Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
23.09.2017 16:00 - Запад-2017: русият Ванка яхна танка, а НАТО напълни гащите
Автор: worldissue Категория: Политика   
Прочетен: 9109 Коментари: 12 Гласове:
-5

Последна промяна: 23.09.2017 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Врявата, която вдигнаха западните политици и медии по повод руско-беларуските учения „Запад-2017”, всъщност остави в сянка самите учения. Истеричната реакция на европейците е най-добре да я изучават психиатрите, а аз ще се фокусирам върху някои от по-важните изводи от това събитие.

Първо, трябва да помним, че какво и да се случи (или дори и да не се случи) виновни са Русия-Путин. Ако ще и птичка да ви нацвъка на улицата, виновен е Путин. По този принцип действа и западната пропаганда. Масираната медийна атака започна седмици преди самите учения в Беларус.

„Русия чрез тези учения искала да окупира Беларус и да разположи там войските си! Русия иска коварно да превземе Полша и балтийските страни! В учението ще участват не 13 хиляди, а 200, дори 500 хиляди руски войници, които ще завладеят Европа”! Ето на такива болни фантазии се нагледах и начетох.

Западните медии напълно сериозно убеждаваха зрителите си, че Русия провежда не учения, ами всъщност скришно готви коварен план за завладяването първо на Беларус, а после на Литва, Латвия и Естония. И, естествено, Русия е агресор, защото си позволява да организира военни учения на… своя територия.

Първо, балтийските страни вече 20 години плашат населението си, че Русия иска да нахлуе в тях и да ги окупира. Политиците на тези страни активно използват тези измишльотини, за да градят кариера и да просят пари от ЕС и САЩ. И така те се опитват да убедят Брюксел, че Русия още не е нахлула в Европа, защото „храбрите” латвийци, литовци и естонци сдържат и противодействат на Москва. А пък самата Русия продължава коварно да не нахлува никъде.

И така, сбъднаха ли се злокобните пророчества, че руската армия ще окупира Беларус под предлога на ученията? Е, ученията свършиха още на 20-ти септември и руските военни се прибраха вкъщи. Беларус така и не я окупираха. Пък и как руснаците биха могли да я окупират при положение, че в ученията участваха едва 3000 руски войници срещу 7000 белоруски?

Второ, кой пусна мухата, че в ученията участват не 12 700 военни, а цели 100 000?! Тази история активно я раздухваха щатските медии, позовавайки се на… два украински сайта, които постоянно пускат фейкове и пропаганда. И американците ги представят като заслужаващи внимание източници… Уви, и това се оказа лъжа и в ученията наистина взеха участие под 13 хиляди души.

От НАТО шумно повтаряха, че Русия трябва да ги пусне да наблюдава ученията, явно намеквайки, че руснаците крият нещо. Но руснаците не криеха нищо и раздадоха покани на всички желаещи. Но американците дори и с поканите в джоба пак повтаряха, че Русия трябва да ги допусне до ученията, за да докаже, че не крие нищо.

Ученията действително бяха отворени за всички желаещи и бяха посетени от 95 наблюдатели от 50 страни. Представителя на НАТО официално заяви, че всичко е било наред и няма никакви нередности. Тоест няма значение дали руснаците крият или не крият нищо. И в двата случая пропагандата ги изкарва виновни.

Изобщо защо Русия трябва да се обяснява на някого и да доказва, че бялото е бяло? Факта, че около руските граници се напълни с натовски бази и натовците постоянно провеждат учения не притесняват никого. Ето в България и Румъния всяко лято има натовски учения и какво? Русия трябва истерично да вика, че я нападат и провокират? Някой дава ли обяснения на Москва в такъв случай? Или може би Москва организира всяка година учения в Куба или Мексико с оправданието, че така сдържа агресията на САЩ?

Но Русия си остава агресивна дори когато мести войските си по собствената си територия. Русия е агресивна дори когато Вашингтон и натовските му слуги организират поредната военна авантюра и касапница нейде из Близкия Изток или Африка. Е, Джордж Оруел отдавна описа всичкия този абсурд. Нищо ново под слънцето.

image

Подозирам, че има още една причина Щатите и съюзниците им да реагират така истерично и да правят от мухата слон. Тук работата не е само в пропагандата. Оставам с впечатлението, че НАТО просто завижда на руснаците за това, че руските военни учения са много по-зрелищни от натовските и щатските. Американците и натовците постоянно организират учения, но в тях няма нищо особено и са скучни. На руснаците им е достатъчно да изкарат и един танк на полигона и всички веднага подскачат. Е как да не се появи завист в такъв случай.

Запад-2017 все пак не мина и без инциденти. В единия от дните боен хеликоптер изстреля ракета, която падна много близо до група журналисти. За щастие жертви нямаше, но това даде повод на чуждите журналисти да злорадстват. Даже в българските медии видях заглавия от типа „руски хеликоптер обстрелва журналисти”. И читателя сигурно веднага си представя хеликоптер (управляван естествено от безжалостен агент на КГБ, който предварително си е направил списък с журналисти, които трябва да разстреля), който кръвожадно преследва беззащитните журналисти по полигона. Главни виновници за инцидента обаче предполагам, че са организаторите, които са сложили мишената прекалено близо до публиката. Подобно мнение изразиха и някои журналисти.

Е, руските учения свършиха, така че в НАТО може да си отдъхнат. Но западните медии нямат време за почивка, защото в същия този момент те са заети да търсят нови доказателства за това колко са агресивни руснаците и какви ужасни планове тайно крои Путин.

Нищо ново под слънцето…     






Гласувай:
13



1. putinoid - Путиноидите, пишещи и помпащи, са ...
23.09.2017 20:58
Путиноидите, пишещи и помпащи, са идиоти.
Не са българи, не са и хора.
цитирай
2. freoldmen - ДИАГНОСТИЦИРАНЕ НА БОЛЕСТТА РУ...
23.09.2017 21:21
ДИАГНОСТИЦИРАНЕ НА БОЛЕСТТА РУСОФИЛИЯ

Д-р Виктор Кордон – специалист в борбата с болестта русофилия

Болестта русофилия (rusofillia patologicae) е широко разпространена предимно на територията на Република България и няма аналог в световната история, нито в други райони на планетата. Днес тя е придобила мащабите на епидемия и нанася щети сред големи маси от българското население. Борбата с нея изисква познаването й и запознаването на гражданите с нейните признаци и прояви. С тази цел публикуваме някои важни симптоми на психично разстройство, причинено от болестта русофилия:

1. Вярвате, че Русия е непогрешима;

2. Вярвате, че руските интереси напълно съвпадат с българските;

3. Вярвате, че Русия е искала напълно безкористно да освободи българите и затова е предизвикала руско-турската война от 1877-1878 г.;

4. Не бихте воювали срещу Русия, дори и да нападне България;

5. Окупацията на България от страна на СССР след септ. 1944 г. за вас е вторият път, когато Русия ни освобождава;

6. Смятате, че през 1944 г. Русия, под формата на СССР, ни е освободила от фашистко робство;

7. Вярвате в безкористната руско-българска дружба;

8. Мислите, че без Русия България не би могла да съществува;

9. За вас Русия е най-великата страна в света;

10. Считате руснаците за най-интелигентната, благородна и способна нация на света;

11. Според вас американците не са кацали на Луната;

12. В повечето български политици виждате американски агенти;

13. Сигурни сте, че Америка ни е окупирала и Русия трябва да ни освободи;

14. Вярвате, че Русия е пазител на православните ценности, спасител на славянството и защитник на морала;

15. Използвате термини като Гейропа, еврогейове, либерасти, толерасти, соросоид, ФАЩ (Фашистки Американски Щати) и др. под.;

16. Навсякъде тръбите колко велика е Русия, но не притежавате почти нищо руско;

17. Обичате Русия с цялото си сърце, но работите и живеете на Запад или децата ви са там;

18. Въобразявате си, че познавате руската история;

19. Всяка окупация на България от страна на Русия ще приемете с готовност като освобождение;

20. Вярвате, че поне 200 хиляди руснаци са загинали за свободата ни по време на руско-турската война от 1877-1878 г.;

21. Вярвате, че има план Ран-ът за дестабилизиране на България;

22. Информирате се основно от източници, които разпространяват предимно проруска пропаганда и фалшиви новини;

23. Смятате за вярно всичко, което показва Русия в добра светлина, и отричате всичко, което я злепоставя;

24. Желаете неистово Русия да ни освободи от окупацията на Запада;

25. Според вас всеки, който казва истината за Русия, е русофоб и заслужава да бъде мразен, а защо не и физически елиминиран;

26. Твърдите, че обожавате руската култура, но не сте чели почти нищо от руските класици, които показват нищетата на руския дух;

27. Вярвате в необяснимостта и дълбочината на „широката руска душа”;

28. Готов сте да защитите Русия, ако тя нападне България.

29. Смятате за предатели тези, които служат на България и пречат на Русия да се меси във вътрешните й дела и да осъществява антибългарската си политика.

Това са само някои от симптомите на болестта русофилия. Ако откривате поне един от тях у себе си, ви препоръчваме горещо да се обърнете към квалифициран специалист в областта на психиатрията. Той ще ви насочи към психиатрично заведение, където да прекарате остатъка от живота си в строга изолация, тъй като болестта русофилия не подлежи на лечение, а заболелите от нея представляват сериозна опасност за обществото.
цитирай
3. apostapostoloff - Ванка яхна танка, ама
23.09.2017 21:41
танкът му е развален, остарял, ръждясал и нефелен. С такива танкове могат да уплашат само гаргите. А Ванка, впрочем, е пиян. Както винаги.
цитирай
4. kuschell - прав си, шарли, руските свини са винаги пияни
23.09.2017 22:23
Ето какво пише и Радой Ралин:

Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
Помниш ли кагда пришол със танка?
Беше млад, но се държеше мъжки.
Зарази семейството ми с въшки…

Взе на мама златните пендари
и дори галошите ми стари.
Помниш ли, как кушаше картошки?
Наконец забърса три кокошки.

После си преспал със какa Сия
и изпил си всичката ракия.
А след време чухме и мълвата,
че си гръмнал тате във главата!

Длъжен бях да те обичам, Ваня.
Даже кръстих дъщеря си Маня.
Залъкът си давахме насила
на Русия – тая дива сила.

После цели девет петилетки
грабихте уран и руди редки.
Грабихте и жито, папироси…
Зарад тебе ходим голи-боси!

Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
Ние всички хранехме танкиста.
А пък ти ни пазеше със танка
и ни взе последната луканка…

Пазеше и немците, и чехите.
Ние тук възпявахме успехите.
С паметник стърчиш ни на главата
и скверниш небето и земята.
цитирай
5. didanov - „Ако кажеш достатъчно голяма лъжа и ...
23.09.2017 22:24
„Ако кажеш достатъчно голяма лъжа и я повтаряш, хората евентуално ще повярват. Лъжата може да бъде поддържана само толкова, колкото държавата може да скрие от населението нейните политически, икономически и военни последствия. Поради това е жизнено важно държавата да използва всичките си сили за подтискане на недоволството, тъй като истината е смъртен враг на лъжата, а от това следва, че истината е най-големият враг на държавата.”
цитирай
6. pando - Апостолофф
23.09.2017 22:43
Защо всяваш омраза? Бъди толерантен,бъди европеец...
цитирай
7. apostapostoloff - Ей, пандурин пандо!
24.09.2017 06:18
Къде я виждаш тая омраза бе, малоумник червен. Ще мразя аз нищожества като теб! Ти се ласкаеш бе, въшко червена.

Вас комунягите аз само презирам, вие ме отвращавате, с такива като теб не бих си избърсал и гъза.

И се научи да пишеш на български говедо русофилистично. Апостолов, Димитров, Колов се изписват имената на български, а Apostoloff, Dimitroff и Koloff на латиница.

Разбра ли сега бе, идиот?
цитирай
8. ferhunde - комуноидът и путиноидън фрийол...
24.09.2017 11:48
комуноидът и путиноидън фрийолдмен ми е изтрил коментар, който пускам тук и който показва истината за съветските окупатори

Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 г., отн. поведението на Червената армия в България. “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни военнослужещи:

1. Произволно се вземат от местното население работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти и без съответното оформяне на иззетия добитък и хранителни продукти;

2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства и смазочни масла. Това води до проваляне на есенната сеитба.

3. Някои военнослежещи в пияно състояние влизат нощем в домовете на хората в градове и села с цел грабеж, а внякои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така напр. в с Дивдядово, Шуменско, наред с другите хора е убит и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голямо смущение сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”. Ама си ги е бивало освободителите, а?!
цитирай
9. kolevn38 - НАТО напълни гащите, особено когато идиотите стреляха по журналистите.
24.09.2017 15:57
Въбще руският ура-патриотизъм няма да доведе до нищо добро за Русия - единствено до фашизъм.
цитирай
10. jelezov - Вече преполових 84-тата си година ...
24.09.2017 16:10
Вече преполових 84-тата си година и, може да се каже, съм русофил по рождение. Дядовците ми и бабите ми както по бащина линия, така и по майчина бяха изявени русофили. При това, баща ми произхождаше от богата фамилия. Дядо ми Желез е бил най-богатият в селото. Между неговите 9 дeца и 30 внуци имаше и има хора със всякакви идейни възгледи: русофили и русофоби, земеделци, комунисти и антикомунисти. Следователно моето русофилство не може да се обясни само с произходи ми. То, както и русофилството на българите – един рядък феномен в световната история – логически е необяснимо. Както е необяснима например любовта на един младеж към Иванка , а не към приятелката й Стоянка, и в която той открива достойнства -незабележими за другите.
Написах тези неща - не особено интересни за читателите, за да покажа, че любовта към друг човек и друг народ е най-висшата човешка добродетел, само когато тя не е съпроводена със животинска омраза към други хора и народи. Такава животинска омраза демонстрират тук putinоid, apostapostoloffq, kuschell, ferhunde и може би още десетина тям подобни в blog. Текстовете, които ни предлагат, са категорично доказателство, за това че авторите им са деградирали до животинско равнище.
цитирай
11. pando - Апостолофф
28.09.2017 20:10
Ти си антибългарин,така че не ми давай уроци....
цитирай
12. planinitenabulgaria - Постингът Ви е зле построен.
05.07.2018 18:41
Добре е да се подучите от Пандо, който при излагане на позициите си твори изкуство.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: worldissue
Категория: Политика
Прочетен: 3215600
Постинги: 1118
Коментари: 1737
Гласове: 1754
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031