Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2012 13:32 - Докога вестник "Стандарт" ще прави пиар на герои от ъндърграунда?
Автор: ugov Категория: Забавление   
Прочетен: 930 Коментари: 0 Гласове:
1



Екстрасенсът Божидар Караджов бе задържан през месец март за изнудване и рекет на русенския бизнесмен Петър Петров. Освен Караджов бяха арестувани и общинският шеф на отдел "Икономическо развитие" във Варна Ивайло Костов, русенецът Камен Георгиев, приятелката му Десислава Иванова и още двама техни помагачи. Всички са разследвани за това, че рекетирали Петров за 200 000 лева и 60 000 евро. След 3-месечен престой зад решетките прокуратурата пусна ясновидеца под домашен арест, а вестник "Стандарт" реши да реанимира кариерата му, като даде трибуна на неговите предсказания. Странна политика на ежедневника, като се има предвид, че разследването срещу Борислав Караджов не е приключило, ще има обвинителен акт, процес. Това не е първият опит на вестник "Стандарт" да реанимира противоречиви личности. Показателен е примерът с бившия герой от ъндърграунда Димитър Джамов. На страниците на вестника, той е представен в амплоато на политик, общественик и света вода ненапита. Това разбира се не отговаря на истината, по-интересен е въпросът защо от "Стандарт" застават зад хора, които имат проблеми с правосъдието или са откровени мутри? Ето кратката биография на Димитър Джамов, от която читателите на вестник "Стандарт" може да придобият представа на какъв човек се прави пиар:

Димитър Джамов е бивш президент на федерацията по борба и национал по борба свободен стил. Той беше сред близкото обкръжение на Илия Павлов. След въоръженото нападение над спортния комплекс "Д ескрим", което сложи началото на гангстерската война в столицата, Джамов е обявен за национално издирване. С двама от шефовете на СИК - Красимир Маринов-Маргина и Дмитрий Минев-Руснака, се скриват в Гърция, но Слави Бинев променя показанията си и те се връщат. След убийството на боса на ВИС Васил Илиев, Джамов поема поста му президент на федерацията по борба. В това си качество бе показно арестуван от барети по заповед на министър Николай Добрев по време на световното младежко първенство в Зимния дворец в София през юни 1996 г. Обвинението е за въоръжен грабеж на циганския клан Панови в столичния квартал "Овча купел". То обаче не издържа, борецът е обвинен за притежаване на незаконно оръжие и фалшив паспорт. Джамов изкарва година в ареста, но не успяват да го осъдят. Подава оставка като президент на федерацията.
Името на Джамов бе споменато на процеса за убийството на Андрей Луканов. Именно Джамов купи фирма "Колонел" от Ангел Василев, който е обвинен, че е поръчител на убийството на бившия премиер. Преди време Едвин Сугарев обяви, че НСБОП има сведения, че шефът на "Орион" Румен Спасов е наел Джамов, за да убие бившия шеф на Банка за земеделски кредит Атанас Тилев. Джамов обаче се уплашил.Един от най-яростните врагове на Джамов е шефът на "Литекс" Гриша Ганчев. Двамата имаха доста конфликти покрай футбола и борбата, на която Ганчев е основен спонсор. Джамов е съдружник с разследвания за изнасилване Пламен Митрев в рекламно-импресарска агенция "Зора".

През 2002 г. 42-годишният Джамов е застигнат от двама мотоциклетисти. Председателят на застрахователната “Зора инс” по това време, който пътува в посока НДК от хотел "Хемус", вижда с периферното си зрение, че возещият се отзад на мотора открива в движение огън с пистолет.
Според очевидци от китайския ресторант на бул. "Черни връх" от мерцедеса изскочили двама души и се проснали на земята. В този миг нападателите отпрашили с висока скорост. Джамов твърди, че дори в първия момент не разбрал, че стрелят по него. Той е ранен в двата крака и корема. Коремът му кърви, но той сяда зад волана и сам шофира до “Пирогов”, тъй като момчето, което го придружава, дори няма шофьорска книжка. Там го оперират и спасяват.

briz15.com



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2167564
Постинги: 1199
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031