Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2016 14:20 - Тримата читави политици от запаса
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 2074 Коментари: 4 Гласове:
-2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Трудно е да се отличат български политици, които през годините са изградили образ на честни, неподкупни и читави. Такъв беше депутатът от БСП Иво Атанасов, а с днешна дата може да кажем същото за Владимир Каролев, Георги Кадиев и Петър Москов. 

Каролев е икономически експерт, свързван с НДСВ, беше общински съветник и кандидат-кмет на София. Известен е с острите полемики, в които влиза, добра подготвеност по икономически теми и дългогодишната битка, която води със зелените грантаджии, водени от Тома Белев и компания. Каролев стана съветник на икономическия министър Лукарски, но това не му попречи да критикува кабинета Борисов 2 и неговите решения. Тази независимост в действията на икономиста се дължи на свободолюбивия му нрав и финансова независимост. Те му позволяват да казва неща, които зависимите от властта политици никога няма да изрекат. Но Каролев никога няма да бъде допуснат до изпълнителната власт, защото политическата ни класа се страхува от такива хора. Тя е оплетена в схеми, договорки, корупция и шуробаджанащина. Тя има нужда от недоразумения като Николай Ненчев и Даниел Митов, не като честни експерти като Каролев. 

Не по-различна е съдбата на депутата Георги Кадиев, който беше част от БСП, където се опита да поведе вътрешна опозиция, която да смени старите кадри, но не успя. Кадиев бе изключен от БСП, където останаха човекът на СИК, Евгений Узунов, Димитър Дъбов, Румен Овчаров и другите стари муцуни, срещу които се бореше. За разлика от Татяна Дончева, която винаги е говорила с половин уста за проблемите в БСП, Кадиев говореше открито и стана неудобен за твърдото ядро в партията. Той също като Каролев е финансово независим и това му позволи да изказва свободно позицията си, за разлика от кариеристите в БСП - протежета на Станишев, Овчаров, Петър Димитров и др. Логично, партия, която се реформира само на думи не може да търпи свободни хора, като Георги Кадиев и той създаде свой политически проект. 

Третият от запаса, читав политик е Петър Москов. Един от учредителите на ДСБ, той стана зам.председател на партията, по-късно беше избран за министър на здравеопазването. Остава неизяснен въпроса: как авторитарен политик като Иван Костов допусна открит и честен човек като Петър Москов да израсне в ДСБ, където гъмжи от протежета на Командира като Радан Кънев, Атанас Атанасов, Екатерина Михайлова, Веселин Методиев и др.? Като министър Москов се опита да стартира реформи в здравеопазването, но срещна силен отпор от лекари, съсловни организации и лобита. Приписаха му и афера с ваксини, само за да очернят името му. Но каквото и да направят Петър Москов остава с неопетнена репутация на твърд, безкомпромисен политик, който не е влязъл във властта, за да се обогати. Но е бяла лястовица сред ято черни гарвани. 

За съжаление и тримата политици, които описвам в една или друга степен преминаха в запаса на активната политика. И на тримата не се даде възможност да разгърнат потенциала си или когато го направиха им се пречеше по всички възможни начини. Защото родната политическа класа не търпи свободни хора като Каролев, Кадиев и Москов. Тя има нужда от послушници, които участват в корупционни схеми, бедняци, които искат да направят пари от властта и лоялни безличници. Българите вече 27 години сме доволни от статуквото и избираме политици, които ограбват държавата и мислят само за благополучието си. Това означава, че заслужаваме съдбата си и никой не ни е виновен.




Гласувай:
0



1. appen13 - Голям майтапчия си.
21.11.2016 14:48
Щом според тебе продажния анти-българин с американски паспорт Владко Каролев срещу който текат поне три прокурорски проверки за тежки финансови престъпления и измами е "достоен политик", за полит-клоуна предал всеки и всичко Георги Кадиев даже не искам да коментирам, явно обитаваш някакъв паралелен свят, драги !
цитирай
2. krumbelosvet - С Петър Москов ни се пресякоха пътеките през 1990г.
21.11.2016 17:54
Той каза, че храни кучето си с "комунисти на фурна". В присъствието на децата ми, на 12 и 14 години.
цитирай
3. apostapostoloff - Не мисля, че един милионер като
22.11.2016 17:35
Кадиев може да остане честен, почтен човек.
цитирай
4. born - Имате доста изкривени /да не кажа ...
28.01.2017 09:26
Имате доста изкривени /да не кажа извратени/ понятия за чест, неподкупност и справедливост.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2177582
Постинги: 1200
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930