадне и че ДСБ е бутикова партия създадена, за да задоволи егото му. Докато разговаряхме в магазинчето влезе млад мъж, заслуша се в разговора, после си взе пакет цигари и излезе. "Знаеш ли кой беше този?" - попита ме моят познат. "Не!" - отговорих.  "Това беше новият председател на ДСБ, Радан Кънев!" Как да предположа, че мъжът, който незабележимо се изниза от магазина, докато обсъждахме ментора му Костов е новият лидер на ДСБ. От лятото на 2013 г. изтече много вода, Радан Кънев възмъжа, получи политическа закалка и стана основен опонент на премиера Борисов. Нещо като Станишев 2, с тази разлика, че по медиите громи Борисов, а в лични разговори се разбира с него. Радан успешно участва в сапунката "Раздвоение на личността" и няма политическа логика по която да коментираме двойнствената му политика - едновременно да е в опозиция и протежетата му да са във властта.  
Но кадрите на ДСБ показват колко безпомощна е тази бутикова партия. Николай Ненчев /шеф на  бутиково БЗНС/, който се определи като министър на ДСБ се прочу с шуробаджанашките си назначения в Министерство на отбраната. Негово протеже във Варна, управителят на "Напоителни системи" Траян Георгиев не остава по-назад - любовница и приятели са назначени на ключови позиции в дружеството. На лесовъд назначен към "Напоителни системи" бяха съставени 6 акта от РУГ за изсичане на дървета в защитената местност "Снежинска кория".  За протежетата на Ненчев това са дреболии. Ако военният министър Ненчев беше министър, излъчен от ГЕРБ досега 1000 пъти да беше уволнен за неадекватните си назначения и гафове.
В политическата задача се пита: Докога Борисов ще търпи кадрите на ДСБ и ще се съобразява с европейските си партньори, които го съветват да си партнира с партията та Костов? Справедливият бунт на депутатите от ГЕРБ за двойнствената политика на ДСБ и Радан Кънев засега е потушен, но докога? За да си гарантира стабилно мнозинство в Народното събрание на Борисов му се наложи да прави сериозни компромиси с ДСБ и Радан, да бъде нападан и обугаван. Активистите на ГЕРБ основателно негодуват от неадекватните протежета на Кънев и смятат, че на тяхно място по-добра работа ще свършат кадри на партията. Възможно е на финала на второто правителство на Борисов негативите от съюза с ДСБ да се окажат повече от позитивите. Това ще е суров политически урок за Борисов, който показа гъвкавост и диалогичност в отношенията си с Радан Кънев и компания, но насреща си има жадни за власт хора и некадърните им протежета.




Гласувай:
0



1. appen13 - Докога българската евро-унтерменш РАЯ, ще търпи анти-бълтарските Герб-евромутри и евромутреси
28.03.2016 13:19
Докога българската евро-унтерменш РАЯ, ще търпи анти-българските Герб-евромутри и евромутреси, които с мазохистичен цинизъм, ежедневно продават и препродават България и българите на най-големи им врагове от Берлин и Брюксел и обслужват бруталния евро-геноцид над нас?
Това е ИСТИНСКИ големия въпрос за българите и България !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2166953
Постинги: 1198
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031