Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2013 13:16 - Най-често използваните манипулации от жените
Автор: ugov Категория: Забавление   
Прочетен: 2710 Коментари: 0 Гласове:
0



Манипулаците присъстват ежедневно в живота на Евите, но те няма да се съгласят с мен, защото правят някои от тях съзнателно, други не. Краткото описание на действието довело много мъже до отчаяние е: „Въздействие по хитър и нечестен начин върху някого или нещо за постигане на определена цел.“ При манипулацията всичко е подчинено на идеята, манипулирания да извърши действие, носещо изгода за манипулатора. Опитните в жанра дами успяват да внушат пълно доверие в своите заключения и притежават следните умения: много точно избират „жертвата“ и умеят да контролират емоциите си. Често се преструват на слаби и беззащитни, а друг път на силни жени, които сами се справят в живота. Благодарение на тази умела работа с емоциите, държат мъжа в постоянно напрежение и не му дават време да осъзнае ситуацията, в която е попаднал.
Как протича процеса на манипулация и до какво води? Както споменах, още в началото на връзката жената започва да изучава навиците, характера и слабите ви места. Този процес няма нищо общо с любовта. По този начин те си „изковават“ оръжия срещу нас и ги използват в подходящия момент. Тъй като са ирационални по природа и чувствата са водещи в поведението им, дамите отделят много повече време от нас да ги анализират. Те знаят, че там е силната им страна и ако попаднете на манипулаторка, ще станете свидетел на следния процес. Тя си набелязва цел, която да постигне: нова дреха, къща, кола, сватба и пр. След това започва да въздейства на емоциите ви и я постига. В зависимост от характера на мъжа, темперамента и съпротивителните му сили нимфата определя тактиката си. Най-често срещаните трикове за манипулация са следните:

Сълзите

Женските сълзи притежават уникална сила и достигат директно до мъжкото сърце. Дълбоко закодиран инстинкт ни кара да се чувстваме неловко и да загубим контрол над ситуацията. Реакцията при такива обстоятелства е: “Трябва да я накарам да спре, независимо какво ще ми струва това”. Имах приятелка, която плачеше редовно по незначителни поводи. Забавното беше, че много често сълзите й се сменяха с усмивка. Веднъж бяхме на плаж и Соня се разрева без видима причина. Около нас гъмжеше от хора и в първия момент ми стана неудобно. Погледнато отстрани човек щеше да си помисли: „Този изверг с нещо е наранил момичето и то плаче!“ След 10-на минути здрав рев, през които на мен ми стана все едно какво ще си помислят хората спря. Сълзите се замениха от звънък смях и си отдъхнах. В случая девойката не преследваше конкретна цел, но се случваше да опитва да ме манипулира с рева си. Тя осъзнаваше влиянието, което разплаканото й лице ми оказва, но плачеше толкова често, че бързо претръпнах. По-хитрите амазонки използват сълзите в ключови моменти, когато трябва да постигнат определена цел. Малко са коравосърдечните мъже, които могат да устоят на женския рев. Ефектът му се усилва стократно, ако присъстват и други хора. Противодействието на този изпитан трик е да изучите характера на жена си и да знаете кога плаче искрено и кога с цел да ви манипулира. Защото, ако веднъж поддадете – нищо не може да я спре да постига набелязаните цели. Според научно изследване жените плачат 16 месеца от живота си. Представете си само колко сълзи се изливат и колко неща се извоюват с това изпитано оръжие. Ще цитирам и моя позната, която веднъж ми каза: „Защо ни оставяте да научаваме слабите ви места, правете го и вие!“

Усмивката

Какво прави мъжът, когато пред него стои създание с ангелско лице, гледащо с умиление и подкупваща усмивка? Докато сълзите могат да породят раздразнение и досада, трябва да си голям темерут, за да отвърнеш грубо на женската усмивка. Амазонките много добре знаят силата й. Първата работа на сервитьорките и продавачките е да се усмихнат, когато пред тях стои мъж. Според Дейл Карнеги усмивката е универсално средство да предразположите хората и да печелите приятели. Жените се усмихват много по-често от мъжете и когато решат влагат манипулативни нотки. Влажен поглед, премрежени очи, подкупваща, леко сладострастна усмивка и мъжът е в капана. Тъй като не знае какво е намислила жената, той автоматично се настройва на сексуална вълна. Липсата на интуиция го подвежда и тълкува любезния манипулативен ход, като покана за интимност. Евите са наясно с мъжката психика и няма да ми стигне мястото да изброявам колко неща постигат с една усмивка.

Кокетничене, Флирт

Жените обичат да кокетничат, дори когато нямат намерения към даден мъж. Флиртът им дава самочувствието, че са харесвани и желани. Премрежен поглед, пърхащи мигли, облизване на устните, предизвикателна походка са изпитани трикове, с които успешно манипулират мъжкото съзнание. Нимфите винаги могат да спят с някой мъж без усилие. В това е и трагедията им, защото получават всичко наготово. Те държат оръжието „Не“ в джоба си и знаят, че винаги могат да го използват. Кокетничат за да проверят докъде е готова да стигне „жертвата“, флиртуват,  защото знаят, че повечето мъже са податливи на тази манипулация. Чрез кокетство се постигат много неща. Мъжете им обръщат повече внимание в магазина, на работното място, правят всевъзможни отстъпки и пр. Те не могат да разберат дали флирта ще доведе до нещо повече и впрягат сили да услужат на пърхащата кокетка. На светски събирания съм наблюдавал как млади жени ухажват богати мъже. Задръжките им се изпаряват яко дим и пред шума на банкнотите кокетството мутира в откровено предлагане. Това доказва, че флиртуването е начин да се прикрие определена цел на жената. Когато силно желае мъж с власт и пари логично отпадат и триковете за спечелването му. Играе „ва банк“ и каквото сабя покаже.

Демонстрациите

Публичните демонстрации унижаващи и излагащи другия, са разпространено средство за надмощие. Това инфантилно и агресивно поведение носи ясното послание: “Направи каквото искам и ще спра да те излагам”. Демонстрациите могат да се състоят и в отказ да се направи нещо, при което директно се накърняват интересите на отсрещния. При този метод има голяма опасност от себеизлагане, но много жени действат на принципа: “Целта оправдава средствата”. Имам позната, която правеше публични скандали на приятеля си с цел да наложи властта си. За нейно съжаление, той не падаше по долу от нея и манипулацията й нямаше нужния ефект. Двамата се скарваха жестоко и за зрителите на „домашния цирк“ не ставаше ясно кой кого излага повече. Веднъж въпросната нимфа пробва „средството“ си и върху мен. Имахме различно мнение за филмова премиера и пред близо 100 човека започна да крещи на висок глас аргументите си. Съответно повиших тон и аз, хората ни гледаха втрещено, но манипулацията й нямаше успех. Опита се да я повтори още един път, но само заплаши, че ще се развика. Най-спокойно й отговорих,  че дори да продъни небето с крясъци ми е все едно. Но има чувствителни мъже, които изтръпват пред женската истерия и развяват бялото знаме. Те мразят публичните скандали, безпокоят се за хорското мнение и плащат висок данък за това. Тези потомци на Адам са идеална „плячка“ за жени-манипулаторки, които знаят, че извисят ли фалцет и победата е сигурна. Тъй като дамите са ирационални без дори да го съзнават, ако поддадете на техните истерии губят уважение към вас. На жените им липсва нашето рацио, но когато мъжът „омеква“ пред демонстрациите им се нервират и губят уважение. Те очакват от него да е последователен и да не се влияе от щуротиите им. Когато жената види, че мъжът не поддава, започва инстинктивно да чувства привличане към него. Особено ако приема нещата спокойно, с чувство за хумор, но същевременно твърдо се придържа към своята рационалност и инстинкт. Ще разкажа за публична демонстрация, която показва в какво се превръща мъж, загубил уважението на жена си. Нашата героиня си имаше любовник, с когото живееше на 50 метра от семейния апартамент. Мъжът й имаше прекрасна гледка от балкона си – как двамата влюбени си пият ракията на двора. Жената  всеки ден отскачаше при съпруга си, да си побъбрят или да пусне една пералня. Той поради материални подбуди /да не се дели общия апартамент/ не се развеждаше и търпеше публичното унижение да бъде рогоносец. Трудно ми е да си представя какво изпитва този мъж, когато  вижда жена си в къщата на любовника й. Тя със сигурност го презира за проявената слабост, но от сантимент и интерес не го изоставя. Хора всякакви!

Отказана интимност

Прилага се след неуспешно постигане на желаното чрез скандал. Изразява се най-често с думите “Не ме докосвай” или в отказа да се прави любов. По този начин се наранява другия и се постига определена цел. Обикновенно мъжът пръв решава, че предпочита секса пред “истината” и признава “грешките си”, придружени с извинение. Това е може би най-резултатният трик, използван от жените. Дама споделя, че когато мъжът й се сърди за нещо, тя започва да обикаля край него облечена в секси бельо. Той й хвърля по един поглед, тя се приготвя бавно за лягане, но знае, че възлюбеният я наблюдава. За нея е ясно, че я иска и сърденето се „потушава“ в леглото. За много двойки гъделичкането на нервите, преди да правят любов се е превърнало в навик. Но тази адреналинова зависимост е нож с две остриета, защото след време страстта все по-трудно се пробужда и надделяват раздразнението и омразата.

Скандалите

Те са изпитано средство за манипулация, което се използва по нашите географски ширини. Ако мъжът е кротък и добродушен, жената може да предизвиква скандали, за да постига целите си. Миролюбивите съпрузи предпочитат да запазят нервите си, но губят уважението на половинката си. Когато нимфата ви надхитри, надделее в спор или разпра, започва да ви презира. В нея е заложен инстинктът, че самецът трябва да е по-силен и способен от самката. Виждал съм доста мъже, които при леко повишаване на тон от жените си, се изпъват като войници. Изгубили достойнството си, те представляват жалка гледка и ежедневно търпят  унижения. Както споменах, дамите се борят за властта в двойката и не пестят сили, за да я спечелят. Препоръчително е, да не губите спорове, да бъдете силен и самоуверен и да внимавате за скандали започнали от нищото. Ако последното се случи, трябва със здрава ръка да овладеете жена си, за да почувства мъжката ви сила. Не забравяйте, че Евите имат подвижен ум, остър език, наблюдават ви и трупат аргументи във ваша вреда, които използват при спор или скандал. Ако не сте нащрек и загубите битката, ще се превърнете в домашна мебел, която ще командват без капка жал.

Гърдите, дупето, краката, гласът

Гърдите са най-верният съюзник на жената. Едва ли има нормален мъж, който не се заглежда по женски бюстове. По природа жените са суетни и обичат да демонстират прелестите си. Когато облекат дреха с по-изрязано деколте, те усещат кък мъжките погледи се плъзват по гърдите им. Това действа стимулиращо на настроението им и ги прави по-уверени. Потомците на Адам стават съмнително услужливи, когато малко поразгърдена девойка им поиска услуга. Истината е, че мъжкото съзнание е доста манипулативно. Когато  фиксираме погледа си върху бюста на жената, това е неконтролируем импулс. Задейства се притегателна сила, която го приковава там. Всяка по-умела дама може да ни въздейства по-силно, отколкото в сходна ситуация, но без наличие на верния й партньор-гърдите. Същото важи и за дупето. Според режисьора Тинто Брас, то е най-еротичната част от тялото на жената. Много нимфи го въртят така умело, че предизвикват световъртеж в мъжките глави. Краката също играят важна роля, ако сте подложен на манипулативна атака. Според учените дългите крака при жената са признак на плодовитост. Къса пола или предизвикателна цепка и мъжът е готов за „обработка“. Учените смятат, че особено възбуждащ за мъжете е леко дрезгавият женски глас с нисък тембър. Бил съм свидетел на „изваждането“ на такива нежни, сърцераздирателни нотки, от които сърцето ми се е размеквало. Трудно е да откажеш молба поднесена по такъв умоляващ и въздействащ на емоциите начин. С нотка ирония  ще отбележа, че с помощта на гърдите, дупето, краката и подходящ тембър на гласа, жените могат да получат почти всичко, което искат от нас.

Има още хиляди манипулативни трикове, които използват съвременните Еви. Описах най-често срещаните от тях, а на другите можете да се „насладите“ в реалния живот. Трябва да знаете, че в основата на всяка манипулация, въпреки привидностите, лежи стремежа на жената да ви предразположи към емоционална реакция, чиято цел е да подтисне рационалното ви мислене. Това й дава картбланш, да ви поведе в изгодната за нея посока. Оттук и най-важния за мъжете извод: „Овладеете ли емоцията – овладявате ситуацията!“ Ще завърша с една мисъл, която може да ви спести доста главоболия: „Най-сигурния начин да не бъдеш манипулиран е да живееш без никакви очаквания за бъдещето.“

откъс от книгата на Иво Югов „Забранено за жени“



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2179283
Постинги: 1201
Коментари: 1287
Гласове: 1664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930