Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2020 13:28 - Абсурдната държава, която приема безчинствата на татко Юбю за нормални
Автор: ugov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 533 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 14.10.2020 19:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В България абсурдното се приема за нормално и нормалното за абсурдно - хрумна ми, докато четях най-абсурдната, написана с неповторим стил книга "Параграф 22". Ако имахме писател с таланта на Джоузеф Хелър - колко материал за абсурден роман щеше да открие в родината ни?! 

 - Как би обрисувал Хелър абсурдния персонаж Делян Пеевски, който кадрува в съдебната ни система? Този съвременен татко Юбю е достоен за перото на Алфред Жари.  Героят на Жари от пиесата "Татко Юбю" е революционер, който избива кралското семейство на Полша и става диктатор - дебел, грозен, вулгарен, лаком, нечестен, глупав, наивен, ненаситен, жесток, страхлив и зъл.

 Той убива поданици и врагове наред, без да казва защо и без да знае защо. 

Какво прави Пеевски? Той не убива враговете си /въпреки, че около отравянето с Новичок на собственика на завод "Дунарит", Емилиян Гебрев витаят съмнения/ - а завладява бизнесите им.

Пеевски е ненаситен, лаком, жесток, нечестен, вулгарен, зъл, дори е дебел - колко много прилики с татко Юбю. Но абсурдната власт, която му е дадена се приема за нормална от масите. Малката част от българите, които искат Пеевски да отиде на съд са подложени на репресии и оплюване в медиите му.  Пеевски е недосегаем и това е "нормалността" у нас. 

Същото важи и за Ахмед Доган - неговият покровител. Същото важи и за вече покойния ген.Любен Гоцев и другите кукловоди на прехода. 

Нормалното желание на хората да има справедливост се приема за абсурдно. Колко години се опитвам да накарам варненската полиция да се справи с наглите мотористи, които тормозят варненци. За мен е абсурдно шепа пишлемета да карат като обезумели моторите си, да си правят гонки, да предизвикват катастрофи. Но за варненската полиция този абсурд е нормален. 

У нас е нормално някой идиот да надува музика до откат, след определения час. Нормално е да блъскат пешеходци на пешеходна пътека. Нормално е тротоарите да са задръстени от коли. Нормално е шофьорите да се псуват, като хамали. Нормални са хиляди неща, които в нормалните държави са абсурдни. 

Но човек не може да избира държавата, в която живее. Много млади българи избягаха от абсурдната държава България и отидоха в нормални страни. Другите останахме да водим неравна битка с големите абсурди, като Пеевски и малките абсурди, които ни се стоварват всеки ден. 

Иво Югов



Тагове:   Доган,   пеевски,   татко юбю,


Гласувай:
4



1. morskipesni - Всички от моя кръг употребяват отдавна понятието "Абсурдистан"
15.10.2020 10:13
Страхотно подхожда. Аз бих добавил - БЕЗНАДЕЖДИСТАН.
цитирай
2. krumbelosvet - Действителността ИЗГЛЕЖДА абсурдна
15.10.2020 18:16
Действителността ИЗГЛЕЖДА абсурдна, когато ПРИЧИНИТЕ довели тая действителност се игнорират - скрити са, неизвестни или ЗАБРАНЕНИ за споменаване. При нас тая забранена причина е, че не сме съюзници а ПЛЕННИЦИ на новите "съюзници", и че тяхната цел е нашето УНИЩОЖЕНИЕ. Което се случва пред очите ни. Но медиите ни затрупват с други "причини".
Какво че аз споменавам тая причина? Мене я ме прочетат я не петстотин души. А слугата на унищожителите ББ, го гледат и слушат милиони, и неговата ПКПу - също.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ugov
Категория: Забавление
Прочетен: 2178328
Постинги: 1200
Коментари: 1286
Гласове: 1662
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930