Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.12.2011 11:14 - Маргарита Михнева – №1 в списъка на Google за поръчков журналист
Автор: ugov Категория: Забавление   
Прочетен: 3579 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Доходоносно ли е да си поръчков журналист в България? Да, стига да отговаряш на следните критерии – да работиш в национална медия, да си създал име, да нямаш съвест и да обичаш охолния живот. Когато в Google напишете „поръчков журналист“, първо се появява името на Маргарита Михнева. Защо ли точно тя, би попитал някой неосведомен за житието на този популярен представител на четвъртата власт, забогатял по незнаен за широката публика начин? Отговорът е: дамата е поръчков журналист и това вече е ясно и на бабите от Женския пазар. Но да започнем подред. В първите години на прехода се носеха слухове кой журналист „вземал“. Постепенно на бял свят излязоха факти, които доказват, че най-известните ни журналисти са поръчкови или агенти на Държавна сигурност. Тъжно и грозно, особено за младите колеги, които имат нужда от примери за подражание, но такава се оказа реалността. Как да вярват на Тошо Тошев, Гарелов, Кеворкян, Коритаров, Иво Индежев и пр. след като тези корифеи на словото излязоха в списъците на ДС? По-дълъг е обаче списъкът с поръчковите журналисти и по тази причина ще се спра само на най-известните имена. Започвам с №1 в списъка на Google – Маргарита Михнева. За водещата на предаването „Конфликти“, което от БНТ се пренесе в БТВ се носеха легенди, че защитава определени хора срещу заплащане и очерня техни опоненти и врагове в бизнеса. Михнева акостира в кабеларката Канал 3, за която е известно, че е под крилото на Алексей Петров и тук съдбата й поднесе неприятна изненада. Цитирам публикация появила се в национални медии: „Свидетелят по делото „Октопод“ Пламен Устинов разказа как през 2007 г. дал плик с пари на журналистката, за да изготви целенасочен материал срещу кандидат-кметица на Тетевен. Алексей Петров имал бизнес-интереси в региона, а кандидатката за кмет Цветана Димитрова създавала пречки. Директорката на дървопреработвателна фирма, собственост на Трактора, осигурила парите, а Устинов бил посредникът в сделката. В журналистическия материал трябвало да се дискредитира кметицата, която не разрешавала изсичането на горите в района. През времето, докато Михнева заснемала репортажа, Устинов трябвало да я съпровожда и охранява.“
Маститата журналистка опита да се защити по нелеп начин, като обяви, че по това време направила разследването си по заръка на ДАНС /!?/ Ето какво абсурдно изказване прави Михнева, след като не можа да обясни как е работила с родното ФБР през 2007 г., след като то е създадено година по-късно:
„В Тетевен се пресичаха изключително много интереси – от една страна на бившият шеф на тамошния общински съвет Милен Ганев, свързан в миналото с „Мултигруп”, от друга – тези на Гриша Ганчев и Славчо Христов. Като местен естествено и Алексей Петров, вероятно е имал свои интереси. Мен ме интересуваше поголовното сечене на гори и се обадих на Алексей Петров, който беше в ДАНС тогава – няма ли да направят нещо за това безобразие. Ходила съм няколко пъти в ДАНС и там са напълно наясно с моите разследвания по този случай. Идеята на ДАНС бе да прокарат ново лице за кмет на Тетевен, който да пресече тамошната мафия и толерираха бившия шеф на затвора в Казичене Павлов, който по-късно стана кмет на града.”  Михнева изпада в абсурдното положение да убеждава, че е работила за ДАНС и Алексей Петров, които имали свой човек за кандидат-кмет на Тетевен. Но важното в случая е , че Пламен Устинов няма никакъв мотив и интерес да лъже, че е дал пари на Михнева, за да направи разследването си, както е искал Алексей Петров. Дори и да не беше взела парите Михнева и действала по поръчка, както го прави в „разследванията“ си за смъртта на ямболската адвокатка Надежда Георгиева. Машата на Алексей Петров брани, като лъвица бившия главен прокурор Никола Филчев, за когото се доказа, че е бил под влиянието на Петров и Филко Славов. Защо го прави и се появава с Филчев по светски сбирки? Защо не защитава братя Маргини или Маджо? Оставям отговора на драгия читател.

Продължавам с друг журналист от Канал 3 – Сашо Диков. Той също усърдно изпълнява поръчките на Алекесй Петров, но по други подбуди. С микрофон в ръка Диков обикаля парламента и задава неудобни въпроси на всеки, който види от ГЕРБ. Понякога има попадения и то добри, но често не е подготвен и изпада в неловки ситуации. Сашо би трябвало да отговори на въпроса как не провокира един път Алексей Петров или слугата му Яне Янев. Поръчката е толкова ясна и бие на очи, че не се нуждае от коментар. За мен е жалко да виждам нелоши журналисти, като Сашо Диков да служат на господар с доказани престъпни контакти, подсъдим по дело, прострелван два пъти. Свършиха ли се спонсорите на Канал 3, че Величко Найденов опря до лице, като Алексей Петров?

За Кристина Патрашкова и Явор Дачков ще бъда кратък. Дамата бе добър културен репортер, но за слава и пари се превърна в ходещо СРС на Трактора, същото се отнася и за бившото протеже на Иван Костов, което в предаването си „Гласове“ изпълняваше поръчките му. Срамно е да виждаш как двама интелигентни хора са се превърнали в маши на Петров и с възторжени погледи изчитат поредното СРС, подхвърлено им от господаря. Това ако е журналистика, здраве му кажи! Тези двамата са срам и позор за професията и колкото по-бързо изчезнат от нея, толкова по-добре. Патрашкова най-нагло ми открадна анализ за Боби Цанков, преписа го едно към едно във „вестника“ си и когато я попитах защо го прави, изигра ролята на нищо незнаещия главен редактор. Жалки изпълнения, които не подлежат на коментар!
Начинът на употреба на четиримата журналисти и ясен – те ще бъдат използвани от Алексей Петров, докато има нужда от тях, а после захвърлени на бунището. Така действат мутрите и този принцип определя и срока на годност на Михнева, Диков, Патрашкова и Дачков. Останалото е мълчание и съжаление към тези хора с потенциал, които са продали душите си, за да греят на синия екран и да осребрят слугинажа си.

Иво Югов
/следва продължение/




Гласувай:
3



1. sande - Много ценен коментар!
19.12.2011 11:21
Това е истинска напаст в България, официална проституция!
цитирай
2. penchoan - Ако Алексей Петров имаше подобна ...
19.12.2011 11:35
Ако Алексей Петров имаше подобна власт и влияние, отдавна щяха да го гръмнат или вкарат в затвора и да се решат някои проблеми. Истината е, че той е малка пионка, само видимата част от една мощна върхушка, която стои зад него и дърпа конците. Тази върхушка води война с групировката ГЕРБ, от която страда цялото общество. 90% от журналистите пък са купени от ГЕРБ, така че в България почти няма независими журналисти, всички са поръчкови.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2185214
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930