Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2017 15:14 - Динковци с кални чепици напуснали зоната си на комфорт
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 750 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Модерната напоследък фраза „напускам зоната си на комфорт“, в превод означава, че съответният човек се занимава с нещо, от което си няма хал-хабер. Не съм забелязал в магазини, кафенета, ресторанти и фирми, хората които са напуснали зоната си на комфорт да са намалели. Напротив, намусените, отегчени физиономии на продавачи, сервитьори и служители се увеличават. Тези хора не разбират, че когато вършат работа, която не обичат – измъчват себе си и околните. На някои от тях казвам, че трябва да си сменят работата, а те ме гледат като извънземни и не могат да проумеят, че не са открили призванието си и тъпчат на едно място. И така цял живот.

Преди време направих конкурс за репортери. Получихме CV- та от бивши военни, работили на бензиностанция, бармани, сервитьори, секретарки, хора с какви ли не професии, които искаха да стават журналисти. Признавам, това ме учуди – как ще започваш да практикуваш професия, за която нямаш подготовка и бегла представа. Но явно в България това е възможно. Събуждаш се и решаваш, че ставаш за журналист. Не че в професията ни няма случайни хора, които никога не са работили във вестник, радио или телевизия. Събудили се, сглобили някакъв сайт и…хоп, самопроизвели се в журналисти. Тъжно е да видиш смехотворните им опити да пишат анализи и репортажи или да правят интервюта. Те са си повярвали, че владеят професия, за която се изисква образование, опит, богата обща култура, бърз рефлекс, умение да боравиш със словото и още много неща. Но как да обясниш това на някой пищещ Динко нахлул в журналистиката с калните си чепици? Читателите обаче усещат гнилата миризма на динковците и ги подиграват в коментарите си и в социалните мрежи. Можеш да излъжеш себе си, че си станал журналист, но читателя не можеш.

Същото важи за този субект Динко, който разменил с президента Радев две думи на бензиностанция и си повярвал, че един ден може да стане президент. Представете си го Динко – президент?!?! Колкото по-глупав и невеж е един човек, толкова повече си вярва. Но факта, че от Нова телевизия направиха пиар на лицето Динко, като го произведоха във ВИП означава, че броят на динковците е нараснал много и те искат да гледат себеподобни по телевизията. Това не е тъжно, това е трагично. И говори колко е оскотяла нацията ни, колко са намалели качествените хора, за които живота не се свежда до материални придобивки и търкане на лотарийни билети.



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2183189
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930