Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.07.2020 14:13 - Плантаторите Пеевски и Доган превърнаха България в бананова република
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 481 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Въпросът: Писна ли им на американците от Пеевски, Доган и обръчът от фирми, който захранват намери своят отговор: На САЩ, не им е писнало от Пеевски и Доган, напротив - изгодно им е този олигархичен кръг да ни управлява. На САЩ не им пука за България - прекалено сме малки и незначителни за техните интереси. Имаше един момент, когато компанията "Шеврон" искаше да прави проучване за шистов газ в Добруджа, специално Хилари Клинтън дойде в България да лобира - но нищо не се получи.

Акцията "Росенец" на бившия правосъден министър Христо Иванов едва ли е впечатлила американците. За Доган не говорим - той знае, че е недосегаем, докато държи юздите на  ДПС и етническия мир. Това е важно за САЩ - в България да е мирно и тихо, да направят военна база, ако поискат - Доган и Пеевски са им последна грижа. Последна грижа им е и качеството на живот на българите. Подобно на лидерите на Европа, те само залъгват Борисов със сладки приказки. Действия - никакви! Продадоха ни 8 самолета Ф-16, Тръмп потупа Борисов по рамото и: ЧАО! 

И се оказа, че "спасението на давещите се е дело на самите давещи се." 

 Но вече удавените българи нямат ресурс и сили да се борят с Пеевски и Доган. Българите са бедни, амортизирани и болни. 

Тандемът командва в прокуратурата, съда, специалните служби и полицията. Има огромни финансови ресурси и медии. Опозиционните партии са отслабени до кота 0. Няма нови проекти - освен Слави Трифонов, който ще последва съдбата на Марешки. Президентът, като единствен силен противни е атакуван безпощадно от медиите на Пеевски. 

Дадоха на Борисов ролята на фигурант, който реже ленти и се прави на Обединител на Балканите. Богатите стават по-богати, бедните по-бедни. Доган и Пеевски превърнаха България в бананова република. Това е горчивата истина – 13 години след влизането ни в ЕС.

Мечтаният ЕС, заради който Соломон Паси проля сълзите си. 

barometar.net 

Бананова република: определение за латиноамерикански или африкански държави, характерни с политическа нестабилност, слаба икономика и примитивно земеделие. Баща на израза е О’Хенри, който го използва за първи път в един свой фейлетон за Хондурас. Там владелците на банановите плантации назначавали правителството, диктували законите и външната политика.




Гласувай:
4



1. kossef - Спасение от Изток няма да дойде...
09.07.2020 17:33
като допълнение на публикуваното приеми, предполагам - Югов, която фамилия ме смущава. Така са ни го зачукали от Запад и, много отдавна - без Македония и излаза на трите морета - от "освободителите" ни от Изток, че вече с това нац разединение, постигнато от русите филии с българско гражданство, огъзените на Запад кьорчовци, дето не виждат че ги чукат, макар с презерватив и прикритите зад задругата за "...права и свободи" ДС библеотекари - няма изход. Освен давещите се взаимно да се хванат за ръце и доплуват до Брега. Без Дългия, без очаквания за 800 дневно оправяне /отзад/, без "льотчици" на полит пируети... "Ако не си помогнеш сам, и Дядо Господ не ще ти помогне."
... Ама ей сега в поста ти ще довтасат перекендето Чер Хищники и с-е, както и апологетът на Читателите на Винету - Апостол(ът) на левите гайки с държавните администратори, пардон - избиратели - и тук непременно ще се завихри една оправия...Дето, разбира се, няма да оправи нищо. Най много да се оправят взаимно заднешком, виртуално, де. За сатанински кеф и низки зрелища на мълчаливите тукашни сеирджии...
цитирай
2. jupel - АМИ КАТО ИМ РАЗРЕШИХМЕ
18.08.2020 15:48
кви са тези турски партии в управлението ни, турски новини, тв,филми-сапунки в пиков час,ДОГАН НАРЕЖДА НА МИНИСТРИТЕ И НА БОЙКО


ЗАЩОТО ДЕЛЯТ

КРАДЕНОТО

ДЕЛЯТ БЪЛГАРИЯ


А АМЕРИКА ОТДАВНА СИ НИ ИМА ЗА ЦЪРВУЛ

И ЗА ТЯХНА ТЕРИТОРИЯ

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2185586
Постинги: 1202
Коментари: 1288
Гласове: 1665
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930