Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2016 15:22 - Къневците: Високоплатени пришълци, които защитават циганите
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 576 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

"Къде е тоя Красимир Кънев, циганският адвокат, който още в събота вечер трябваше да обикаля всички телевизии? Но си мълчи като мишка - че какво толкова е станало, един от неговите любимци е сложил на члена си Борис Първи, важното е да тече далаверата с циганските права, с циганското присъединяване и всичко останало. Кога най-сетне по българските земи ще се появи неправителствена организация, която да се грижи за правата на българите?" - пита Кеворк Кеворкян в статията си "Боклуци", заради която къневци искат да го осъдят. 

Преди години работех в кметство, където по-голямата част от жителите бяха цигани. С кмета на селото отидохме в София, за да се срещнем с Антонина Желязкова, която оглавяваше поредната структура защитаваща правата на циганите. Стана дума как мога да започна работа в нейната фондация или сдружение и тя ми каза: "Препоръчително е да сте ром, а не българин!" Оставям без коментар тези думи, още тогава се отвратих от тях, но те показват как разсъждават и действат хора като Антонина Желязкова и къневците. Те отдавна са продали българското в себе си, те не са българи, а наемни пришълци. Високоплатени пришълци, които поставят циганите над българите и дебнат да не се нарушат, недай Боже правата на някой циганин. Тогава къневците надават вой до небесата, за да оправдаят тлъстите хонорари, които получават от чужбина. Няма думи, с които да опишат тези хора, родоотстъпници не са, защото за тях България никога не е била Родина. За тях България е територия, на която печелят, поставяйки българите в унизителната роля на мъчители. Над клетите цигани, които крадат, лъжат, изнасилват, убиват, но са с нарушени права. Клетите цигани, които живеят на социални помощи и които издържаме. Клетите цигани, които искаме да интегрираме, но те не искат да се интегрират. Защото така им е добре. Да живеят ден за ден, да живеят на гърба на държавата, да смучат социални помощи и да дерибействат. Има, разбира се и свестни, работливи цигани, но и те се боят да се интегрират. Защото масата ще ги посочи с пръст, защото болшинството от циганите не желаят да се интегрират в нашето общество. Над 40 години общувам с различни прослойки хора и познавам само 1 /един/ циганин, който се интегрира в едно кафене, където се събираме. Но никога не каза, че е циганин. Не знам дали от срам, но никога не спомена, че е циганин. Толкова за къневците и циганите. Думите на Кеворкян за срамните снимки от Добрич са по-силни от всички напъни на продажните защитници на циганите. Но тези думи трябва да се прочетат от премира Борисов, от 240-те депутати, от мислещите политици, които трябва да престанат да си затварят очите пред дерибействата на голяма част от циганите. И да изковат закони, които да ги отбият от държавната хранилка, да ги накарат да работят. Да лъжат и да крадат няма закон /освен Крумовите закони/, който да ги спре. Тези два порока са им в кръвта. 

Кеворкян: „Позорните снимки от Добрич трябва да се уголемят в гигантски размер - и да се поставят в парламента, да висят там, докато един ден не бъде поне укротен циганският гнет. Но няма да се случи - понеже това е една урочасана сграда, много фалш има в основите й, а и девизът, който я украсява, също е фалшив - че кога там е имало и незначителен повей на смислено съединение? Никога. Няма и да има. Когато нямаш единение със собствените си ценности, всеки циганин може да се съвокуплява спокойно с тях - и да те мисли за боклук.”



Тагове:   цигани,   гавра,   кеворкян,   Кънев,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2178907
Постинги: 1201
Коментари: 1287
Гласове: 1664
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930