Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.03.2012 11:41 - Ало! Село Брестник ли е? От Варна се обаждаме. Как успяхте да си построите стадиона?
Автор: ugov Категория: Забавление   
Прочетен: 980 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 21.03.2012 13:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вчера Изпълнителният комитет на УЕФА избра България за домакин на европейското първенство за юноши до 17 години през 2015 година.
"Получихме много висока оценка за подготвената кандидатура. Мотивирани сме да приемем това предизвикателство, за цяла футболна България и за нас победата е огромна", коментира президентът на БФС Борислав Михайлов, след като научи какво е решението на УЕФА. Евро 2015 за юноши до 17 години ще е и дебютен шампионат по новата схема на участници във финалния кръг - вместо досегашните осем отбора за надпреварата ще се класират общо 16 участника. Поради тази причина Организационният комитет, подготвил кандидатурата за финалите, посочва два регионални центъра за домакини на турнира - Пловдив и Бургас. Къде е Варна? Няма я, както се очакваше предвид състоянието на стадионите в морската столица. И вижте стадионите на които ще играят юношите от Европа:  „Беркут" в Брестник, „Берое" в Стара Загора, пловдивските „Христо Ботев" и „Лаута", „Хаджи Димитър" в Сливен, „Несебър" в Несебър, „Созопол" в Созопол и „Лазур" в Бургас. Стадион "Беркут" в Брестник, представяте ли си ще е домакин на европейско първенство за юноши, а Варна, която се бори и за Европейска културна столица /без да има една читава концертна зала?!/ няма ни стадион, ни дявол и не може да посрещне и ветераните на Европа. За сведение - новият стадион „Варна”, чието строителство трябваше да започне през 2008 г. и да завърши през 2012 г. е до никъде. От инвеститора „Химимпорт” обявиха нови срокове за построяването му, Община Варна си мълчи, а "гигантите" - село  Брестник, Созопол и Несебър изпревариха богатата Варна в домакинството. Нямам думи, за да изразя възмущението си, срама и абсурдните чувства от положението, в което е поставен града ни. За това ще напиша само: NO COMMENT.
А за варненските политици, общественици, спортни деятели прилагам информация за село Брестник, което бе избрано за домакин на Европейското първенство по футбол за юноши:  Брестник се намира на 8 км. от втория по големина град в България - Пловдив, в посока юг. Селото е в началото на родопския рид "Чернатица". Този рид е известен още и като "Родопската яка" на Пловдив. Землището на селото граничи със землищата на град Куклен и селата Брани поле, Белащица, както и с Асеновградско шосе, свързващо Пловдив и Асеновград.
Село Брестник е разположено на склон, поради което се характеризира със силна денивелация между северния и южния си край. Между Брестник и Куклен (3 км.) съществува вилна зона.Брестник е сред най-атрактивните села в района, доказва го големият интерес към закупуване на имоти и строеж на къщи и вилни селища.Близостта на Брестник до град Пловдив и природните забележителности в землището на селото обуславят сравнително по-високите цени на недвижимите имоти от останалите села в областта. От селото се открива прекрасна гледка към жк. Тракия.
briz15.com



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2179464
Постинги: 1201
Коментари: 1287
Гласове: 1664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930