Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2017 13:19 - Властта - по-важна за БСП, отколкото здравето на Стефан Данаилов
Автор: ugov Категория: Политика   
Прочетен: 2278 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
През 1992 г. съдбата ме срещна със Стефан Данаилов. Големият ни актьор се намираше в труден период, сподели ме, че не вижда бъдещето си като актьор и смяташе да се занимава с нещо друго. Пред мен стоеше чист, неподправен човек, идеалист, който въпреки запомнящите се роли, които бе изиграл не се големееше. По-късно той се върна в театъра и киното, влезе и в политиката. От БСП умело се възползваха от неговия идеализъм и го превърнаха в жив символ на партията. Скоро гледах интервю с големия ни актьор и личеше, че той не е добре със здравето. Както е известно Данаилов се подложи на серия химиотерапии и пребори злокачествен лимфом, но впоследствие зрението му се влоши. Но за Корнелия Нинова и сие, това няма значение. Те използват предаността на Стефан Данаилов към партията и са го убедили да се кандидатира за народен представител и то в два избирателни района. Според мен е непочтено поставянето на партийните интереси пред здравето на големия ни актьор, но от БСП не мислят така. За тях властта е по-важна и целта оправдава средствата.

Инициативата на председателя на Общобългарския комитет „Васил Левски” Васил Василев, деца от цяла България да дават почетен караул пред паметника на Левски в София е прекрасна. Така се възпитава родолюбие в децата, с подобни идеи те могат да се докоснат до историята и да добият представа за делото на Апостола. Децата, облечени в куртки, копие на униформата, с която се е снимал Васил Левски в Букурещ през 1868 г., споделиха, че се гордеят, че дават почетен караул пред неговия паметник. Те казаха, че за тях това е урок по родолюбие и спомен, който ще остане за цял живот.
Спомням си, че и ние, като пионери давахме караул пред Паметника на загиналите борци против фашизма и капитализма /Пантеона/. Но не всички бяха достойни да дават караул, правеше се подбор и поради лоша дисциплина не ме допуснаха – това е споменът, който ми остана оттогава. Неприятен е споменът от стоенето ми до портретите на починали съветски лидери в училище. Но днешните деца живеят в друго време и доброволно са пожелали да дадат караул пред паметника на Апостола. Когато пораснат, ще разкажат преживяванията си, ще знаят много за делото на Апостола и това е смисъла на инициативата на Общобългарския комитет „Васил Левски”.



Гласувай:
1



1. getmans1 - Откраднаха Ботев, та Ст. Данаилов ...
16.02.2017 15:15
Откраднаха Ботев, та Ст. Данаилов ли ще пожалят.
В едно от писмата си до П. Хитов Левски пише че отпратил “човека“ щото е „руски шпионин и който от където е“.
Сега тези се опитват и Левски да откраднат, горко ще им се връща!
цитирай
2. apostapostoloff - Смислълът на инициативата е друг-
17.02.2017 18:58
да се чуе отново именцето на бившия червен журналист и пишман- бизнесмен Васил Василев. Човечецът е суетен и обича да го дават по телевизора.

А това висене пред паметника е наистина по онзи отвратителен комунистически тертип от време оно. Толкова му е акъла на нашио, той друго не може да измисли...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2179531
Постинги: 1202
Коментари: 1287
Гласове: 1664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930