Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2011 14:24 - Валя Ахчиева и Валерия Велева - изгодно ли е да си журналист и любовница на Доган?
Автор: ugov Категория: Забавление   
Прочетен: 3329 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След краткия обзор на поръчковите журналисти от Канал 3 и вестник "Галерия" обръщам поглед към БНТ, където от много години се подвизава Валя Ахчиева. Имам честта да я познавам лично, знам как направи кариера в РТВЦ-Варна и радио Варна, не мога да отрека, че беше добър репортер в "Панорама", но какво се случи после с г-жа Ахчиева? Според Осман Октай, тя е любовница на Ахмед Доган и няма
причина да не му вярваме, след като при всички правителства и генерални директори Валя Ахчиева остана в БНТ. Ето какво казва Октай: „Искам и друго да ви кажа: че докато беше в квартирата си на ул."Дойран", Доган дружеше и флиртуваше с много журналистки под предлог, че трябва да ги вербува за медийно лоби и да ги прави неформално свои пресаташета. Едната от тези журналистки бе Пепа Витанова. Другата бе Валя Ахчиева, а третата - Валерия Велева. Виждал съм всяка от тях поотделно да се разхожда по пеньоар и пантофи в неговия апартамент."
Още от създаването на предаването "Открито" имаше съмнения, че Валя Ахчиева взема подкупи от събеседниците си представени на малкия екран, но доказателства не се появиха. Но години по-късно журналистката сама се издаде, като построи вила  в курорта "Свети Константин", край Пещера, която струва не по-малко от 300 000 лв., а според строители обзвеждането й е суперлуксозно / за 150 000 лв/. Питам, откъде журналистка със заплата около 1300 лв. има толкова пари, за да построи и обзаведе такава вила? Странно е, че от прокуратурата и НАП досега не са направили проверка на Ахчиева за произхода на доходите й, въпреки десетките публикации по темата и явното несъответствие между стандарта й на живот и парите, които получава.

Другата любовница на Ахмед Доган, наречена от него "Мадам В" не демонстрира лукс, но падна в капана на типичния търговец на влияние, прикрит като журналист. Валерия Велева бе обвинена от стария си приятел, че е предлагала услугите си да прави пиар на ДПС и само този факт нанася тежко клеймо върху имиджа й на безпристрастен колега. Тя ще носи този кръст до края на живота си и едва ли някой вече й вярва, когато чете дитирамбите й за ГЕРБ. А случаят с баницата, която занесе на Бойко Борисов в Банкя е срамно потвърждение на факта, че Велева винаги е искала да бъде близка със силните на деня. През 2009 г. на Черешова задушница, Велева стана в ранни зори, замеси тесто, опъна кори, нареди баницата и я занесе на генерала лично в Банкя. Този ход на Валерия вбесява друга фаворитка за вниманието на Борисов, главната редакторка на вестник "24 часа" Венелина Гочева, която загърбвайки корпоративната дисциплина във ВАЦ, отделя в броя от следващия ден няколко злобнички реда на прословутата баница: “В знак на съчувствие към “24 часа” охраната на кмета нахрани екипа ни с вита баница. Оказа се, че тя е излязла изпод ръцете на прочута журналистка , която също като нас намина в Банкя, но не беше с празни ръце”, пише във вестника.
Иво Югов
www.barometar.net
/следва продължение/



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2183652
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930