Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2019 14:12 - Ще преглътне ли Варна поредния мастодонт на грандомана Дънката?
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 980 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Кой е Даниел Славов – Дънката, който заедно с банкерката Петя Славова иска да построи 18 етажен мастодонт в центъра на Варна? Според Григор Здравков от Легия „Антимафия“: „Дидо Дънката е играч от 90-те. Той се е занимавал с всичко – от контрабанда, наркотици и сега се занимава с трафик на наркотици и контрабанда на цигари.“

Във Варна е публична тайна, че Дънката е направил големите си пари от контрабанда и има влияние в Митница – Варна. Публична тайна е, че след като през лятото на 2011 г. Борисов се възмути от „мастодонтите на Станишев“, строени от Дънката – 8 години по-късно, бившият ортак и приятел на Борислав Гуцанов е един от крупните строителни предприемачи във Варна. За да покаже колко е близо до властта, Дънката построи сграда на кметство „Одесос“, направи и 8 етажна сграда до Музикалното училище, където такива високи сгради няма. За благодарност – Борисов мълчи. До лятото на 2019 г. – когато стана ясно, че в община Варна е стартирала процедура по изработване и съгласуване на ПУП за имот /бившия Шахдом, който се намира по диагонал на хотел „Черно море“/. Според заявителите, строителната компания „Борд“ и дружеството „Пропъртис ПС“, върху паметника на културата във Варна ще бъде построена сграда с височина 18 етажа и с разгърната застроена площ от 18 000 квадратни метра.

Публична тайна във Варна е, че конфигурацията „Борд“ е съставена от първите имена на старите приятели Борислав Гуцанов и Даниел Славов. Дълги години те бяха и съдружници в бизнеса, заедно лежаха и в ареста. Градската мълва ги скара, но не това е важното. Важният въпрос е: Как толкова години политик от калибъра на Борислав Гуцанов е приятел и ортак със сочен за контрабандист №1? Къде спаха Станишев, Миков, Нинова и не го отстраниха от градското ръководство?

Соченият от анализатори за контрабандист №1 дори не прави опити да се раздели с негативния си имидж. През лятото на 2016 г., името му беше замесено в убийството на кучето Рокси до комплекс „Ламер” в курорта „Златни пясъци”, където има къща. Пушката, с която бе убито кучето се оказа собственост на Дънката, но в сагата, адвокатите на Славов намесиха кръщелника му, на когото я подарил и делото се потули.

Ще позволят ли варненци Дидо Дънката да изпльоска поредния си мастодонт в центъра на Варна? На мястото на Шахдома, където като ученик съм играл шах. На метри от бившия Пионерски дом, където, драмсъстава на Катя Папазова, в който участвах провеждаше репетиции? Място пропито от спомени, които един комплексар иска да унищожи?!

Самозабравил се грандоман, като Дънката иска да покаже колко голямо его има – това ли доживя Варна? Някакъв сенчест типаж, толериран от властта да се подиграва на варненци? Не очаквам от Петя Славова да милее за Варна – тя е от село Дъбово, Старозагорско. Не очаквам и Дънката да оттегли проекта си – той е печалбар, нищо повече. Но ме е яд на кукловодите, които стоят зад тях и позволиха такива като Дънката да изкарат парите си на светло. И да наглеят пред цяла Варна. Яд ме е за волското ни търпение, да търпим такива като Дънката! Стигат ми богаташките синчета със скъпи лимузини и мотори, стига ми трансперанта на Марешки, дето се вее на Пощата, стига ми работата през куп за грош на фирмите Хидростой и Инжстрой – че да изтърпим и избиването на комплекси на Дънката! Варненци няма да позволим този 18 етажен символ на грандоманщината и глупостта да се случи! Ако го позволим – значи Варна е мъртъв град, без гражданско общество!








Гласувай:
3



1. misteriaaptechna - хубав постинг, сложих плюс
31.07.2019 14:30
хубав постинг, сложих плюс
цитирай
2. zaw12929 - Самозабравил се грандоман, като ...
31.07.2019 15:33
Самозабравил се грандоман, като Дънката иска да покаже колко голямо его има –
цитирай
3. morskipesni - Няма да позволим и изсичането на 100 красиви, здрави дървета до паркинга на Общината
01.08.2019 09:36
"Проектът" за разширение на библиотеката, който предвижда тази брутална, отвратителна сеч е корупционен, несъобразен с никакви реалности- като тези дреболии, че газовите коли на Общината не могат да се паркират на закрито (в подземен гараж, според проекта!), или че книгите от библиотеката трябва да се дигитализират (нищо по въпроса!), че старите и ценни над 50 г. трябва да са в хранилище, достъпни не за всеки, а за тесно специалисти поради необходимостта от консервация, малоценни книги с висока степен на амортизация трябва да се изнасят на специален публичен шкаф, за безплатно разпространение сред гражданите. Всичко това СЕ ПРАВИ в Германия и НОРМАЛНИТЕ страни.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2168351
Постинги: 1200
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031