Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2016 13:22 - Колко е яко да си звезда във фейсбука
Автор: ugov Категория: Забавление   
Прочетен: 2847 Коментари: 6 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

"Най-голямото предимство на фейсбук е, че тук хората не миришат." - шегува се Иво Сиромахов и под поста му се появяват коментари "миришещи" на злоба, себеотвращение и жлъч. Но това е глобалната социална мрежа фейсбук, в нея всеки иска да се представи като умен, забавен, остроумен и щастлив човек. Публикуването на снимки на маси отрупани с ястия още е на мода, както и на крака, ръце /за да видим новия гел лак/, глави, двойка глави, пейзажи от екзотични пътувания...може и до Мадарския конник. Фейсбук провокира човешкото его да даде най-доброто от себе си, да се храни, да се натрапва с какво ли не, само за да е задоволено. Но както се случва по нашите ширини мярката често е премината и сме свидетели на идиотски снимки, повтарящи се снимки, снимки от детството, снимки от училище, снимки от сватбения ден, снимки от разводи засега няма, но е добра идея. Състоянията на духа, които измислиха във фейсбук също са уникални: Тя се чувства благословена/щастлива/ отпочинала/ красива в компанията на някой, който често го няма на снимката. Става дума за срамежлив любовник /или женен мъж/, който не иска да го гледат във фейсбука и затова осигурява състоянието на възлюбената, без да влиза в кадър. Марк Зукърбърг, който се чуди какви нови "екстри" да вкара във фейсбук може да помисли и за други състояния на духа: чувствам се тъпо, мързи ме да дишам, още малко и ще си направя сепуко, няма да кажа как се чувствам, разкарайте се добре съм, не съм добре, но мърдам, горе-долу, долу-горе, зле съм, но ще се оправя и др. Необятни възможности дава фейсбук за човешка изява, особено сладки са цитатите от известни личности. Суперяко е да цитираш Оскар Уайлд /без да си го чел, разбира се/, за да се направиш на умен пред приятелите. Или банкера Атанас Буров, без да си имаш хал хабер кой е, Пабло Ескобар знаеш кой е, но че не е изрекъл цитата, не знаеш. Важното е, че си намерил умен цитат, пльосваш го на стената си и чакаш коментари и лайкове. Битката за лайкове взе грандиозни размери във фейсбук. Не само откровени кифли се борят за тях, но и обикновени хора, които искат да бъдат харесвани. Готино е за получиш 1678 лайка за своя снимка или откраднат цитат, става ти хубаво, чувстваш се благословен/а/щастлив/а/, отпочинал/а/.

За всички почитатели на лайкове, идиотски снимки, откраднати цитати мога да кажа, че фейсбук е измама. Измамно галене на егото, захарен памук, който хапваш, но накрая не остава нищо. Нещо като лакърдиите, с които Симеон ни забаламоса, че ще ни оправи за 800 дни. Но защо да отнемам щастливите мигове на хората във фейсбук. Те имат право да се утвърждават там, да четат ласкави коментари, да броят лайкове, да са супер оригинални. Само дето реалният живот не е фейсбук. Там властват други закони, близки до тези на джунглата. И преходът от примамливата виртуална реалност към истинския живот е болезнен. Но пък колко е яко да си звезда във фейсбука.

Иво Югов




Гласувай:
11



1. apostapostoloff - Много е яко, копеле!
03.08.2016 13:47
Суперяко е! Жестоко! Хеви метъл, копеле, ау йе!

А иначе, Фейсбук (сурат тефтерът) даде на слугинчето възможност да се почувства господар.
цитирай
2. mihala - Злоба, злоба, злоба бъка от всяка ...
03.08.2016 15:04
Злоба,злоба,злоба бъка от всяка дума или по-добре завист.А защо ли???
цитирай
3. ferdi - mihala
03.08.2016 15:21
Къде пък я видя тая злоба или завист!? Това е трезва преценка и точно описание на въпросната мрежа. Реалният живот не е фейсбук и точка.
цитирай
4. born - И не само Фейса !
03.08.2016 23:07
В блог. бг също можеш да се правиш на велик ... астро, поет и т.н. Доказателство : коментар 1. Иначе за Фейсбук абсолютно сте прав ! Адмирации !
цитирай
5. apostapostoloff - Полуграмотното милиционерче born така и
04.08.2016 06:13
не е разбрал, че първият коментатор е автор на 15 книги, повечето от които са преведени на много езици.

Апостол Апостолов е този, който създаде първите и единствени учебници по астрология, нумерология, Таро и кабала на български език. А милиционерчето born е създал само няколко варела с лайна.

Блоговете дават възможност на разни анонимни отрепки от циганската махала на Европа да се мерят с изтъкнати личности и творци. Тези нищожества не съзнават обаче, че техните ялови напъни нищо не променят. born е и остава никой и нещо, докато Апостол Апостолов е и остава прославен, известен и заможен български писател.

И е много хубаво, че е създал книги, които са недостъпни за простаци като born.
цитирай
6. born - Да благодарим на Астро Великолепни за величавия принос в културата.
04.08.2016 12:09
Днес е нормално всякакви неграмотници да пишат книги, че и да ги издават. Великолепен пример за тази тенденция е Великолепния Плешо Постоли. Това е копирано от анекдота за чукчата-писател. Когато повикали Чукча Постол в съюза на писателите и се убедили, че Чукча Постол не е прочел никой от писателите класици, го попитали как може да има нахалството да кандидатства в Съюза. Отговорът бил : "Чукча Постол е писател - не читател !".
За написаното относно изтъкнатата личност, Великолепния Творец Плешо Постоли - създател на тарология, нумерографика, кабанознание, варелофекалистика и ред други известни и неизвестни на науката отрасли гарантирам с милиционерската си диплома и званието "простак". Няколко пъти вече го моля да ми даде сметка, в която да му преведа известна сума за закупуване на свястна перука от милиционерските си спестявания, подобаваща на таквази умна глъвъ, но - Бога ми - отказва.
ПП. Извини ме за интродукцията , колега ugov. Положил съм клетва пред Бога и народа да се боря с Простотията и нейните пророци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2185266
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930