Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.08.2011 12:51 - След Ники Кънчев, да звъннем на Нико Тупарев: 0888 468 610 да разбере какво ни причинява
Автор: ugov Категория: Забавление   
Прочетен: 4047 Коментари: 0 Гласове:
1



След като редакцията на www.briz15.com публикува мобилния номер на Ники Кънчев/ 0888 901546/ в знак на протест срещу телефонния тероризъм, на който бяха подложени милиони граждани участвали в играта “SMS за милиони”, дойде ред и на продуцентът Нико Тупарев. Той е съдружник на скандалния управител на фирма “Ню геймс”, Александър Тошев, която организира играта и носи отговорност за телефонния тероризъм, който преживяха абонати на мобилни оператори. Ето и някои интересни подробности относно собствеността на фирмата “Ню геймс”.

Неин управител според търговския регистър е Александър Георгиев Тошев, а съдружници в нея са фирмите Игеймс и Олд Геймс. „Олд Геймс“ всъщност се оказва изключително подходящо име, защото както показва проверката, тя е едно дърво от огромна гора хазартни фирми, растящи на благодатната почва на „Нове Холдинг“ и лично на Васил Божков. Неин собственик е фирмата „Ай Си ЕС“, която пък е собственост на фирмата „Евробет“. Последната има солиден опит в областта на хазартните игри, като тя е организатор на игрите „Еврошанс“ и „Лотомания“. Организира и популяризираната чрез телевизиите хазартна игра „Заплата 2000 лева без работа“. Мажоритарен дял в нея имат Борис и Лука Бекярови, чрез фирмите „Диджитал сървисиз“ АД, „Ерина“ Еоод и „Мелиора“ ООД, като и в трите фирми дялът им е равен. Чрез тях те държат 3 600 от общо 5 000 лв капитал на компанията. Като представител на мажоритарната в дружеството „Диджитал сървисиз“ пък е вписана фирмата „Вабо-2005“, чиито едноличен собственик е Васил Божков. Сред другите фирми с дял в „Евробет“ е „Глобус травел“ ЕООД, собственик на Еврофутбол. Той от своя страна принадлежи на чужди инвеститори и на родните „Нове Холдинг“. Те също така са сред собствениците на „Ай Джи Ем“, известна в миналото като най-големият роден играч в хазартния бизнес, а неин настоящ член на директорите стои зад друга фирма, собственик на „Евробет“. Всъщност всичко показва, че показва, че „Олд Геймс“ е просто е един от по-новите начини на „Нове Холдинг“ да участва в родния хазартен бизнес.

Техният съдружник в това е фирмата „Игеймс“. Две трети от нея притежават братята Милен и Димитър Ганеви, а техен съдружник е Александър Тошев. Тримата заедно имат опит в осъществяването на различни телевизионни игри и риалити формати, в които се ползва гласуването с смс-и. Впрочем сред тях е и „Биг Брадър“, което обяснява присъствието на Ники Кънчев като лице на кампаниите им.

Етичната комисия към Националния съвет за саморегулация установи нарушения на Етичния кодекс в търговските комуникации на едни от най-големите рекламодатели. Комисията препоръча на „Ню Геймс” ООД, да приведат търговските си комуникации в съответствие с нормите на Националните етични правила за реклама и търговска комуникация в Република България, се казва в съобщение на институцията.

Ето подробности за опасната реклама:

Видеоклипове „СМС за милиони”
Един от рекламните видеоклипове на играта „СМС за милиони” на „Ню Геймс” ООД е определен като неподходящ за деца. Недопустимо е да се пропагандира рекламна игра със средствата на непозволената от закона най-древна професия – проституцията. Рекламният клип отблъсква със своята вулгарност и е далеч от всякакви норми на благоприличие и е в разрез с добрите нрави на българското общество. Вторият рекламен видеоклип на играта „СМС за милиони” е определен като подвеждащ и заблуждаващ. Потребителят бива подведен, че участието му в играта е безплатно, защото в търговската комуникация не се споменава за финансови задължения, още повече че не става ясно и колко СМС човек трябва да изпрати, за да продължи участието си в играта. В жалбата се казва, че абонатите на Мтел получават непоискан рекламен sms със следното съдържание: “Tvoiat nomer xxxxx igrae dnes za 20 000 leva i 2 Jackpota nad 130 000 leva!Kak? Bezplatna registracia s EGN na nomer 9999. V partniorstvo s Mtel.”Потребителят бива подвеждан да се регистрира уж безплатно, но след изпращане на първия безплатен sms бива подтикван да изпраща платени такива.

briz15.com

 




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2179491
Постинги: 1201
Коментари: 1287
Гласове: 1664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930